Eindeloos trilogie – Wendy Brokers – recensie

Soms lees je boeken waarbij je echt in de personages kruipt. Waarbij afscheid nemen aan het eind van de trilogie zwaar valt. Wendy Brokers heeft dit bij mij gewoon weer voor elkaar gekregen. In deze blog kun je daarom alles lezen over Tess en Jay en Lotte en Wessel, de hoofdpersonages van de Eindeloos trilogie.

Wendy Brokers

Inmiddels heb ik al aardig wat boeken gelezen van Wendy Brokers waaronder Baguette met jam voor twee, Geluk bij een ongeluk en De laatste halte. Hier kan ik nu ook de Eindeloos trilogie aan toevoegen met de boeken Niet zonder jou, Niet zonder ons en Niet zonder mij.

Niet zonder jou

Tess komt uit een welgestelde, maar weinig betrokken familie die net is verhuisd. Haar ouders zijn drukker met hun werk en sociale status dan met hun twee dochters. Als ze op de eerste schooldag van het laatste jaar van de middelbare school Jay ontmoet, is er tussen hen direct een niet te negeren aantrekkingskracht. Ze wordt voor hem gewaarschuwd: Jay is een ruig type uit een probleemgezin. Toch bloeit er tussen de twee iets moois op.
Jay kan binnen het gezin waarin hij is opgegroeid maar net het hoofd boven water houden. Tess is de eerste in zijn leven bij wie hij open durft te zijn. Zij komt er al snel achter hoe moeilijk het is om te houden van iemand die zo door het leven is getekend. Toch neemt ze de ultieme stap binnen hun relatie om hem te vertrouwen. Een stap die niet zonder gevolgen zal blijven.

Niet zonder ons

Jay is erin geslaagd zijn droom waar te maken. Hij studeert fysiotherapie en doet zijn senior stage in een kinderziekenhuis in Atlanta. Het valt Tess zwaar dat hij voor minstens vijf maanden in Amerika is. Niet alleen mist ze hem verschrikkelijk, maar zonder hem weet ze ook niet goed wat ze met zichzelf en haar toekomst aan moet. Ze stopt met een derde studie in nog geen vier jaar tijd, tot woede van haar ouders en ook die van Jay.
Tijdens een onverwachte confrontatie in Oostenrijk loopt de spanning zo hoog op dat Jay geen andere mogelijkheid ziet dan voor zichzelf te kiezen. Kunnen Jay en Tess elkaar nog terugvinden of is er te veel beschadigd?

Niet zonder mij

Wessel is alles wat advocate Lotte niet in een man zoekt. Maar aangezien hij de beste vriend is van haar zwager Jay, wordt ze vaker dan haar lief is met hem geconfronteerd. En niet alleen dat; ze blijkt hem ook nog eens nodig te hebben in een strafzaak.
Wessel begrijpt niet waarom zijn hart steeds weer sneller gaat kloppen van de ijzige en hooghartige Lotte. Toch doet hij haar een voorstel waarbij zij hem dichterbij moet laten komen dan ze wil.
Tot zijn verrassing stemt ze ermee in en ze merken ze dat ze misschien toch niet zo ongeschikt voor elkaar zijn als ze dachten. Maar voor een echte relatie hebben ze nog wel de nodige obstakels te overwinnen – niet in de laatste plaats hun eigen angsten.

Wat vind ik van de Eindeloos trilogie?

Vanaf de eerste bladzijde van Niet zonder jou werd ik al meteen meegenomen in het verhaal. De manier waarop Tess en Jay elkaar voor het eerst zien op school, hoe de chemie tussen die twee bijna uit het boek spat. Ik vind dat zo ontzettend knap geschreven. Daarnaast heb ik bij Niet zonder ons echt tranen met tuiten gehuild bij bepaalde hoofdstukken. Als je dit boek gaat lezen, dan zijn tissues geen overbodige luxe. Je wordt zo meegesleurd in alle drie de boeken, dat het lijkt of je zelf een personage bent in het boek die vanaf de zijlijn meekijkt, waardoor je nog meer meeleeft met deze vier mensen. Het zijn wel echte feelgood romans, waarbij ze in de categorie new adult ingedeeld kunnen worden. Wat er verstaan wordt onder new adult wist ik trouwens niet en moest ik echt even opzoeken. Maar dit zijn boeken waarin de personages wat complexer of zelfs getraumatiseerd zijn. Ook worden de seks scenes veel uitgesprokener beschreven. Al met al vind ik deze trilogie echt een ontzettende aanrader en niet alleen bij de doelgroep van 18-30 jaar, maar ook voor daarboven.

Heb jij al weleens boeken van Wendy Brokers gelezen? En wat vind jij van New Adult boeken? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Charlotte
  31 juli 2021 / 8:46 am

  Klinkt als een bijzondere triologie, ben nog niet bekend met deze schrijfster maar het is dus zeker de moeite waard 🙂

  • Marieke
   Auteur
   31 juli 2021 / 9:24 am

   Zeker weten! Ze schrijft echt heel erg leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen