Oud en nieuw, Blijdorp en klussen – Mariekes Weekly 1-2019

Alles gaat voorbij, zo ook de heerlijke eerste week van 2019. Waarin we oud&nieuw vierden bij vrienden, we naar Blijdorp gingen en de man is begonnen aan de kamer van ons binkie.

Maandag

Vandaag mag ik op de laatste dag van het jaar nog een half dagje werken.

’s Avonds vieren we gezellig bij vrienden oud & nieuw. De kinderen steken vuurwerk af (lees sterretjes) en vermaken zich prima.

Ook deze held durft een sterretje aan te steken 😉

Als de kinderen op bed liggen, gaan wij 30 seconds en triviant spelen. Vooral die laatste levert heel wat lachbuien op.

Na twaalven proosten we gezellig samen!!

Dinsdag

Slapen we heerlijk uit, doen we een bakkie bij mijn ouders en spelen we een spelletje. Hoewel we eten in huis hebben, bestellen we eten en wordt er tijdens het wachten heerlijk gekroeld.

Woensdag

Op weg naar minder Marieke 2.0 is gestart. Wat betekent dat ik vanaf vandaag weer beter ga letten op wat ik eet en meer ga bewegen.

’s Avonds eet ik gewoon met de pot mee, maar weeg mijn hutspot en rookworst wel eerst af. Zo krijg ik toch genoeg voedingsstoffen binnen, maar eet ik niet teveel.

Donderdag

De kinderen gaan met de bso naar de sterrenwacht. Vooral Luca is helemaal in zijn nopjes, want die vindt dit helemaal geweldig.

Ga ik met een collegaatje een rondje lopen. En maak ik dit mooie plaatje van de Erasmusbrug en de Maas.

’s Middags krijg ik van mijn vriendin nog foto’s doorgestuurd van Giulia, die in een boom is geklommen. Gelukkig lijkt ze helemaal niet op mij, al klom ik met jurkjes in bomen.

Vrijdag

Ga ik samen met de kinderen gezellig een rondje Blijdorp doen. We vermaken ons prima, maar het is wel echt heel koud.

Als we thuiskomen wordt er een pakketje afgeleverd met een goodiebag van Spiderman, die ik won bij Esmée.

De man gaat ’s avonds met mijn binkie mee zwemmen. En hij zwemt weer lekker zijn baantjes.

Zaterdag

Beginnen we de dag met een ontbijtje en een beker Tastea, want nu ik weer op mijn eten let, ben ik ook weer begonnen met detoxen.

De kinderen zijn heerlijk in de Gruffalo aan het lezen, met dank aan de voorstelling van vorige week.

We maken een begin met Luca’s kamer. Alhoewel we, Erik gaat beginnen met sauzen. En ik haal van een andere muur alvast één van de muurstickers. Er zijn nog geen foto’s van, maar die hoop ik volgend weekend wel al te kunnen delen.

Zondag

Ga ik voor het eerst sinds weken weer een rondje lopen. Het valt me helemaal niet tegen. Loop ruim 2,5 kilometer achter elkaar en moet eigenlijk alleen maar stoppen, omdat ik mijn bekken voel.

A shopping girl is a happy girl, of zoiets! Ik ging even heerlijk shoppen met mijn vriendin. Wilde er een shoplog van maken, maar het zijn eigenlijk alleen maar huishoudelijke spullen. Leek me nou niet echt interessant. Volgende keer beter dus.

Ik lunch met een heerlijke salade met tonijn en ei.

Als ik heel even op de poef zit, omdat de kinderen op de bank zitten, komt Giulia toch bij mij zitten. Ze is helemaal into the bijbelverhalen. Hoewel wij niet gelovig zijn, vinden we het wel belangrijk dat ze het mee krijgen. Voor degene die willen weten waar ze dit op kijkt, Zapp 😉

Dan is het toch echt weer tijd voor regelmaat en ritme, school dus! En stiekem zijn ze daar ook best aan toe.

Hebben jullie ook zo’n heerlijke week gehad? Mocht je al werken of is vandaag pas je eerste werkdag weer? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Essma
  7 januari 2019 / 4:56 pm

  Hier is school vandaag ook al begonnen en is het ritme dus weer terug. Leuke diary! Als ik de foto van Blijdorp zie, komen alle fijne herinneringen weer terug. We kwamen er vaak met Ophelia maar ook met leerlingen in mijn tijd als juf.

  • Marieke
   Auteur
   7 januari 2019 / 10:06 pm

   Aaaah je bent juf! Wat superleuk! En Blijdorp is altijd leuk.

 2. 7 januari 2019 / 10:15 am

  Heerlijke week goed om te lezen. Helaas was mijn week iets minder. Vanaf vandaag weer naar uni. Hopelijk gaat dat beter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen