Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Jaaroverzicht 2019 – alle hoogte- en dieptepunten van het jaar

Wow ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar de tijd vliegt en voor mijn gevoel ben ik nog ergens halverwege 2019. Maar het is toch echt 31 december 2019. Wat voor mij betekent dat ik terug ga blikken op hoogte- en dieptepunten van het jaar in een jaaroverzicht, zowel van mij en mijn gezin, maar ook van mijn blog. Lees je mee?

Januari

We geven de kamer van mijn bink een make-over, van peuter naar grote jongenskamer. Wat wel echt nodig was, want de stickers van zijn babykamer zaten nog op de muur.

Ook vierden we in januari mijn verjaardag en keken we gezellig Wie is de Mol? Ik word goed verwend door de man, kinderen, ouders en vrienden.

We mogen deze maand ook genieten van sneeuw, iets wat ik niet meer had verwacht deze maand. Maar vooral voor de kinderen heel erg leuk natuurlijk en ze genieten dan ook volop.

Februari

Ik laat mijn haar verven naar rooted blonde en mijn tuttebel heeft haar eerste dansles bij To Be. Mijn bink mag voor het eerst voetballen in de zaal en speelt zijn eerste toernooi.

De man verraste me voor Valentijnsdag met bloemen op mijn werk, superlief! En met mijn collegaatje ga ik naar een 90’s party, hartstikke gezellig, levert me wel een kater op trouwens, terwijl ik niet eens drink.

Helaas is dit ook de maand waarin we afscheid nemen van de vader van een goede vriend van ons.

Maart

Voor het eerst sinds lange tijd ga ik naar Eindhoven toe om carnaval te vieren. Samen met de kinderen en mijn vriendin en haar dochter en het is echt wel gezellig. Ook al is het wel dubbel om hier na zoveel jaar weer te zijn voor carnaval.

Het hardlopen wat ik aan het opbouwen ben sinds het begin van het jaar, gaat inmiddels best goed en ik loop ruim drie kilometer aan een stuk. Helaas mag ik me daardoor wel voor het eerst melden in het ziekenhuis bij de plastisch chirurg voor het litteken van mijn keizersnede, waar ik nog altijd last van heb en wat door hardlopen erger wordt. Ik word doorverwezen naar de gynaecoloog, want hij kan niks voor me doen.

De kinderen hebben afsluiting van hun project op reis door de wereld. En wij mogen ’s avonds mee naar school voor de presentatie, die ze ons vol trots laten zien.

Voor het eerst gaat de man een heel weekend weg en ben ik alleen met de kinderen. Maar we vermaken ons prima met de open dag van mijn werk, een bezoek aan de Maasvlakte en Max tijdens de Formule 1.

Ook de aanslag in Utrecht maakte behoorlijke indruk op ons allemaal, met mijn schoonmoeder die in Utrecht woont en de oudste zoon van de man die er op school zit. Gelukkig zijn beide ongedeerd. Al hoor ik later wel dat de broer van iemand die ik ken is omgekomen.

De man en ik hebben een datenight, we gaan naar Di-rect bij ons in het theater, waar ik op de foto mag met Spike en Matteo. Blij meisje dus.

Ik bezoek met mijn vriendin Creativelife, wat weer hartstikke gezellig is en kan niet wachten tot we weer gaan.

April

Ik mag me melden bij de gynaecoloog, die me weer doorverwijst naar de radioloog voor een uitgebreide echo.

Blogger by Nature wordt weer georganiseerd en uiteraard ben ik van de partij. Het is weer heerlijk om alle bekende gezichten te zien en weer wat trainingen te krijgen van experts.

Met mijn Stox sokken lukt het me om voor het eerst de vier kilometer aan te tikken en de week daarna ook nog de vijf. Supertrots op mezelf.

We, de man en ik, ontdekken Ticket to Ride en we hebben duidelijk iets gemist de afgelopen jaren.

Ook koop ik eindelijk een nieuwe fiets. En brengen we een bezoek aan vrienden die een week in Scharendijke doorbrengen. Daarnaast is het deze maand ook echt heerlijk weer al. Koningsdag brengen we door bij vrienden, wat ondertussen ook een traditie is en samen gaan we naar de truckrun kijken.

Mei

De man moet een nacht in het slaapcentrum van het ziekenhuis slapen, waar ze erachter komen dat hij het restless legs syndroom heeft.

Mijn broer, die ernstig ziek is, komt samen met zijn vrouw en dochter op visite bij ons. Wat echt enorm fijn is. We hebben hele goede, maar ook emotionele gesprekken. We spreken af dat we elkaar 15 juni weer zien, al heb ik dan al wel het gevoel dat we dat wellicht niet zullen halen.

Amsterdam en Backstreet Boys, in één zin. Mijn vriendinnetje en ik deden het gewoon. We brachten samen een bezoek aan Amsterdam, waar we met een andere vriendin nog een gebakje aten bij de Blondwinkel. En daarna gingen we meteen door naar het waanzinnige concert van onze grote jeugdidolen, stiekem zijn ze dat nog steeds natuurlijk.

Ik krijg te maken met een blaasontsteking die geen blaasontsteking blijkt te zijn, maar daar komen we pas in juli achter.

We gaan een midweek naar Landal Reevallis, waar we echt een heerlijke week hebben. Tussendoor brengen we nog een bezoek aan mijn broer die inmiddels in het ziekenhuis is opgenomen en er slecht aan toe is. En dat terwijl hij twee weken geleden zich, op wat pijn na, nog best goed voelde.

In Zuid-Limburg gaan we naar de vervoerder waar ik mee werk, gaan we sushi eten met vrienden en gaan we naar Gaia Zoo en het drielandenpunt.

Juni

We kopen een “nieuwe” vouwwagen, die we van vrienden over kunnen nemen en ik ben zo ontzettend blij en opgelucht, want die oude daar willen we eigenlijk niet mee op vakantie naar Italië.

En wat moet ik verder van juni zeggen, de zwartste en donkerste maand, maar toch ook de meest liefdevolle maand. We bezoeken mijn broer nog een keer thuis en in vergelijking tot de week daarvoor is het alweer verslechterd. Die 15 juni die ik eerder noemde, zag ik mijn broer wel, maar niet meer zoals ik hem graag nog had willen zien. Vanaf het moment van het telefoontje zou ik nooit meer het veiligste meisje van Stratumseind zijn. Mijn broer kreeg de uitvaart die hij had willen hebben, groots vol humor, maar ook met verdriet, maar bovenal met zo ontzettend veel liefde.

Gelukkig zijn er ook nog fijne momenten deze maand. De kinderen hebben circusfeest op school. En mijn bink heeft ook nog familiedag op de voetbal, waar we samen naartoe gaan.

Juli

Helaas voor mij heb ik een blessure (blaasontsteking, baarmoederontsteking whatever, het is pijnlijk) waardoor ik niet mee kan doen aan de Wantij Zoomerrun.

Mijn tuttebel gaat naar een testdag van een turnvereniging in de buurt. En wordt daarna uitgenodigd voor een selectietraining. Helaas valt dit op een voor ons ongunstige dag en kan ze dus niet gaan turnen. Wat wel jammer is, want had wel leuk geweest. Maar goed eerst maar eens zwemmen.

Mijn vriendin en ik gaan samen een weekend naar Zuid-Limburg toe, zodat ik bij kan komen van de afgelopen tijd en gewoon omdat het er ontzettend gezellig is. Tijdens ons #Blondiesontour tripje hebben we het echt super naar ons zin.

De man en ik zijn negen jaar samen en gaan gezellig uiteten.

De gynaecoloog weet inmiddels dat het geen blaasontstekingen waren en vermoed dat mijn bekkenbodemspier het probleem is. De bekkenfysio moet dit uitwijzen. Maar na al één behandeling ziet ze het probleem, mijn staartbeentje zit scheef en dat zorgt voor verkrampter naar de wc gaan, waardoor ik symptomen van een blaasontsteking krijg tijdens het plassen. Na twee behandelingen zijn de klachten volledig verdwenen, gelukkig, maar daar ben je dan wel eerst tig maanden mee bezig. Ik mag ook weer het hardlopen oppakken, want door de pijn durfde ik dat niet meer.

Mijn neefje wordt deze maand één en mijn tuttebel alweer vijf en mag voor het eerst een kinderfeestje geven, wat ze viert in Monkey Town.

Ook gaf mijn lichaam aan dat het er klaar mee was en dus bleef ik een week thuis, niks voor mij, maar klaar is klaar. Het verliezen van je broer is duidelijk niet zomaar iets. En aangezien ik in 2006 wel doorging, had ik er nu wel echt van geleerd.

Augustus

De man wordt deze maand vijftig, maar we vieren het niet, want drie dagen na zijn verjaardag gaan we naar het Gardameer toe. Waar we echt een super relaxte vakantie hebben. De kinderen vermaken zich prima en wij kunnen daardoor ook extra genieten.

In juli kwam ik een foto tegen van een tattoo waarvan ik wist dat die voor mij bestemd zou zijn. De tattooeerder hoefde het alleen nog maar aan te passen naar mijn wensen en de tekst Life’s good toe te voegen. Al bij het zien van het ontwerp werd ik emotioneel. Precies goed dus en het eindresultaat is zoveel mooier dan ik ooit had durven dromen.

Mijn binkie mag Ffies slapen op de voetbal en dat is spannend, maar ook ontzettend leuk en gezellig. Ze mogen lang opblijven en krijgen de andere dag een voetbalclinic. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen voordat de competitie gaat beginnen.

September

Mijn olijke duo mag weer naar school toe. Mijn bink start in groep 3 en mijn tuttebel in groep 2. Ze hebben er allebei echt superveel zin in en kijken ook allebei uit naar nieuwe uitdagingen.

De man krijgt een supriseparty voor zijn vijftigste verjaardag en omdat hij dit niet meer had verwacht, was de verrassing echt overweldigend.

Mijn binkie mag ook eindelijk over naar het afzwembadje, wat inhoudt dat hij snel mag gaan afzwemmen voor zijn A-diploma.

Oktober

In oktober is eindelijk de Harbourrun  waar ik samen met een team van mijn werk aan mee doe. Het is zwaar, maar het was het allemaal waard en zou het echt nooit meer vergeten. Misschien dat ik volgend jaar weer mee doe, maar dan moet ik er wel echt beter voor trainen dan dit jaar. Zou leuk zijn als ik het dan op eigen kracht haal en we als team een snellere tijd neerzetten.

De man laat in oktober ook een nieuwe tattoo zetten met daarin de namen van de kinderen. Iets wat hij al lang wilde, maar eigenlijk niks meedeed tot ik het hem voor zijn verjaardag gaf.

Ook ontdek ik in oktober de workoutchallenge van StudioConline. Waar ik echt ontzettend blij van word.

Mijn vriendinnetje wordt veertig en geeft een fout discoverkleedfeest. Hier kleur ik zelfs mijn haar voor roze. Nu stond dit al langer op de planning en komt het feest alleen maar goed uit.

De dag na het feest hebben de kinderen een herfstfotoshoot en de foto’s zijn echt superleuk geworden.

November

Mijn bink valt een snee in zijn hoofd en moet geplakt worden. Hierdoor komt bijna het briefje zwemmen voor het afzwemmen in gevaar. Maar mede dankzij één van de badjuffen kan hij toch mee doen, omdat ze een badmuts voor hem heeft. Het briefje zwemmen lukt en een paar dagen later zwemt mijn bink hartstikke goed en gaat hij met zijn A-diploma naar huis toe.

De kinderen zijn volop in de ban van Sinterklaas, zo leuk om te zien, ook al is het best vermoeiend als ouder zijnde.

Mijn tuttebel is gestart met logopedie voor de uitspraak van de letter R, maar eigenlijk gaat het na twee sessies al hartstikke goed en is ze zich bewust van wat ze moet doen.

Omdat ik pijn in mijn mond heb, besluit ik naar de tandarts te gaan. Na het maken van een foto komt hij er achter dat er een gaatje in mijn verstandskies zit en moet deze getrokken worden. Heerlijk gevoel ook al dat gewroet in mijn mond, maar het resultaat mag er zijn.

Ik heb weer een heerlijk weekend voor mezelf in Kerkrade, waar ik echt een heerlijke tijd heb met onder andere een voetbalwedstrijd, shoppen in Maastricht en heerlijk Italiaans eten.

December

De man begint aan zijn nieuwe baan en heeft al snel de smaak te pakken gelukkig. Zo fijn om een man in huis te hebben die weer met plezier naar zijn werk gaat.

Uiteraard vieren we deze maand pakjesavond en genieten de kinderen volop. Wij zijn vooral blij dat de man met de baard weer een poosje weg is. Al maakt dat voor de kinderen weinig uit, die zingen nog steeds Sinterklaasliedjes.

Mijn tuttebel besluit ineens dat ze net als haar broer ook kan lezen en doet ons allemaal verbazen met de zinnen die ze volledig leest.

De man en ik zijn acht jaar getrouwd en we gaan samen op datenight naar de film Penoza.

Mijn bink is jarig en is gewoon alweer zeven. Ik schreef hem een brief, om te vertellen hoe trots ik op hem ben. We vieren zijn kinderfeestje in reptielenhuis de Aarde, wat echt wel superleuk is.

De kinderen hebben kerstviering op school, die we alleen maar bij mogen wonen van onze tuttebel. We vieren kerst met familie, wat echt twee dagen supergezellig is. En we genieten van de vakantie.

Hoe verging het mijn blog in 2019?

Hier ga ik niet te lang bij stil blijven staan, maar mijn blog groeide, ook al merkte ik in de vakantie en in de maand december een terugval. Maar als ik in 2019 iets heb geleerd over mijn blog, dan is het wel dat ik die cijfers moet gaan loslaten. Het vreet anders te veel aan me en dan is het plezier al gauw weg.

Maar zonder de vaste kern lezers was ik waarschijnlijk allang gestopt met bloggen en daar ben ik jullie wel enorm dankbaar voor.

Ook in dit jaaroverzicht zal ik mijn meest gelezen blogs delen, waar dat er normaal vijf zijn, deel ik nu de tien best gelezen van het hele jaar met jullie.

Voor nu rest mij niets anders dan jullie een ontzettend fijne jaarwisseling te wensen en een 2020 vol liefde, gezondheid, geluk en alles wat je je maar wenst.

 

 

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 31 december 2019 / 9:34 am

  mooi overzicht zo. En bij het lezen van het stukje over je broer, weer een brok in mijn keel. Lijkt me vreselijk.

  Hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2020.

  • Marieke
   Auteur
   31 december 2019 / 12:36 pm

   Dank je wel!
   Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik bij deze, maar ook bij fotoblog, zelf ook weer volschoot. Maar is goed voor de verwerking.

   Ik wens jullie ook een fijne jaarwisseling. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.