Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Speeldate op vrijdagmiddag – Mijn binkies eerste speeldate

Een speeldate, daar wachten we mee tot na de grote vakantie, want dan slaapt mijn tuttebel waarschijnlijk ook niet meer tussen de middag en dat maakt het toch een stuk makkelijker. What was I thinking? 

Vrijdagmiddag

Ineens was daar de vrijdagmiddag waarop de eerste speeldate, veel eerder dan verwacht of gepland, werd afgesproken. Of ja afgesproken, het was ook al meteen die middag.

Vriendje

Na schooltijd, iets na twaalven, als mijn bink net uit school is en ik op het punt sta om weg te lopen van het schoolplein met de kinderen, komt een vriendje van mijn bink met zijn moeder aanlopen. Of hij bij hun mag spelen. Het overdondert me, maar ik zou niet weten waarom niet, dus ja. Helaas kan het maar een paar uurtjes en kom ik precies in de knoop met het slaapje van mijn tuttebel.

Teleurstelling

Als we dit vertellen aan de jongens, is de teleurstelling van hun gezicht af te lezen en dat doet iets met mijn moederhart. Dus besluit ik om de jongens mee naar ons te nemen. Dan hebben ze toch een speeldate en hoeven we ook niet zo op de tijd te letten. En mijn tuttebel kan gewoon slapen.

Film

We eten gezellig pannenkoeken met zijn vieren. En na het eten leg ik mijn tuttebel op bed. Mijn bink gaat, uit gewoonte, op de bank zitten en wil op de iPad spelen, maar dat lijkt me met twee jongens wat onhandig. Dus stel ik voor dat we een film gaan kijken. Zo hebben zij hun rustmoment en kan mijn tuttebel in ieder geval rustig in slaap vallen.

Best druk

Na de film gaan de jongens spelen. Ze vermaken zich prima en hebben het er maar druk mee. Ze zijn ook best druk met zijn tweetjes. En daar moet ik dan wel weer even aan wennen, omdat mijn bink in zijn eentje echt heel rustig speelt.


Voor herhaling vatbaar of niet?

Ondanks dat ze best druk waren, was het ook gezellig. En kon ik wel mijn vrijdagmiddagding doen (lees: bloggen). En op deze manier is een speeldate best voor herhaling vatbaar.

Hoe was bij jullie de eerste speeldate?

Liefs Marieke

Volgen jullie me al op Facebook? Bij 250 likes ga ik iets leuks weggeven.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 27 mei 2017 / 9:05 am

  Klinkt als een gezellige middag :-). Goed opgelost :-).

  • Marieke
   28 mei 2017 / 12:52 pm

   Dat was het ook 🙂

 2. 26 mei 2017 / 7:24 pm

  Goh ik kan het me niet herinneren. Al zijn er veeeel dates voorbij gekomen. De een succesvoller dan de ander…

  • Marieke
   26 mei 2017 / 8:28 pm

   Haha te lang geleden hè

 3. 26 mei 2017 / 6:26 pm

  Ik had precies hetzelfde volgens mij met de eerste speeldate van Noa. Eigenlijk viel het wel mee. Ze vermaakten zich wel en Olivia was toen nog baby, sliep gewoon lekker. Andersom, Noa bij een vriendinnetje was altijd weer goochelen hoe ik dat dat ging doen met Olivia. Vaak kwamen ze Noa dan wel naar huis brengen, dat vond ik wel lief.

  • Marieke
   26 mei 2017 / 8:27 pm

   Fijn dat het toen meeviel! Kan me voorstellen dat het met een baby helemaal aanpassen is vwb slaapjes en zo. Wel lief dat ze Noa dan naar huis brachten.

 4. 26 mei 2017 / 7:55 am

  Wat fijn dat de speeldate zo goed is bevallen. Ik kijk er eigenlijk heel erg naaruit om speeldates te organiseren voor mijn dochtertje. Aangezien wij niet voor een tweede kindje gaan. Hoop ik dat mijn dochtertje heel veel leuke/gezellige vriendjes en vriendinnetjes krijgt.

  • Marieke
   26 mei 2017 / 8:22 pm

   Oh ja dan snap ik dat wel! Maar dat komt vast goed hoor!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.