Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De dolle avonturen van Kamiel de Kat – Boekenkast van de kinderen #10

Met een dochter die in groep 3 zit en zichzelf heeft leren lezen, is het wel handig om wat leesboeken in huis te hebben die zij zelf ook kan lezen, maar wel al wel wat verder zijn qua leesniveau. In deze blog lees je de recensie van het boek van De dolle avonturen van Kamiel de Kat.

Zelf lezen

Vorig jaar november pakte mijn tuttebel een AVI Start boek van haar broer uit de boekenkast. Waar we dachten dat ze enkel de letters en wat losse woordjes kon lezen, begon ze meteen hele zinnen uit dat boekje aan ons voor te lezen. Supergoed natuurlijk, maar nu ze in groep 3 zit, is ze wat leesniveau betreft wel wat verder dan haar klasgenootjes. Van Uitgeverij Deltas kregen we De dolle avonturen van Kamiel de Kat.

De dolle avonturen van Kamiel de Kat, Uitgeverij Deltas, ISBN: 9789044756692

Kamiel de Kat

Het boek bevat vijftien leuke verhaaltjes waarin Kamiel de Kat allerlei avonturen beleeft met zijn vrienden. Zo gaat hij met Bruno de Beer autorijden in een bad, helpt hij pa en ma Haas met het plukken van de oogst, slaapt hij in de tuin en ontdekt hij met Daan de Das een schatkamer.

Over het boek

Kamiel de Kat is geschreven voor kinderen die al enigszins kunnen lezen. Het boek bevat verhaaltjes vol fantasie, maar ook humor en vriendschap komen aan bod. De verhaaltjes zijn goed te begrijpen en in sommige verhalen staan echt al wel samengestelde zinnen. Dit in tegenstelling tot de AVI Start boekjes waar vaak alleen nog maar korte zinnetjes in staan.

Wat vindt mijn tuttebel van het boek?

Aangezien ze graag leest, zit ze zodra het kan met haar neus in de boeken. Het boek van Kamiel de Kat vindt ze erg leuk en is vooral favoriet als ze ’s uit school komt of als ze ’s avonds voor het slapen nog even mag lezen.

Nieuwsgierig geworden naar dit boek? De dolle avonturen van Kamiel de Kat is onder andere te koop bij Bol.com en Vos en van der Leer.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van een affiliate link. Meer informatie hierover kun je vinden in de disclaimer.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.