Privacy policy

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Op mijn site, mariekeblogt.nl, verzamel ik persoonsgegevens. Zo laat je bijvoorbeeld je e-mailadres achter als je op een blog reageert, maar ook wanneer je je abonneert op de meldingen voor wanneer er een nieuwe blog online komt. Omdat ik deze gegevens verzamel, moet ik je hiervan op de hoogte brengen volgens de Europese wetgeving, GDPR of AVG, in het Nederlands.

Mariekeblogt.nl zal te allen tijde de privacy van haar bezoekers respecteren en er persoonlijk zorg voor dragen dat de persoonlijke informatie, die jij verschaft, vertrouwelijk wordt behandeld.

Mocht er na het lezen van deze privacyverklaring nog iets niet duidelijk zijn, dan kun je me altijd mailen, marieke@mariekeblogt.nl

Mijn contactgegevens

https://mariekeblogt.nl

marieke@mariekeblogt.nl

Persoonsgegevens

Zoals aangegeven verzamel ik persoonsgegevens via mijn website. Ik zal in mijn privacyverklaring uitleggen waarvoor ik deze gegevens gebruik. Onder persoonsgegevens kun je het volgende verstaan

  • naam
  • e-mailadres
  • eventueel je website
  • ip-adres

Gebruik van gegevens

Gegevens over het gebruik van de site en de feedback die ik krijg van bezoekers helpen mij om de site verder te ontwikkelen en te verbeteren. Feedback mag je altijd geven door een mail te sturen naar marieke@mariekeblogt.nl

Persoonsgegevens bij winacties

Als je reageert op een winactie, vraag ik je altijd om een naam en e-mailadres achter te laten. Deze gegevens heb ik nodig om contact met je op te kunnen nemen als je de winnaar bent van de winactie. Indien van toepassing kan ik om je adres vragen, daar dit nodig kan zijn voor het opsturen van gewonnen producten. Deze gegevens zal ik alleen maar doorgeven aan derden indien dit van toepassing is voor de winactie en de producten opgestuurd worden door derden. Na de winactie zal ik je gegevens niet bewaren, maar meteen verwijderen.

Samenwerkingen met derde partijen

Mariekeblogt.nl werkt samen met de volgende partijen

  • Justhost.nl is de host van Mariekeblogt.nl, alle gegevens die je via Mariekeblogt.nl ter beschikking stelt worden opgeslagen op de servers van Justhost.nl. Justhost.nl heeft de benodigde beveiligingstechnieken toegepast en het is hun op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derden tenzij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn
  • Google Analytics verzamelt voor mij diverse gegevens, zodat ik mijn site kan optimaliseren. Ook met Google Analytics heb ik een verwerkingsovereenkomst. De gegevens die Google Analytics verzamelt zijn geanonimiseerd.

Cookies

Mariekeblogt.nl gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Cookies maken het surfen op de website aangenamer.

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein tekstbestand dat, bij je bezoek aan een website, naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen.

Permanente cookies

Hiermee kan de site op jouw voorkeuren worden ingesteld, bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen, waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de website navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Hieronder vallen alle functionele cookies.

Analytics cookies

Met behulp van analytics cookies kan ik zien hoeveel bezoekers mijn blog bekijken en wat er bekeken wordt. Dit gebeurt allemaal geanonimiseerd, wat betekent dat ik geen IP-adressen te zien krijg. Wat ik wel kan zien zijn geslacht, leeftijd en waar vandaan mijn website wordt bezocht. Door deze analytics cookies kan ik mijn site optimaliseren, zodat de bezoeken voor jou ook fijner worden.

Social Media cookies

Met deze cookie is het mogelijk om sociale media pagina’s te “liken”. Deze buttons werken door middel van codes die van het sociale media kanaal zelf afkomstig zijn.

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?

Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Mariekeblogt.nl verkoopt je gegevens niet

www.mariekeblogt.nl zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van de winactie. Ook deze betrokken derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Bewaren van persoonlijke gegevens

Gegevens verstrekt ten behoeve van het verwerken van een winactie worden verwijderd zodra de winactie  is afgelopen en het product is ontvangen door de winnaar.

Google Analytics bewaart de gegevens maximaal 14 maanden.

En de gegevens die je verstrekt ten behoeve van een reactie onder een blog, zullen bewaard blijven zolang de blog online staat.

Jouw gegevens inzien

Je hebt altijd het recht om de door Mariekeblogt.nl opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een mailtje met je verzoek naar marieke@mariekeblogt.nl Via dit mailadres kun je ook contact opnemen als je bezwaar wilt maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.

Autoriteit Persoonsgegevens

De autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door www.mariekeblogt.nl en kom je er met mij niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.