Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kanjertraining, trots en onverwachts afscheid nemen – Mariekes Weekly #11

Het was een heerlijke week, waarin ik een ouderavond over kanjertraining bijwoonde, enorm trots ben op mijn wederhelft en ik onverwachts afscheid mocht nemen. Wat er verder nog gebeurde, lees je in de nieuwe Mariekes Weekly.

Maandag

Het opstaan valt wat zwaar, na een heerlijk weekend. En we hebben dan ook niet echt zin. Maar geen keus, dus we maken er gewoon het beste van.

Dinsdag

Schiet ik wat foto’s van de kinderen voor de blog over zomerjassen. En dit is toch wel een hele gave foto geworden (ondanks de schaduwen).

Woensdag

Ligt eindelijk de Phonographer in de bus, waar Erik een tutorial voor heeft geschreven over zijn favoriete app Hipstamatic. Ik ben echt enorm trots op hem. Zeker omdat er ook nog een vervolg komt.

Donderdag

Als ik naar buiten loop met de kinderen, aanschouw ik de mooie lucht. Het lukt me om deze vast te leggen, zodat ik het ook met jullie kan delen.

‘s Middags krijg ik onverwachts te horen dat ik voor het laatst op mijn huidige werkplek zit. En moet ik ineens (alweer) afscheid nemen van dit pand en bepaalde mensen. En na veertien jaar verlaat ik ook de Waalhaven. Gelukkig mag ik maandag meteen beginnen met een nieuwe uitdaging, waar ik mijn huidige collega’s ook weer gewoon ga zien in de loop van de tijd. Verder kan ik er nog niet zoveel over zeggen. Maar dat het leuk is, dat weet ik wel.

Uiteraard is het zoals iedere donderdag ook weer tijd voor #teatopicthursday. Met dit keer de vraag “Wat heb jij altijd al willen leren?” Hier kreeg ik uiteenlopende reacties op van het bouwen van een eigen huis tot leren tekenen. Maar de meesten wilden toch allemaal wel een vreemde taal leren zoals Frans of Spaans.

‘ s Avonds heb ik ouderavond, met daarin een speciale uitleg over Kanjertraining. Dit is een bepaalde methode die de school gaat volgen. En ik kan me er nu al helemaal in vinden. Hopelijk kunnen we de kanjertraining thuis ook doorvoeren aan de hand van de boeken die ik meenam.

Vrijdag

Breng ik voor het eerst sinds de vakantie Luca weer zelf naar school, maar zijn we wat te vroeg en wachten we gezellig met zijn drieën voorin in de auto.

Giulia en ik gaan even naar Xenos en kopen naast wat paasartikelen ook nog deze gave poster. De kinderen zijn heel erg bezig met letters en ik denk dat dit weleens heel erg van pas zou kunnen komen. Je koopt de poster al voor 7,99 euro.

Luca speelt ‘s middags lekker bij een vriendje en als hij terug komt, duikt hij meteen het nieuwe Rangers Junior magazine van het Wereld Natuurfonds in. Naast letters leren, wil hij ook echt al heel graag leren lezen. Bij alles vraagt hij wat er staat en gebruikt daar dan zelf zijn vingertje bij. Heb jij tips voor mij om hem daarbij te helpen, dan lees ik die graag in de comments.

Zaterdag

Na echt een hele beroerde nacht, door Giulia die het enorm benauwd had, zijn we al vroeg weer wakker. En ben ik voor negenen zelfs al terug van boodschappen doen. Aangezien Erik vandaag zijn oudste zoon heeft, gaan de kinderen en ik gezellig naar Monkeytown, waar ik me prima vermaak met onder andere mijn haakwerk en een lekker bakkie thee.

Om half twee zijn de kinderen er wel klaar mee en gaan we weer richting huis. Waar team moe lekker op de bank ploft en een filmpje en een serietje kijkt. En zelfs nog een powernapje doet.

Zondag

Waait het nog steeds hard en is het zo ontzettend koud, dat ik besluit niet te gaan hardlopen. Een besluit waar ik best een rot gevoel aan overhoud. Ook voel ik me niet echt lekker, dus dat speelt ook nog mee. Ik geef de hormonen maar de schuld.

Tegen elven ga ik richting Leijns Creative Greenhouse voor een workshop slingers haken. Naast leerzaam is het er ook nog reuze gezellig. En heb ik zelfs een eigen steek ontworpen, een combinatie op de vasten, die ik al heel lang maak in de veronderstelling dat het een vaste is. Lekker dom dus, maar wel grappig dat ik daar na twee jaar eindelijk achter kom.

Als ik thuis ben ga ik snel even met Giulia foto’s maken voor een blog. Luca wil ook graag op de foto en daar maak ik dankbaar gebruik van.

Hebben jullie ook zo’n heerlijke week gehad? Ik lees jullie reacties graag hieronder.

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 21 maart 2018 / 11:16 pm

  Die foto… smelt… van je twee kids samen. Onbetaalbaar! Jammer van je uitzicht. Mooie haven

  • Marieke
   25 maart 2018 / 12:10 am

   Lief, dank je wel! Zeker jammer, kijk nu uit over een begraafplaats!

 2. 20 maart 2018 / 5:15 pm

  Ook heftig, zo ineens te horen krijgen dat je gaat verhuizen. Best raar. En wat een leuke poster. De kids worden groot trouwens!

  • Marieke
   20 maart 2018 / 9:08 pm

   Ja dat was wel heel raar!
   Gaaf hè? En ja het gaat zo ontzettend hard nu!

 3. 19 maart 2018 / 7:18 am

  Whow bizar als je ineens hoort dat die dag je laatste dag was op die locatie. Gelukkig zie je je collega’s weee gauw terug.

  Ik vind die poster geweldig!!! Jammer genoeg niet echt ruimte un dax zn kamer voor…zou hem wel kunnen helpen. Ga nog eens kritisch kijken.

  Fijne week!

  • Marieke
   19 maart 2018 / 10:44 pm

   Ja was wel even schakelen. Gelukkig wel, zou ze voor geen goud willen missen 😉
   Ja gaaf he, bij ons hangt ie, voor de time being, in de gang 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.