Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 17-2021 – Cabaretier, Koningsdag en spaakbeen

Het was weer een veelbewogen week. Zo hebben de man en ik enorm gelachen om een cabaretier op de oncologie afdeling, hadden we een rustige Koningsdag en brak mijn bink ook nog eens zijn spaakbeen. Goed begin van de vakantie ook. Wat we nog meer deden kun je weer lezen in deze nieuwe week van Marieke.

Maandag

Vandaag begint de nieuwe opnameweek van de man, starten de kinderen hun week op de bso en begin ik met een bakkie thee voordat ik aan mijn nieuwe werkweek begin.

Na mijn ochtend werken loop ik een rondje, dit keer naar school, want mijn tuttebel is iets vergeten. Daarna loop ik via het park terug en kom ik een boom tegen met roze bloesem. Uiteraard moet ik dat wel even vastleggen.

Ik ga op bezoek bij de man en aangezien het vorige week een behoorlijk lange zit voor hem was, ga ik nu later en eten we gezellig samen. Ik nam ook nog Skipbo mee, zodat we op die manier de tijd een beetje uit kunnen zitten. Cabaretier Richard Groenendijk loopt sinds kort als vrijwilliger op de oncologie afdeling. Hij komt ook nog even bij ons kijken en vraagt dan of we een ijsje willen. We kunnen kiezen uit een raketje of een roomijsje. We gaan beide voor het laatste en als hij terug komt, vermeld hij er nog wel even bij dat het bekertjes roomijs met teringlepeltjes zijn. De man en ik gingen echt helemaal stuk van het lachen. Wat een geweldige vent is die man toch ook, wat ons betreft een aanwinst voor de oncologie afdeling.

Dinsdag

Vandaag is het Koningsdag en halen we de man op uit het ziekenhuis. We gaan gezellig even langs bij vrienden, maar doen het rustig aan, want voor de man is het allemaal al heftig genoeg.

Uiteraard eten we wel lekker een oranje tompouce, want Koningsdag zonder oranje tompouce is geen Koningsdag.

Woensdag

Na het wegbrengen van de kinderen, mag ik ook weer lekker aan de slag. Ik heb een productieve ochtend en dat is best fijn.

Het is weer woensdag wasdag en vandaag valt het me niet eens tegen hoe het zit, al zit de achterkant nog steeds niet zoals ik het zou willen.

Mijn tuttebel had vandaag haar boekenbeurt over Rozie, de eenhoorn die kan toveren en ondanks wat onzekerheid deed ze dat hartstikke goed. Ik ben echt supertrots op haar.

Donderdag

Na een hectische ochtend op mijn werk, sluit ik af met hoofdpijn. Gelukkig mag ik vanmiddag even lekker genieten van me-time bij de pedicure.

Ik heb eindelijk besloten om een diffuser aan te schaffen. Deze is niet alleen maar voor de planten, maar ook voor het gezin. Ik ben er echt superblij mee. Nu alleen nog lekkere olietjes aanschaffen.

Aangezien we al op tijd eten, besluiten we om nog even een stuk te gaan wandelen met zijn viertjes. Het is echt heerlijk om allemaal even ons hoofd leeg te kunnen maken.

Vrijdag

Het heeft een aantal weken geduurd, maar het is weer gelukt om een blog, anders dan mijn weekoverzichten, te tikken. Je kunt namelijk het boek O jee, mama is een fee! winnen.

Vanmiddag kocht ook weer een bosje tulpen voor fresh flower Friday.

Zaterdag

Vandaag gaan we er lekker op uit, we doen een coronaproof uitje. We gaan namelijk rond toeren op Goeree-Overflakkee, om de tulpen- en bunkerroute te rijden.

Het is heerlijk om daar te zijn en we hebben allemaal echt genoten van dit uitje.

Zondag

Wat kan ik genieten van de serieuze gezichten van mijn gezin als ik ze iets wil vertellen. Gelukkig is het goed nieuws, want we hebben voor over een paar weken een weekendje weggeboekt.

Helaas verloopt de dag anders dan we hadden gehoopt. We gaan skeeleren met de kinderen, maar mijn bink valt ongelukkig en daarna is het uit met de pret. Samen met mijn tuttebel loop ik naar huis, terwijl de man met mijn bink naar huis gaat met de auto. Als ik thuiskom ligt mijn bink op de bank en als ik naar zijn arm kijk zie ik dat het echt niet goed is. Ik bel de huisartsenpost en we mogen meteen komen. Van de huisartsenpost worden we doorgestuurd naar radiologie en vervolgens naar de spoedeisende hulp. Daar krijgen we te horen dat zijn spaakbeen is gebroken. Het gipsen laat even op zich wachten, want zijn arm moet gezet worden. Gelukkig gaat dat allemaal goed en doet mijn bink het echt hartstikke goed en ben ik supertrots op hem. Daarnaast waren we echt heel erg blij met het team van artsen en verpleegkundigen, die hem er doorheen sleepte en hard moesten lachen om zijn grapjes en kletspraatjes.

We hadden dus weer een zeer enerverende week. Hoe was jullie week? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Wendy
    3 mei 2021 / 5:46 am

    Oh wat een pech voor je binkie. Wel erg leuk dat Feyenoord gips. Daar heeft de gipsmeester in het ziekenhuis echt zijn best op gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.