Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 dingen die ik nooit zou zeggen of doen als moeder

We kennen het allemaal wel. Van die dingen, die jij echt nooit zou zeggen of doen als je moeder zou worden. Jammer joh, uit ervaring weet ik inmiddels dat het dus wel degelijk gebeurt.

Uitspraken van mijn moeder

Ik zou dus echt nooit dezelfde uitspraken doen, die mijn moeder ook deed. Nou ik kan je zeggen, ik hoor meer dan eens mijn moeder tegen de kinderen praten. Iets wat volgens mij onvermijdelijk is, want je bent met die uitspraken opgegroeid en gebruikt ze dus als vanzelfsprekend. Daarnaast hoor ik het niet alleen, maar de man zegt ook regelmatig, ik hoor je moeder praten.

In ons bed slapen

De kinderen zouden nooit in ons bed slapen en al helemaal niet als baby zijnde. Nou daar kwam ik dus mooi van terug. Dan heb je mijn tuttebel niet meegemaakt als baby. Ze sliep overdag echt perfect, Doornroosje was er jaloers op. Maar ‘s nachts was echt de hel. Al na twee dagen lag ze tussenin en dat is heel lang zo geweest. Al begon ze altijd wel gewoon in haar eigen bed. Maar als ik ergens slecht op ga, is het een tekort aan slaap. Een nachtje is niet erg, maar dan houdt wel op. Dus belandde ze al vrij vlot bij ons in bed. En waar het voorheen eigenlijk iedere nacht is, is het nu slechts een paar keer per maand. Tegen de tijd dat ze zestien is slaapt ze vast niet meer tussenin.

Mond poetsen

Als ik ergens van gruwelde, was het wel dat mijn mond werd schoongemaakt met een vinger met wat spuug er aan. Te ranzig gewoon! Hoe kun je dit als moeder bedenken zeg!! Maar helaas, ja ook ik ben soms net een mens, betrap ik mezelf er soms op dat ik dat dus ook doe! Tot, je raadt het al, ergernis van mijn kids. Enige voordeel voor mijn kids nu, ik rook niet, dus dat blijft ze wel bespaard.

Schermtijd

Mijn kinderen zouden zich gewoon lekker vermaken met hun speelgoed. Televisie zouden ze alleen zo nu en dan mogen kijken. En de ipad was al helemaal een no-go! Jammer, dat is echt gruwelijk mislukt, want of ik nu voor- of tegenstander was van schermtijd, ik ben er enorm voor gezwicht. Soms is het gewoon ideaal voor een lekker chillmomentje of als ze elkaar continue in de haren vliegen.

Consequent zijn

Ik zou absoluut consequent zijn. Nee is nee! Maar helaas ook daarin moet ik toegeven dat ik dat dus absoluut niet ben. Het gebeurt toch echt wel dat ik een compromis sluit, om gezeur en gedram te voorkomen, gewoon omdat ik daar niet altijd zin in heb.

Mijn volgers

Op Instagram vroeg ik mijn volgers wat zij echt nooit zouden zeggen of doen. En daar kreeg ik toch nog wel wat reacties op, die ik graag met je deel.

Debbie – Je bent de oudste, dus moet je de wijste zijn.

Merel – We moeten allemaal weleens iets doen waar we geen zin in hebben.

Birgit – Kijken doe je met je ogen, niet met je handen. Mijn dochter kent deze zin maar al te goed.

Susan – wacht maar tot je… (vul maar wat in). Altijd een gruwelijke hekel aan gehad als mensen dat zeiden. En tot nu toe nog nooit gezegd.

Patricia – dat ze in mijn bed mogen slapen.

Irma – ruzie maken.

Voor mij zijn deze reacties ook wel herkenbaar, maar in tegenstelling tot Susan heb ik het al weleens gezegd. En ook ruzie maken met mijn kinderen kan ik heel erg goed, zeker als ze driftbuien hebben. Dus Irma, I feel you 😉

Wat zou jij echt nooit zeggen of doen? Ik lees het graag hieronder.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Marianne
  29 maart 2019 / 3:59 pm

  Nou alles wat jij dus schrijft. Vooral dat niet bij ons in bed slapen. Maar ik buig het graag positief om: kijk eens wat een moeder je wordt als je elke nacht met zo’n nachtbraker in de weer bent…

  • Marieke
   Auteur
   29 maart 2019 / 4:12 pm

   Precies wat je zegt 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.