Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Deze boeken las ik tijdens onze vakantie

Mijn vakantie is altijd het uitgelezen moment om heerlijk in een boek te duiken. Iedere vakantie neem ik fysieke boeken mee, aangezien ik de boeken van twee schrijfsters wel gewoon in de kast wil hebben staan. Maar uiteraard ging mijn Kobo e-reader ook gewoon mee. In totaal las ik vijf boeken en in deze blog kun je lezen welke boeken dat waren.

Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee. Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

Wat vond ik van Tot aan de zon en terug?

Ik heb van begin tot eind echt genoten van Tot aan de zon en terug. Het is echt een Jill boek en als je al vaker boeken van haar hebt gelezen, dan weet je precies wat ik bedoel. Jill weet precies hoe ze je in spanning moet houden zodat je wilt blijven lezen.

Onbevangen – Destino 1 – Sanne van Ooijen

Geen huis, geen werk, geen plan maar vooral geen toekomst met degene waarvan ze dacht dat hij de liefde van haar leven was. Ivy is er echter het type niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten en gelooft dat er altijd een reden is voor elke gebeurtenis in haar leven. Vol goede moed volgt ze het pad dat haar wordt gegeven en stapt daarmee een wereld in waarvan ze het bestaan niet eens wist.

Een leven dat hem is opgelegd en een leven dat door hem is gekozen. Het dubbelleven dat Rocco Reozzi leidt is niet altijd simpel maar hij heeft alles onder controle. Tot zij verschijnt. Het kan niet, niet in dit leven. Zijn bestaan, waarin gevaar dreigt om iedere hoek, maakt het tot een onmogelijke liefde. Maar wat als het lot andere plannen heeft?

Onverwacht – Destino 2 – Sanne van Ooijen

Deel twee van de spannende Destino-trilogie neemt je nog dieper mee in het leven van de familie Reozzi. Als het ene gevaar is uitgeschakeld, ligt het andere alweer op de loer. De liefde grijpt om haar heen, maar zo snel als ze verschijnt, zo snel kan ze ook weer worden weggenomen. Een spannende liefdesromance in een wereld van vetes, sterke familiebanden en de Italiaanse maffia.

Oneindig – Destino 3 – Sanne van Ooijen

De hechte band van de Reozzi’s is onverwoestbaar. Maar in dit laatste deel van de Destino-trilogie dreigen de zorgvuldig uitgestippelde plannen van deze machtige Italiaanse familie onherstelbaar vernield te worden. Een spannende ontknoping met onverwachte wendingen, vurige passie en eeuwige liefde.

Wat vond ik van de Destino trilogie?

Om de een of andere reden lees ik bij KOBO boeken nooit waar ze overgaan. Zo ook met de nieuwe trilogie van Sanne van Ooijen. Aangezien ik al eerder boeken las van Sanne, ging ik er eigenlijk blind van uit dat deze trilogie net zo geweldig zou zijn als de Schuld serie of het Keerpunt trilogie. Mijn gevoel zat goed, want hoewel ik in het begin geen idee had waar het verhaal heen zou gaan met de naïve Ivy geeft Sanne je als buitenstaander een kijkje in het leven van een Italiaanse maffiafamilie. Maar wel op zo’n manier dat je deze maffiafamilie voor altijd in je hart sluit en je de maffia ineens helemaal niet zo geweldadig vindt, terwijl ze dat wel degelijk is. Kleine side note wel, naast de geweldadige scenes zitten er ook aardig wat seks scenes in. Ik ben daar niet vies van, maar als het niet je ding is, dan zou ik er niet aan beginnen. Geldt overigens voor de andere boeken van Sanne ook.

Liever verliefd – Sophie Kinsella

Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

Wat vond ik van Liever verliefd?

Heel eerlijk? De lovende recensies die op de cover van het boek staan vind ik persoonlijk wat overdreven. Tot tweederde van het boek bleef ik maar twijfelen wat ik nou daadwerkelijk van het boek vind. Ik kon er geen Sophie Kinsella in vinden. Ik vond het vooral heel erg langdradig en eigenlijk ook best wel een beetje saai. Nu weet ik niet of dit door de vertaling komt, maar normaal heb ik dit zeker niet met haar boeken. Vandaar dat ik ook echt verbaasd was dat het boek me niet pakte. Uiteindelijk heb ik het boek uitgelezen, omdat ik hoopte dat er toch nog wat zou gebeuren en dat was gelukkig het geval, maar ja wel pas bij het laatste gedeelte van het boek. Dat is wel echt zonde.

Ben jij net als ik ook een lezer in de vakantie? Zo ja, welke boeken las jij deze vakantie? Ik lees het graag hieronder in de reacties, want wie weet heb je wel boeken gelezen die ik nog niet ken.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.