La Cucaracula, het gezelschapsspel voor oud en nieuw – review

De kerstdagen zijn voorbij, op naar oud en nieuw. Wij vieren het dit jaar bij vrienden, waar ongetwijfeld de sjoelbak op tafel komt, maar we kregen een nieuw spel van Ravensburger, La Cucaracula en dit superleuke spel nemen we ook zeker mee.

La Cucaracula

De nieuwste variant op La Cucaracha, het kakkerlakkenspel. In dit spel, van Ravensburger, is het de bedoeling dat je vooral niet gepakt wordt door de kakkerlak, want als je gepakt wordt zal hij de kaarsen die je verzameld hebt afpakken. Het is dus zaak dat je zo snel mogelijk je kaarsen te pakken krijgt en La Cucaracula verjaagd uit het kasteel.

De kakkerlak

Ziet er behoorlijk echt uit, helemaal omdat hij ook echt kan lopen en op die manier het hele speelveld over gaat op zoek naar de kaarsen, die jij moet verzamelen. Deze kakkerlak is bijna net zo eng als een echte 😉

Katapult

Als je het spel vaker hebt gespeeld, kun je het spel verder uitbreiden met de katapult die er ook bij zit. Met de katapult moet je proberen de kakkerlak door het maangat te schieten. Uiteraard probeerde ik dat ook, maar de kakkerlak vloog zo tegen de iMac aan, dat vond de man dus iets minder grappig. Het is aan te raden om alles wat kostbaar is en/of kapot kan, even weg te zetten. Of misschien minder hard op de knop drukken dan dat ik deed.

Wat vinden wij van het spel?

Het opbouwen van het spel neemt wel aardig wat tijd in beslag. Zeker de eerste keer ben ik er twintig minuten mee bezig geweest. Gelukkig gaat het daarna wel een stuk sneller. Maar het is niet “even” een spelletje spelen.

Het spel zelf is wel echt heel erg leuk, we hebben de grootste lol gehad. De kinderen vinden vooral de kakkerlak erg grappig, omdat die heel erg snel loopt en trilt.

Nog geen plannen voor oud en nieuw?

Dan is dit spel echt een aanrader om samen te spelen of met een groep vrienden. Ik wens jullie in ieder geval alvast een hele fijne jaarwisseling.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

In deze blog is gebruik gemaakt van affiliate links, meer informatie hierover vind je in de disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen