De eerste 10 weken

Vandaag kijk ik terug op de eerste tien weken van Luca’s basisschoolcarrière. 


Het was behoorlijk wennen in het begin. We moesten zoeken naar een nieuw ritme op maandag en vrijdag. En besloten al na twee weken om Luca op maandag over te laten blijven in verband met veel minder stress voor hem en Giulia, maar ook voor mij. En het werkt, hij gaat met plezier. Hij verheugt zich iedere maandag op de lunch, want zoals hij zelf zegt, dan krijg ik allemaal lekkere dingen mama. 

Al eerder schreef ik ook over de ongelukjes van Luca. Tot aan de voorjaarsvakantie had hij er nog regelmatig last van, maar ineens is de knop omgegaan en hadden we afgelopen week zelfs weer een hele droge week. Wat echt superfijn was en ik ben dan ook echt heel erg trots op hem. 

Ook op de BSO draait Luca volledig mee en lijkt hij zijn draai gevonden te hebben doordat hij daar nu ook begint met boeven. 

Gisteren hadden we het eerste oudergesprek op school. En de juffen zijn goed over hem te spreken. Hij doet goed mee en ze geven hem heel erg veel ruimte zodat hij veel met zijn fantasie kan doen en op die manier ook weer kan ontdekken. 

Uiteraard wisten we al dat Luca het naar zijn zin heeft op school, maar de bevestiging krijgen dat hij het erg goed doet is dan toch ook wel weer heel erg fijn. 

Liefs Marieke


Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 20 maart 2017 / 6:08 am

  Dat is toch fijn om die bevestiging te horen van de juf’ Mooi om te zien dat hij zijn draai heeft gevonden op school en ook op de bso.

  • Marieke
   20 maart 2017 / 3:14 pm

   Zeker weten! Heb je als moeder dan toch even nodig!
   Ja hij vindt het hartstikke leuk! Wordt zelfs liever door de juffen van de bso naar school gebracht dan door mij.

 2. 19 maart 2017 / 9:23 pm

  Fijn dat het goed gaat. Is toch best een dingetje, zo’n grote school. Het is bij ons nog lang niet zover (mijn zoontje is op een haar na 3), maar ook bij ons wordt het zoals het nu lijkt overblijven. Mijn beide jongens gaan nu al gelukkig al wel veel naar het KDV dus ikzelf zal hier niet veel moeite mee hebben. Ik hoop tegen die tijd mijn zoontje ook niet. Dat is altijd weer afwachten.

 3. 18 maart 2017 / 7:35 pm

  Fijn toch dat het goed loopt.
  Mijn zoontje heeft zich echt moeten aanpassen. Een klas van 27 is dan ook niet mis!

  Hij had zijn tweede rapportje bij. Dat was prima.
  Maar vooral zijn inzet en zijn goede gedragen deden mij als mama extra veel deugd.

  • Marieke
   18 maart 2017 / 7:36 pm

   Absoluut!! Was ook echt een opluchting om dat te horen van de juffen.
   Wauw dat is zo fijn om te horen.

 4. 18 maart 2017 / 1:11 pm

  Heerlijk dat het zo goed gaat. Ik liet mijn kinderen met moeite overblijven vanwege schuldgevoel. Had ik het maar vaker gedaan toen. Ik vond het zo vermoeiend..

  • Marieke
   18 maart 2017 / 1:40 pm

   Nou zeker. Ben ik ook echt wel blij mee. Ik voelde me ook schuldig, maar door het gestress tussen de middag werd ik niet gezelliger. En tussen de middag hoort even een rustmoment te zijn vind ik. En dat wordt op deze manier mooi gecreeërd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen