Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nooit meer het veiligste meisje van Stratumseind

In een leven voor mijn gezin, ging ik regelmatig stappen. Met vriendinnen, die ik leerde kennen in Eindhoven, maakten we de kroegen van Stratumseind onveilig. Alhoewel onveilig? Ik was, zonder overdrijven, het veiligste meisje van Stratumseind.

Mijn broer

Waar ik ook ging op Stratumseind, van Café Santé tot aan café de Altstadt en alles wat daar tussen lag, iedereen wist wie ik was. Niet omdat ik zo populair was of dat ik van het slettenbakken was, maar puur en alleen door mijn broer. Hij werkte tig jaar op Stratumseind, in de Altstadt en Thunder Roadhouse. Noemde je zijn naam, dan galmde die door de straat. Iedereen wist wie hij was. En daardoor wisten ze ook wie ik was.

Veiligste meisje

Juist omdat iedereen hem kende, was ik het veiligste meisje van Stratumseind. Ooit stond ik te zoenen voor de bar waar mijn broer op dat moment werkte. De jongen in kwestie was zich van geen kwaad bewust, toen hij werd aangetikt door mijn broer. Of hij me met rust kon laten, want hij was daar niet van gediend. Dat ik er zelf bij stond boeide hem niet. Niemand kwam aan zijn zusje, dus hij ook niet. Toen de jongen door had dat ik zijn zusje was, was hij weg! En bedankt broer! Nu kan ik er om lachen, toen vond ik het niet zo grappig! De enige jongen die ooit door de keuring kwam, was één van de jongens van Café Santé. En de man uiteraard, mijn broer was niet voor niets zijn getuige op onze bruiloft.

Nooit meer het veiligste meisje

Hoewel Stratumseind al tig jaar achter me ligt, zijn dit juist de herinneringen die nu naar boven komen. Nu ik nooit meer het veiligste meisje van Stratumseind zal zijn, omdat mijn broer er niet meer is. Na anderhalf jaar vechten voor zijn leven, was het op, klaar en tijd voor rust. Ook al hadden we onze ups and downs. Het feit dat mijn broer nooit meer zijn kleine zusje kan beschermen hakt er enorm in.

Dikke, ik mis je enorm en ik zal je nooit vergeten, hou van jou! Dikke kus, Witte

Volg:
Delen:

16 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   23 juni 2019 / 8:21 pm

   Dank je wel! <3

 1. Paula
  21 juni 2019 / 2:11 pm

  Zoals ze altijd zeggen de mooiste bloemen worden het eerst geplukt… Heel veel sterkte lieverd voor jou en iedereen die van hem houd.

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 2:26 pm

   Mooi gezegd! Dank je wel!! X

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 9:30 am

   Dank je wel!

 2. Linda Smeets
  21 juni 2019 / 9:15 am

  Veel sterkte toegewenst!

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 9:23 am

   Dank je wel! <3

 3. 21 juni 2019 / 8:05 am

  Ontzettend mooi geschreven. Veel sterkte vandaag en voor alle moeilijke dagen die nog gaan komen.

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 8:06 am

   Dank je wel!! <3

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 7:50 am

   Dank je wel <3

 4. Patricia | TwijfelMoeder
  21 juni 2019 / 7:04 am

  Wat heb je dat mooi geschreven. Verschrikkelijk oneerlijk dat hij nu al moest gaan. Helaas zijn ze daar boven al met veel te veel fijne (jonge) mensen. Laten we de herinneringen levend houden en over ze blijven praten en schrijven. Voel je gesteund door iedere anekdote die voorbij komt. Digiknuf Patricia

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 7:37 am

   Lieve woorden Patricia, dank je wel! <3

  • Marieke
   Auteur
   21 juni 2019 / 6:34 am

   Dank je wel <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.