Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ziekenboeg, kerst en leesbingo – Mariekes Weekly 52-2019

Naast dat het afgelopen week door kerst al best druk was, hadden we ook nog eens gezellig ziekenboeg. Zowel mijn tuttebel als ik werden ziek. En mijn binkie? Hij mocht zich bezig houden met de leesbingo van school.

Maandag

Voor ons een gewone werkdag. De kinderen mogen nog een dagje naar de bso toe. Ik hoop vooral dat mijn tuttebel het volhoudt, aangezien ze gisteren ineens ziek werd, maar vanochtend nergens meer last van lijkt te hebben.

Tussen de middag gaan mijn collegaatje en ik ons rondje lopen. En ontdekken we de Starbucks naast de bibliotheek. Uiteraard moeten we hier even wat lekkers gaan halen.

En dan is daar toch het telefoontje van de bso, of ik mijn tuttebel wil ophalen, want ze heeft toch echt weer koorts en is heel erg moe. Ik sluit alles af op mijn werk en ga haar halen. Het is maar een zielig hoopje en als we thuis zijn valt ze al snel op mijn schoot in slaap.

Dinsdag

De man is vandaag al lekker vrij en zo kan ik nog een ochtend gaan werken. Mijn bink mag nog lekker een dagje spelen met zijn vriendjes. En mijn tuttebel blijft lekker bij haar vader. Samen doen ze de laatste boodschappen.

Ik mag na het werk meteen naar de nagelstyliste en ben weer heel erg blij met het eindresultaat.

Jeeuj het is kerstavond. We vieren het gezellig met zijn viertjes. Hapjes, drankjes, een film en alvast één cadeautje. Mijn bink kruipt helemaal tegen de man aan en dat levert zo’n mooi plaatje op.

Woensdag

We hebben een heerlijk kerstontbijt en daarna pakken we de kerstcadeautjes uit. Mijn tuttebel kwakkelt nog een beetje, gelukkig hoeven we niet weg vandaag. Wel krijgen wij visite, maar die komt pas vanmiddag. Dus we doen lekker rustig aan.

Het is hartstikke gezellig, alleen jammer dat het eten tegenvalt. Maar daar doe je helaas weinig aan.

Donderdag

Ook nu mogen we lekker rustig aan doen. Ontbijten we weer heerlijk met zijn viertjes en lopen we lekker in pyjama tot de klok van twee. Mijn bink doet alvast wat challenges van de leesbingo die hij mee kreeg van school om lezen te blijven stimuleren in de vakantie. Vandaag leest hij onder andere bij de kerstboom.

En ook mijn tuttebel leest uit haar eigen boekje, ze heeft haar eigen leesbingo 😉

We vieren tweede kerstdag bij mijn ouders. Waar we onze jaarlijkse foute kersttruien foto maken.

Voor het eerst eet ik kalkoen met kerst en wauw wat was die ontzettend lekker.

Vrijdag

Gaan we met de kinderen naar de film. Ik ga, op verzoek, samen met mijn tuttebel naar Frozen II, wat echt een ontzettend leuke film is. Ook al vond ze sommige stukjes best een beetje spannend.

De man gaat met onze bink naar Spionnengeheimen en die film vinden ze allebei erg leuk. Al vertelde de man wel dat hij in het Engels leuker zou zijn, omdat Will Smith een rol heeft in de film.

’s Middags speel ik nog een spelletje Triominos met mijn tuttebel, die dus niet te verslaan is. En de man speelt Stratego met onze bink.

Zaterdag

Gaat de man een poosje fotograferen in Rotterdam en neem ik de kinderen mee naar Monkeytown, waar ze even flink hun energie kwijt kunnen.

Mijn bink leest ’s middags voor de leesbingo nog een boek bij ons in bed.

Helaas ben ik aangestoken en ben ik nu ook grieperig. Mijn hele lichaam doet zeer en ik heb het afwisselend koud en warm.

’s Avonds spelen we met de buurvrouw nog een potje Boonanza en Ticket to Ride Nederland. Wat wel heel erg gezellig is.

Zondag

Slaap ik, met slechts een kleine onderbreking rond zeven uur, uit tot half tien, of nou ja, eigenlijk maakt de man me wakker. Ik schrik zelf van de tijd, maar ik had het duidelijk nodig om een poosje te slapen. Ook daaruit blijkt wel weer dat ik totaal niet fit ben. Helaas moeten we daardoor ook de afspraak met vrienden van vandaag afzeggen. Wat ik erg jammer vind, want had wel echt zin om ze te zien.

De kinderen vermaken zich de hele dag prima met Lego en een spelletje. En mijn bink doet zijn tiende opdracht voor de leeschallenge, namelijk met een muts op.

Dan is de laatste week van dit jaar ook weer voorbij en gaan we ons opmaken voor de laatste twee dagen van 2019.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.