Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Bloginspiratie…. waar ben je?

De beste blogger heeft er weleens last van… een writersblock. Niet dat ik de beste blogger ben, maar ik heb er momenteel wel last van. Kimberly schreef er ook al een blog over. Maar ik ben op zoek gegaan naar de oorzaak van mijn writersblock en uiteraard wat ik er mee wil gaan doen en hoe ik weer bloginspiratie wil op doen.

Een writersblock…. hoe dan?

Voor iemand die altijd overloopt van ideeën en bloginspiratie, is een writersblock best een beetje vreemd, maar het kan dus blijkbaar wel. Hoe gek ook, ik denk dat ik nog weet hoe dat komt ook. Momenteel zijn er aardig wat bloggers en is overal al tig keer over geschreven. Ik vind dan al gauw dat ik niet meer origineel ben en heb dan ook het idee dat niemand op mijn content zit te wachten. Wellicht een verkeerde gedachte, maar dat zorgt bij mij dus wel voor een blokkade. Daarnaast borrelen ideeën op en zie ik vervolgens bloggers met dezelfde onderwerpen voorbijkomen. Vaak is dat toeval, maar ik wil geen copycat zijn, dus sla ik dat onderwerp vaak toch even over en bewaar het voor een later moment.

Tijd en energie

Misschien heel cliché, maar tijd speelt momenteel wel een grote rol. Naast mijn gezin en het huishouden, werk ik natuurlijk ook nog vier dagen. En heel eerlijk zijn er avonden bij dat ik dus totaal geen zin heb om te bloggen. Vaak speelt een gebrek aan energie ook een rol, het bedenken van blogonderwerpen maakt het er dan niet makkelijker op, helaas. Dus schiet mijn blog er dan bij in, waar ik dan wel weer van baal, want ja de lezers komen niet uit zichzelf. Daarnaast zou drie blogs per week prima te doen moeten zijn, zo doe ik het al enige tijd, dus waarom kost het me dan nu zoveel energie. Het zou me juist energie moeten geven, wat normaal wel zo is.

Wel bloggen

Ondanks de hier bovengenoemde redenen is het me tot nu toe wel echt gelukt om wekelijks drie blogs te posten. De maandag is wat dat betreft wel echt een eitje, want een weekoverzicht heb ik altijd wel, ook al maak ik niet dagelijks een foto. Ook kon ik de afgelopen weken op woensdag mijn blog vullen met wat voorbereid materiaal. Maar de vrijdagen zijn al een aantal weken hopeloos. Het gebeurt inmiddels al dat ik pas op zaterdag een blog post, omdat ik pas op vrijdag de rust vind om te gaan bloggen. De vaste bezoeker was dat waarschijnlijk ook al opgevallen, maar de reden daarvoor is nu dus bekend.

Wat doe ik aan mijn writersblock?

Daar heb ik over nagedacht, best lang ook! Maar ik denk dat ik het moet laten voor wat het is nu, het los moet laten. Het is gewoon even niet anders. En op het moment dat ik wel bloginspiratie krijg, moet ik er voor zorgen dat ik pen en papier of mijn notitieapp bij de hand heb, zodat ik meteen aan de slag kan.

Op zoek naar bloginspiratie

Ondanks dat het me even niet lukt om echt lekker te bloggen en het helemaal los laten ook niet echt zal lukken. Probeer ik toch inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Pinterest. Maar ook door het lezen van het Blogboek, wat vol staat met tips en tricks, waardoor ik ook weer geïnspireerd word. Verder heb ik nog een hele stapel met tijdschriften liggen, die ik binnenkort eens door wil bladeren, wellicht levert dat ook nog wat leuke blogideetjes op.

Lezers

Uiteraard ben ik ook erg nieuwsgierig wat jullie graag zouden willen lezen op mijn blog. Tenslotte zijn jullie degene die het artikel uiteindelijk lezen. Laat het me weten op Instagram of Facebook. Of gewoon hieronder in de comments mag natuurlijk ook.

Dit artikel kan affiliate links bevatten, meer informatie hierover vind je in de disclaimer.

Volg:
Delen:

4 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   26 januari 2019 / 9:09 am

   Dank je wel voor de link! Ik ga er eens naar kijken 🙂

 1. Nicole
  26 januari 2019 / 8:17 am

  Herkenbaar! Schreef er in aug 2018 ook al over. Het overkomt iedereen wel eens. Soms heb ik ook vele onderwerpen maar komt het er niet uit zoals ik wil.. Ook mega irritant!

  • Marieke
   Auteur
   26 januari 2019 / 8:19 am

   Nou precies dat!! Maar goed het kont vast wel weer goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.