Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Weekendoverzicht #21 – de bruiloft – onverwachts uitstapje

Het weekend is weer voorbij en dat betekent uiteraard weer een weekendoverzicht met deze week de bruiloft van mijn zusje en een onverwachts uitstapje naar Utrecht. 

Vrijdag 19-05

De ochtend is erg rustig. Nadat Giulia en ik Luca hebben weggebracht naar school, gaan we boodschappen doen. En maken we ons gebruikelijke rondje over het winkelcentrum. Als we thuis zijn gaat Giulia even lekker op de bank liggen met de i-Pad.

Als we Luca op gaan halen, neemt hij zijn eerste speeldate mee naar huis. Het is erg gezellig en druk. Heel anders dan dat ik gewend ben op vrijdagmiddag. Maar binnenkort meer hierover.

’s Avonds ga ik nog even naar mijn ouders toe om de overhemden van mijn mannen te laten strijken door mijn moeder. Niet dat ik het niet zelf kan, maar mijn moeder kan het gewoon een stuk beter.

Zaterdag 20-05

Vandaag is de grote dag van mijn kleine zusje. Ook wij zijn er helemaal klaar voor. En om half tien gaan we richting Eindhoven, waar mijn zusje woont. We zijn getuigen van de eerste minuten dat de bruidegom de bruid ziet en het is mooi, maar erg emotioneel. Ze zijn allebei echt beeldschoon. Om één uur vlecht ik de haren van mijn nichtje en Giulia in. En daarna hijsen we de kinderen in hun kleren en gaan we richting het Kasteel van Geldrop waar we eerst foto’s gaan maken.

Om kwart voor drie komt het bruidspaar officieel aan en gaan de deuren van het kasteel open en mogen we naar binnen, waarna de ceremonie gaat beginnen. Luca en Giulia zijn erg lief en spelen heel zachtjes, met zo nu en dan wat gemompel, met de strooihartjes.

En mogen zelf ook de trouwakte tekenen. 


Photocredits: Seyma Basoglu

Na de ceremonie is de receptie, bescheiden en klein, maar wel gezellig.

Rond zes uur rijden we naar de volgende locatie in Helmond, waar we met zijn allen gaan eten. Het is erg druk, maar ook nu is het wel weer erg gezellig. En ik zie sinds lange tijd ook weer (aangetrouwde) familie, waarvan ik sommigen in 2006 voor het laatst zag. Om half negen zijn de kinderen er na een lange dag wel klaar mee en gaan we afscheid nemen van het bruidspaar en een supermooie bruiloft.

Zondag 21-05

De kinderen slapen uit tot kwart over zeven/half acht, wat best lekker is. Daarna ga ik op mijn gemak wassen en aankleden, want ik ga vandaag, geheel onverwachts, toch nog naar Flavourites Feest in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Samen met mijn vriendinnetje. Mede mogelijk gemaakt door Anne van Simple Thoughts en Fleur van Mama’s Liefste die de kaartjes voor me regelde. Grappig detail is wel dat we het kaartje van Fleur bij Flavourites van onze oppas kregen, die daar achter de kassa stond. Met zijn drietjes struinden we door de hal. Persoonlijk miste ik wel een aantal leuke webshops die er in november wel waren. Maar ondanks dat, mocht het de pret niet drukken en kocht ik toch nog wel wat spulletjes en maakte ik zelfs bij DIY Soap een lekkere body cream van shea butter en citrus. En zo kon ik haar meteen mooi bedanken voor het kaartje, die ik via Fleur had gekregen. 

Photocredits: Anne van Simple Thoughts

Naast de body cream koop ik ook nog een boek over fotograferen van Anki Wijnen, uitnodigingen en kaartjes van Eef Lillemor en fudge van Jack Fudge (staat niet op de foto)

We eten nog een broodje en daarna gaan we weer richting huis. Waar ik twee chillende mannen aan tref. Giulia slaapt nog, dus ik ga ook nog even een halfuurtje zitten. Als Giulia ook wakker is, gaan we met zijn allen even gezellig naar de speeltuin beneden, waar de kinderen (en ook Erik) zich prima vermaken.

Het was weer een heerlijk weekend, ook al was het druk, ik had het allemaal niet willen missen. Op naar volgend weekend, dan hebben we de bruiloft van mijn schoonzus.

Hoe was jullie weekend? Nog leuke dingen gedaan? Ik lees het graag in de comments hieronder.

Liefs Marieke

Ps Volg je me ook al op Facebook? Zo niet, doe dat dan gauw, want bij 250 likes, ga ik iets leuks weggeven.

Alle afbeeldingen en teksten die op mariekeblogt.nl geplaatst worden, zijn eigendom van mariekeblogt.nl en mogen niet zonder toestemming, op welke manier dan ook, worden gebruikt door derden.
Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 23 mei 2017 / 2:06 pm

  Leuk om te lezen dat jullie een leuke dag hebben gehad bij Flavourites. Jammer dat we elkaar eigenlijk niet gezien daar. Ik vond het ook erg leuk en mijn dochter mocht bij DIY Soap haar eigen scrub maken, heel leuk en lekker!
  De bruiloft zag er ook prachtig uit. Lijkt mij heel bijzonder om mee te maken

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:08 pm

   Dat was zeker jammer! Maar in november in de herkansing! Het was erg leuk! En superlief dat je alsnog een kaartje had voor me 🙂
   Leuk dat je dochter scrub mocht maken. Die heb ik hier nog staan van jouw winactie. De body cream hebben we bijpassend gemaakt 😉
   Ja het was ook echt heel erg bijzonder!

 2. 22 mei 2017 / 7:37 pm

  Wat een geweldig weekend! En het bruidspaar + entourage zag er inderdaad beeldschoon uit: prachtig! Op naar de volgende bruiloft, wat een leuke tijd voor jullie!

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:06 pm

   Ja het was tot in de puntjes goed geregeld door mijn zusje!
   Vooral druk ook, haha!! Maar de bruiloft van mijn schoonzus is zonder de kleintjes dus zal heel anders zijn.

 3. 22 mei 2017 / 7:21 pm

  Een prachtig bruidspaar én prachtige bruidskindjes! Leuk dat je onverwachts toch naar Flavourites Feest kon 🙂

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:05 pm

   Ja hè? Was zo blij dat ik eindelijk de foto’s kon delen! Trots op allemaal!
   Had ik ook niet meer verwacht, maar was wel leuk! Nu al weer zin in november.

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:03 pm

   Ja was ook zo mooi om te zien!! <3

 4. 22 mei 2017 / 12:31 pm

  Wat een heerlijk weekend! Je zus zag er prachtig uit ♡ flavourites had ik ook graag heen gewild naar kon helaas niet:( volgende keer beter!

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:03 pm

   Ja dat was het zeker!
   In november is er een nieuwe editie! 😉

 5. 22 mei 2017 / 6:55 am

  Van harte gefeliciteerd nogmaals, met je zus en gloednieuwe zwager. Ze hadden prachtig weer en zagen er inderdaad prachtig uit zo. Logisch dat je trots bent! Leuk dat je onverwachts naar een feest ging en DIY mocht maken! Gisteren had ik een onverwachte, prachtige dag met mijn . Heel fijn dus.

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:03 pm

   Dank je wel! Ja ze waren zo mooi en boften echt met het weer!
   Wat heerlijk!! Ga snel bijlezen bij je.

 6. 22 mei 2017 / 5:57 am

  Wat een prachtige fotos van de bruiloft! Wat leuk dat je toch naar het flavourites festival bent gegaan.

  • Marieke
   24 mei 2017 / 7:02 pm

   Ja mooi hè? Zo benieuwd ook naar de rest! Vond ik zelf ook! Nu al zin in november.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.