Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ik ben ik en jij bent jij – Karl Newson – de boekenkast van mijn kinderen #4

Het is alweer even geleden dat ik een boek uit de boekenkast van mijn kinderen deelde met jullie. Ik ben ik en jij bent jij van Karl Newson is op dit moment favoriet om uit voorgelezen te worden.

De boekenkast

Omdat mijn kinderen mede door mijn blog aardig wat boeken in de kast hebben staan, heb ik al eerder wat boeken gedeeld, waar ze erg blij van worden, zoals Lig je samen sneller dubbel en Ik wil een paard.

Karl Newson en Kate Hindley

Ik ben ik en jij bent jij is een boek wat is uitgegeven door uitgeverij Gottmer, de uitgeverij van onder andere Dikkie Dik. Het boek werd geschreven door Karl Newson en geïllustreerd door Kate Hindley. Samen schreven en illustreerden zijn al eerder een bij Gottmer uitgegeven boek, Deze ridder zegt NEE. Dit boek is opgenomen in de Prentenboek Top Tien van 2020.

Ik ben ik en jij bent jij

Ik ben ik en jij bent jij. Net iets anders, allebei. Vaak lijken we helemaal niet op elkaar. En soms zijn we juist precies hetzelfde.

Het boek laat goed de verschillen en overeenkomsten zien tussen mensen en dieren. Karl Newson heeft getracht om met dit boek de thema’s tolerantie en acceptatie te laten zien, maar wel door dit te doen met heel veel humor. Want iedereen mag zijn wie hij of zij wil zijn. De illustraties van Kate Hindley sluiten daarbij perfect aan.

Wat vinden de kinderen van het boek?

Vooral voor mijn tuttebel is dit een heel interessant boek, omdat zij in groep 2 heel veel bezig is met verschillen en overeenkomsten. Daarnaast is het boek in rijmvorm geschreven en voor iemand die graag alles uit haar hoofd leert, is dat wel de ideale manier om de zinnen te onthouden. De tekeningen zijn echt geweldig en laten heel goed de humor zien die Karl Newson door wil laten schemeren in het boek. Absoluut een aanrader dus voor kinderen die in groep 1 en 2 zitten. Overigens kunnen de kinderen dit boek ook allebei zelf lezen, omdat het best in makkelijke woorden geschreven is en met de moeilijke woorden helpen we ze gewoon een beetje.

In deze blog wordt gebruik gemaakt van een affiliate link, meer informatie hierover vind je in de disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.