Over mindset en lifestyle – Op weg naar minder Marieke #3

Morgen ben ik vijf weken bezig met mijn project op weg naar minder Marieke. Is de mindset er nog? Hoe gaat het met hardlopen? En niet geheel onbelangrijk ben ik al kilo’s kwijt?Hoog tijd dus voor een update.

Het is geen dieet, het is een lifestyle

Je wordt er op social media zo ongeveer mee dood gegooid. De uitspraak het is geen dieet, het is een lifestyle. Ik had er altijd mijn bedenkingen bij, maar nu ik al een aantal weken de juiste mindset te pakken heb, begin ik daar zelf ook in te geloven. Het is inderdaad een lifestyle, want alles heeft te maken met je manier van denken en eten. Als je dat aanpast val je gewoon makkelijker af. Althans dat zou je wel denken.

Geen vriendjes met de weegschaal

Ik zou namelijk al in totaal zo’n vijf kilo kwijt moeten zijn. Maar de weegschaal wil geen vriendjes met me worden lijkt het wel. Zo zijn er een paar ons van af. Twee dagen later laat de weegschaal het dubbele aantal ons erbij weer zien. Om gek van te worden, maar waar ik normaal de handdoek in de ring zou gooien, want het heeft toch geen zin. Pak ik nu door. Ik laat me toch niet gek maken door een stomme weegschaal. Met mijn mindset is dus niks mis.

Emo-eter

Zelfs toen ik wat emotioneler was door het slechte nieuws eind januari, kon ik me er toe zetten om niet meteen de snoepla in te duiken op zoek naar chocola. Overigens heb ik wel nog even getwijfeld om het wel te doen hoor, maar mijn doorzettingsvermogen won.

Hardlopen

Sinds ik mijn nieuwe schoenen heb, ben ik trouw iedere zondagochtend gaan hardlopen. Niks zo lekker als even een rondje door het dan nog heerlijke stille park te lopen. Deze week ben ik voor een keer op vrijdag gaan lopen en heb ik mijn eigen persoonlijke record verbroken, dus ik kan weer trots zijn op mezelf. Op naar nog meer kilometers, want het is wel de bedoeling om weer meer te gaan lopen. Eén keer in de week is voor het mooie gewoon te weinig. Gelukkig blijft het alweer steeds langer licht, dus dan kan ik ’s avonds ook weer gaan lopen.

Hoeveel kilo is er af?

Zoals ik al zei, ik had al vijf kilo lichter kunnen zijn, maar in werkelijkheid is dit niet het geval helaas. Eigenlijk gaat het me momenteel te langzaam, maar beter te langzaam dan helemaal geen resultaat. In totaal ben ik nu 2,4 kilo kwijt. Top natuurlijk dat ik dit kwijt ben, maar ik wil de komende weken echt die 2,6 kilo er nog af hebben, zodat ik mijn eerste streefgewicht haal. Dus ik weet wat me te doen staat. Streven is om dit over vier weken toch echt wel te hebben gehaald.

Heb jij je lifestyle aangepast? Zo ja, wat heb je zoal veranderd om gezonder te leven en/of af te kunnen vallen? Ik lees het graag in de comments.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Liesbeth
  11 februari 2018 / 11:13 am

  Ik ben ook bewuster gaan nadenken over eten. Vrijwel gestopt met snoepen en cola drinken en regelmatiger en gezonder gaan eten, meer ook zelfs want volgens de calorieën app at ik te weinig. Ik ben ook meer water gaan drinken en zoveel moeite als ik daar eerst mee had, zo makkelijk vergaat het me tegenwoordig om een liter weg te drinken op een dag. Extra bewegen doe ik nog niet voldoende. Hardlopen is een no-go hier zolang mijn bekkenbodem dat niet aanmoedigt en de sportschool komt even niet uit qua financiën. Extra stukjes lopen en fietsen dus maar en kijken of ik thuis meer kan gaan doen qua oefeningen. Ik ben sinds begin vh jaar al 4.5kg kwijt, nog 10 te gaan. Heel veel succes ook jij!

  • Marieke
   11 februari 2018 / 2:40 pm

   Wat goed dat je al zoveel kwijt bent. En cola laten staan scheelt al enorm veel. Dat heb ik ooit ondervonden toen ik veel red bull dronk.
   Op naar de volgende kilo’s 😉

 2. 11 februari 2018 / 10:15 am

  Ik weet hoe je je voelt Marieke! Als die weegschaal even niets meer aangeeft is dat onwijs frustrerend!
  Wel een tip: probeer echt 1 weegmoment in te schalen voor jezelf. Hoe vaker je weegt hoe frustrerender het kan zijn.
  Ik moet dat echt doen, anders maak ik mijzelf helemaal gek: in de 1,5 week tijd dat ik stil stond heb ik me 3keer gewogen.
  Begin , eind en weer begin van de week.
  1 keer teveel, Maargoed…

  • Marieke
   11 februari 2018 / 2:39 pm

   Ja ik moet inderdaad één weegmoment aanhouden. Dat is meestal op zaterdagochtend, maar vind het vooral heel erg lastig om me daar aan te houden. Maar ga mijn best doen.
   Jij bent al goed op weg, echt super!

 3. Patricia
  11 februari 2018 / 10:14 am

  Hey laiverd,

  alle goeie dingen komen langzaam.
  En als je zo door blijft gaan komt het vast goed.
  Wat ik anders doe dat weet je inmiddels al dus dat hoef ik je niet meer te vertellen.
  Ik probeer elke dag mijn stappen aantal binnen te halen en ik loop 2 keer in de week hard.
  Ik heb nog drie maanden en dan doe ik mee aan een run. En dat is toch wel een stok achter de deur.
  Ook ik heb dipjes met eten. Gisteren en eergisteren paar oreo koekjes gehad en we zijn uit eten geweest. Gelukkig heb ik me goed in westen te houden. Als de kids patat eten neem ik een paar stukjes voor het id.
  En dan gaat het best goed.
  Ik moet zeggen dat ik ook wel eens eerder op bed ga als ik een dip voel aankomen.
  En ik heb lieve mensen om mij heen die mij goed steunen.
  De verjaardagen vind ik ook lastig. Stukje taart? En als mensen dan aan blijven dringen ga ik bijna om.
  Maar gelukkig blijf ik nog sterk!
  Suc-6 verder het gaat heel goed.

  • Marieke
   11 februari 2018 / 2:37 pm

   Dat is zeker waar! Stappen haal ik sowieso niet echt door mijn werk. Maar wil inderdaad vaker gaan hardlopen.
   Wel een mooi doel zo om mee te kunnen doen aan de run.
   Ik probeer zoveel mogelijk af te wegen, als ik patat of gebakken aardappeltjes eet. Op die manier kan ik toch mee eten en houd ik me netjes in. Eerder naar bed gaan is ook een goeie.

 4. Wendy
  11 februari 2018 / 9:39 am

  Ik ben 2″jaar geleden 20 kg afgevallen in 1,5 jaar tijd. Het gaat ook langzaam. Dan blijft het er ook beter af. Als je meer gaat sporten, krijg je meer spieren. Dus valt je in het begin niet veel af in gewicht. Later gaat het sneller. Ik zou ook niet minder dan 1500 cal eten. Anders komt je lichaam in de spaarstand dan gaat het nog langzamer. Ik weet niet of je dat ook doet. Veel succes ermee. Je bent er toch al een paar kwijt. Is toch kei goed. De rest volgt wel.. het is er ook langzaam aangekomen dus het gaat er ook langzaam af moet je maar denken.

  • Marieke
   11 februari 2018 / 2:35 pm

   Dank je wel voor je positieve woorden. Daar doen we het voor. En ik houd sinds een paar dagen een app bij vwb de calorieën. Ik zit tussen de 1500 en 1600 per dag nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen