Rondje Goeree-Overflakkee – tulpen- en bunkerroute

Omdat op visite gaan bij familie en vrienden niet zo handig is met de behandeling van de man en Covid-19 die nog steeds aanwezig is, was ik op zoek naar een ander uitje om te kunnen doen! Toevallig kwam ik uit op een rondje Goeree-Overflakkee. Dit eiland is ongeveer driekwartier bij ons vandaan en zeker de moeite waard. Helemaal als de tulpen volop in bloei staan.

Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van Zuid-Holland. Op dit eiland heb je onder andere de gemeente Ouddorp, de visafslag van Stellendam en hier vind je het begin van de Brouwersdam, die je missschien wel kent van Concert at Sea, maar belangrijker nog, Zuid-Holland verbindt met Schouwen-Duivenland, Zeeland.

Tulpenroute

Vanaf ongeveer half april tot half mei kun je hier de tulpenroute rijden. De route leid je onder andere langs Middelharnis, Sommelsdijk, Oude- en Nieuwe-Tonge, Goedereede, Dirksland (geboorteplaats van cabaretier Richard Groenendijk), Ouddorp en Stellendam. Nu waren wij er op 1 mei en denk ik zelf dat je beter iets eerder kunt gaan, want nu stonden de tulpen allemaal al in volle bloei en waren er ook al een behoorlijk aantal vertrapt en uitgebloeid. Op sommige velden lagen er meer tulpenblaadjes naast de tulpen dan dat er nog aan de stelen zaten. Maar de tulpen die er wel in volle bloei staan, zien er wel echt waanzinnig uit en zijn zeker het bekijken en fotograferen waard. Er zijn voldoende plekken waar je even de auto kunt parkeren om de tulpen te bewonderen. De hele route en andere tulpenroutes kun je trouwens hier downloaden.

Lunchen

Ondanks dat de tulpenroute zelf maar 110 km is ongeveer ben je toch wel een poosje onderweg. Toen wij in Oude-Tonge kwamen was de nood bij drie van de vier best hoog en hadden we ook best trek gekregen. We zijn gaan lunchen bij hotel-restaurant Lely! Hoewel je natuurlijk niet binnen kunt zitten, was het op het terras prima te doen en hebben we heerlijk geluncht met brood met kroketten, uitsmijter, pannenkoek met spek en tosti! Mocht je hier in de buurt zijn, ga hier dan zeker lunchen! 

Bunkerroute

Met onze gevulde buiken hebben we onze route vervolgd. Onze laatste bestemming op Goeree-Overflakkee was Ouddorp en dan vooral voor de bunkerroute bij de Punt. Hier vind je een bunkercomplex bestaande uit vijftien bunkers die nog dateren uit de tweede wereldoorlog. De meeste bunkers zijn open en kun je dus ook echt inlopen om er een kijkje te nemen. Daarnaast vind je bij bijna allemaal ook nog een bord met uitleg waar de bunker voor diende. Mijn kinderen vonden dit echt super interessant en wilden van alles over de bunkers, Duitsers en de oorlog weten.

Ondanks het vele autorijden was dit echt een heerlijk uitje om te doen. Dat we weer konden lunchen was echt wel een uitkomst. De bunkerroute aan het einde zorgde ervoor dat we ook nog even de benen konden strekken en konden voldoen aan de dagelijks beweging. Daarnaast was het enorm fijn dat de kinderen op die manier ook nog hun energie kwijt konden.

Heb jij al weleens de tulpen- of bunkerroute gedaan? Ik lees het graag hieronder in de reacties. 

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen