Week van Marieke 21-2020 – rabarber, geheugensteunkous en kamperen

Wat een week hebben we weer gehad zeg. Ik maakte voor het eerst een recept met rabarber. Mijn bink mocht weer naar het ziekenhuis toe, want die deed weer iets geks en ik boekte last minute nog een safaritent en zo gingen we heerlijk nog een weekendje kamperen. Je leest het allemaal weer in de nieuwe week van Marieke.

Maandag

Nadat we Camping Rakelbos hebben verlaten, rijden we richting huis. Maar voordat we echt naar huis gaan, maken we nog een tussenstop bij vrienden. Ze zijn druk aan het klussen in hun nieuwe huis en we gaan er even een kijkje nemen. Uit de moestuin krijg ik verse rabarber mee en voor het eerst in mijn leven maak ik een gerecht met rabarber, rabarber-aardbei crumble van Francesca. Het is echt heerlijk!

Mijn bink en ik sluiten het weekend af met sushi. Mijn tuttebel wordt hier niet blij van, dus zij eet pasta. Ondanks dat de man maar weinig smaak heeft, geldt dat voor sushi helemaal niet en hij eet dus lekker mee. Sterker nog we bestellen nog bij, want ik had slechts voor twee personen besteld.

Dinsdag

Ik breng de kinderen naar de bso toe en daarna kruip ik nog even lekker, voordat ik moet gaan werken, op de bank met een tijdschrift, mijn ontbijt en een beker thee.

De weergoden zijn mijn vriendin en mij gezind, want hoewel het heel veel heeft geregend vandaag, blijft het tijdens onze wandeling helemaal droog.

Woensdag

Vanaf vandaag geen woensdag wasdag meer. Ik ga vanaf nu gewoon krullenfoto’s delen als ik er zin in heb. Toch maakte ik er voor vandaag nog wel eentje.

Mijn bink is met zijn gips ergens achter blijven hangen en dus mogen we weer langs komen in het ziekenhuis.

De meneer van de gipskamer heeft het verhaal niet helemaal goed begrepen en voor we het weten heeft hij het gips er al afgehaald. Als ik aan geef dat het alleen nagekeken had moeten worden, stuurt hij mijn bink door naar de radioloog voor een foto en propt hem nog even in de agenda van de arts. Mijn bink boft, want zijn gips mag er af blijven, wel krijgt hij nog voor de komende vier weken een geheugensteunkous, zoals de arts het noemde, om zodat hij niet kan vergeten dat het nog aan het genezen is.

Thuis maak ik lekker een monkeyplatter voor mijn bink en een bakje met fruit voor mezelf.

Donderdag

De man is begonnen met morfinepleisters en mag nu geen auto meer rijden, dus breng ik vanaf vandaag iedere dag de kinderen weg. Als ik vandaag thuiskom na het wegbrengen, ligt er een lief briefje bij mijn laptop.

Vandaag mag ik zelf ook weer even in de wachtkamer zitten. Ik merk dat ik behoefte heb om te praten met iemand die verder van me afstaat en dan is het toch fijn dat ik weer bij de POH GGZ mag komen.

Vrijdag

Ik haal de lente in huis met een paar bossen gerbera’s. Ik word hier dus echt oprecht blij van en helemaal nu het zonnetje buiten ook weer schijnt.

Het is ook weer tijd voor de nagelstyliste. Ik kies voor pasteltintjes die me een heerlijk zomers gevoel geven. Ik ben weer erg blij met mijn nagels met dank aan Diamond Lookz.

Mijn tuttebel krijgt vandaag alvast haar verjaardagscadeau. Haar oude fiets wordt namelijk echt te klein, dus halen we met zijn drietjes haar nieuwe fiets op en ze is er helemaal weg van.

Zaterdag

Twee van mijn vriendinnen staan op een camping dit weekend. Ik zou er al een dagje heen gaan met de kinderen, maar gisteravond heb ik besloten om een safaritent te boeken, zodat we extra lang kunnen genieten van ons dagje camping.

De kinderen vermaken zich echt super op Recreatiepark Duinhoeve. Zo wordt er voor het eerst dit jaar weer in het buitenbad gezwommen. Maar zijn ze ook niet weg te krijgen bij de luchtkussens, kabelbaan en de speeltuin.

We eten pannenkoeken bij pannenkoekenrestaurant De Financiën. Ook hier kunnen de kinderen heerlijk spelen in een hele grote speeltuin. Zo kunnen we met zijn allen optimaal genieten van het zitten op een terrasje. Terug op de camping douche ik de kinderen en kijken we met zijn allen de Streamers totdat ze één voor één omvallen van de slaap.

Zondag

Na een voor mij wat korte nacht, iets met vreemde geluiden en luidruchtige buren, is het tijd om de tent op te ruimen en alles in te leveren. Maar we gaan nog niet weg, want we kunnen natuurlijk niet om de hoek van de Loonse en Drunense duinen zitten en er dan niet heen gaan. Inmiddels zijn een andere vriendin en haar gezin ook nog aangekomen op de camping voor een dagje. We gaan met een grote groep naar de duinen toe.

De kinderen genieten van deze weidse vlakte, vooral mijn tuttebel geniet zichtbaar en neemt het voortouw met het lopen van de route.

Ook mijn bink vermaakt zich prima met de dochters van mijn vriendinnen en zijn zusje.

Mijn vriendin zet ons ook nog even met zijn drietjes op de foto en ik vind de foto echt ontzettend leuk geworden.

Maar aan alles komt een eind, zo ook aan dit heerlijke onverwachte kampeerweekend. Ik heb echt enorm genoten van het goede gezelschap en mijn kinderen die echt superlief waren beide dagen. Het was heerlijk om ze zo te zien genieten met hun vriendjes. Thuis mogen ze weer lekker afschakelen en dat doen ze na het eten met een boekje op het balkon.

Wij hadden dus, ondanks dat de man zich niet goed voelt, wel echt een hele fijn week. Op naar nog meer van dit soort weken. Hoe was jullie week? Hebben jullie nog iets gedaan met dit mooie weer? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen