Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lotusbloem, vlinder en life’s good – de betekenis van mijn tattoo

Toen ik vorige week een foto van mijn meest recente tatoeage in Instastories postte, kreeg ik de vraag waar mijn tatoeage nu eigenlijk voor staat. In deze blog vertel ik je waarom ik koos voor een lotusbloem, vlinder en Life’s Good.

Mijn broer

In juni 2019 overleed mijn broer op 42-jarige leeftijd, dit is alweer bijna acht maanden geleden en er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet even aan hem denk. Het is ook bijna onmogelijk om niet aan hem te denken, omdat de tattoo die ik op mijn voet liet zetten, ter nagedachtenis aan hem, dagelijks in beeld komt.

Tattoo ter nagedachtenis

Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om een tatoeage te laten zetten ter nagedachtenis aan mijn broer. Maar toen ik op Pinterest een tattoo voorbij zag komen, was een afspraak zo gemaakt bij Empire Ink. Al jaren wilde ik iets op mijn voet, maar wist nooit wat, maar na het zien van de foto op Pinterest wist ik het zeker. Het zou een tattoo worden met een lotusbloem, vlinder en tekst. Het hoe en wat mocht de tatoeëerder bepalen.

Lotusbloem

De lotusbloem was volgens mij één van de eerste tattoos die hij liett zetten/ De tattoo zelf was superstrak gezet. Voor hem betekende de tattoo meer dan alleen maar een bloem, zijn dochter heeft onder andere de naam Lotus meegekregen toen ze werd geboren. Voor mij was dit alles een goede reden om de lotusbloem de basis van mijn tattoo te laten zijn.

Vlinder

Hoewel ik niet zoveel met vlinders heb, wilde ik wel perse een vlinder in de tattoo verwerkt hebben. De vlinder staat symbool voor mijn broer, maar ook voor het kindje dat nooit mocht komen. Zo heb ik beide meteen verwerkt in een mooi symbool voor mezelf en draag ik ze toch voor altijd bij me.

Life’s Good

Het levensmotto van mijn broer Life’s Good, gaf hem kracht om door te gaan tijdens zijn strijd tegen de kanker. Omdat dit eigenlijk zo’n ontzettend sterk levensmotto is en op eigenlijk alles wel toepasbaar is, wilde ik die ook in de tattoo verwerkt hebben. Het lettertype moest een beetje lijken op zijn handschrift en hoewel het niet hetzelfde is, weet ik wel dat er gelijkenis is tussen de handschriften.

Eindresultaat

Het eindresultaat is nog zoveel mooier dan ik me ooit had kunnen bedenken toen ik geïnspireerd werd door die ene foto. En de pijn, want ja dat deed het, was het meer dan waard en ik zou het zo weer doen. De kleuren, paars en roze zijn zo mooi verwerkt in de lotusbloem, de vlinder, maar ook in de bloemetjes die er extra bij zijn gekomen. De zon die boven de bloem uit komt is ook meer dan perfect in deze kleuren. De tattoo is echt helemaal mij en past erg goed bij een aantal van mijn andere tattoos. Ik heb er dan ook echt geen spijt van dat ik deze tattoo zo snel heb laten zetten. Soms is het helemaal niet erg om iets in een opwelling te doen, als je maar zeker bent van je zaak.

Heb jij tattoos gezet en zijn deze met of zonder betekenis? Heb je er wel of niet lang over nagedacht? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Pinterest, Facebook en Instagram.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.