Week van Marieke 29-2021 – verjaardag tuttebel, gaatjes schieten en vaccinatie

Het was me weer een weekje hoor. Mijn tuttebel werd 7 jaar en ging gaatjes laten schieten in haar oren. Ik kreeg mijn tweede vaccinatie en we gingen weer even een dag gezellig in quarantaine. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

Hoera vandaag is mijn tuttebel dan eindelijk echt 7 jaar!

Nadat ze van het weekend al verwend is en van ons al een fiets kreeg voor haar verjaardag, geven we haar ook nog een gave jumpsuit van Likeflo, stickers en duikspeeltjes. Daarnaast krijgt ze ook nog een aantal kaarten. Zo lief!

Aangezien ik gewoon mag werken vandaag, gaan de kinderen naar de bso toe. Ze gaan van slootwater drinkwater maken, echt een superleuk proefje om te doen. Heerlijk om daar ook de foto’s van te krijgen.

Ik mis de beweging echt enorm en dus besluit ik om toch een workout yoga te doen en dan vooral de oefeningen te doen die ik wel gewoon kan doen, zonder dat ik pijn en last heb van mijn kuit.

Mijn tuttebel wordt door Opa en Oma Vrachtwagen opgehaald van de bso. Ze gaan voor haar verjaardag gaatjes laten schieten. Bij het eerste gaatje schrikt ze wel heel even, maar het tweede gaatje gaat prima. In de winkel zegt ze dan ook dat ze dit al jaren wil. De oorbelletjes staan haar echt superleuk.

Mijn bink mag vandaag weer even langs mijn vriendin, waar hij weer een lekkere korte coupe aangemeten krijgt.

Dinsdag

Van Oma Sienie kreeg mijn tuttebel een hele gave mand voor op haar fiets. Mijn tuttebel is helemaal gelukkig, want de man heeft de fietsmand er al opgezet en nu kan ze aan iedereen de mand laten zien.

Met de bso gaan de kinderen vandaag op de fiets naar een speeltuin. Daar vermaken ze zich de hele ochtend en krijg ik deze te leuke foto doorgestuurd.

Tussen de middag ga ik verder in de Eindeloos trilogie van Wendy Brokers. Inmiddels ben ik al in het derde deel bezig.

Woensdag

Ik heb mezelf getrakteerd op een hele gave crossbody van Valentino met bijpassend ritsportemonneetje. Ze zijn echt zo ontzettend leuk.

Donderdag

Na echt een hele slechte nacht slaap, ik ben van kwart over twee tot tien over half zes wakker met dank aan mijn bink, die niet meer in slaap kan komen. Heb ik er aardig moeite mee om wakker te blijven met werken. Er staan ook nog eens twee e-learnings op de planning, dus ik kan mijn lol op. Gelukkig kan ik ze beide in mijn eigen tempo doen en kan ik de rest volgende week afmaken.

’s Avonds ga ik gezellig op eetdate met mijn collegavriendin die ik echt al een jaar niet heb gezien. Het is erg gezellig en het eten is erg lekker.

Vrijdag

Mijn tuttebel kocht van haar verjaardagsgeld eindelijk de L.O.L. Surprise camper die ze heel graag wilde. Ze kreeg hem maandag al binnen, maar is er al de hele week zoet mee. Gelukkig kan ik dat nu ook vastleggen.

Vandaag is het vijftien jaar geleden dat mijn biologische moeder overleed en is het ook nog eens de verjaardag van mijn schoonmoeder. Zelfs na elf jaar blijft dat een ontzettend dubbele dag. De man en mijn olijke duo kochten daarom een supermooie bos gerbera’s voor me, die ze zelf samenstelde.

Na het feestje bij Oma Sienie hebben we besloten om lekker hapjes te eten, omdat we geen zin meer hebben om uitgebreid te koken.

Zaterdag

Na wederom niet zo’n beste nacht, worden we gewekt door de bezorger van Albert Heijn die aanbelt. We beginnen de dag met het uitpakken van de boodschappen en het eten van een donut. Gewoon omdat het kan.

Vandaag staat de tweede vaccinatie op de planning en hoewel ik bij de eerste nergens last van had, zie ik er nu ineens tegenop. Gelukkig valt het prikken alles mee, behalve dan dat ik er naartoe ga zonder krukken en de rest van de dag last heb van mijn been.

Man en kinderen spelen samen een spelletje toren van Pisa en hebben het prima naar hun zin met zijn drietjes.

Ik ga ondertussen een begin maken aan mijn happy camping plakboek. Eindelijk heb ik de rust gevonden om te plakken. Aangezien ik nu een Canon Zoemini heb, wil ik die wel heel graag uitproberen.

Zondag

We beginnen de dag met een ziek kippie. Mijn bink is goed verkouden en heeft een beetje koorts. Hoewel we wel echt heel erg klaar zijn met het laten testen, vraagt hij er nu zelf om, omdat hij morgen gewoon weer heel graag naar de bso wil. Met onze vakantie voor de deur en de wat zwakkere weerstand van de man gaan we er weer voor en duimen we maar weer dat de uitslag negatief is.

Terwijl de mannen naar de teststraat zijn speel ik met mijn tuttebel een spelletje Regenwormen. Dit spel ligt al heel lang in de kast, maar ik begreep het niet (nam er gewoon niet even rustig de tijd voor om het te begrijpen), maar na vandaag weet ik zeker dat we dit spel nog veel vaker gaan spelen. Het is namelijk ontzettend handig voor kinderen die wat moeite hebben met rekenen en er op deze manier in de vakantie toch mee bezig zijn.

De slowcooker hebben we ook maar weer eens afgestoft en aangeslingerd. Vanavond eten we lekker spareribs met krulfrietjes en rauwkost.

Als de man slaapt en de kinderen ook aan het chillen zijn, maak ik daar gebruik van en ga met mijn laptop en een drankje lekker een poosje op het balkon zitten. Op deze manier creëer ik alvast een beetje een vakantiegevoel voor mezelf.

Gelukkig krijgen we nog op tijd de uitslag van de coronatest en mijn bink is negatief getest, gelukkig! Is toch een hele opluchting zo vlak voor de vakantie. Al met al hadden we dus best wel een fijne week. Hoe was jullie week? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links, meer hierover lees je in de disclaimer.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen