Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Geen voornemens, wel challenges voor 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee vliegen dus ook de goede voornemens om je oren. Waar ik normaal gesproken volop voornemens heb, heb ik dit jaar besloten ze maar eens niet te hebben. Wel ga ik mezelf uitdagen door bepaalde challenges aan te gaan, die vooral betrekking hebben op mij, denk daarbij aan rust in mijn hoofd en lichaam. Sommige challenges zullen een maand duren, andere zal ik door het hele jaar heen doen. 

Sporten en beter eten

Ik ga mezelf uitdagen om vanaf maandag acht weken lang Studio Energy te doen van Studio C Online. Drie keer in de week verschillende workouts doen om energie te krijgen en lekkerder in mijn vel te zitten. Dit zal de eerste challenge zijn in een reeks, want we gaan ze gewoon allemaal af. Daar hoort dan natuurlijk ook meteen beter eten bij. Wat inhoudt dat ik beter ga opletten met wat ik eet, maar nog belangrijker hoeveel ik eet. De decembermaand was leuk, maar mijn weegschaal wordt er minder blij van. Tuurlijk wil ik ook afvallen, maar ik zal mezelf geen doel stellen met hoeveel kilo ik in die acht weken wil afvallen, omdat ik inmiddels weet dat ik van sporten in eerste instantie ook zwaarder wordt. En dan is dat alleen maar teleurstellend. En daarbij, de weegschaal doet het toch niet, zolang ik er geen nieuwe batterijen in doe.

Selfcare

Vaker even een avondje gebruiken om lekker te tutten met een maskertje of een uitgebreidere gezichtsbehandeling om mijn onzuivere huid tegen te gaan bij bijvoorbeeld de schoonheidsspecialiste.

Boeken lezen

In de kerstvakantie las ik al een boek uit en begon ik ook al aan een tweede boek. Het doel is dus om vaker een boek te pakken en lekker even te lezen. Voorheen kon ik daar de rust niet voor vinden, maar misschien moet ik die rust juist wel gaan opzoeken, gewoon door het te doen. Mijn doelstelling is, om voor dit jaar minstens tien boeken te lezen. En dat is dan zonder de boeken, die ik normaal gesproken ook op vakantie lees. Die komen er nog eens apart bij.

Minder geld uitgeven

Voor iemand die een behoorlijk gat in zijn hand heeft, is dat denk ik toch wel de moeilijkste uitdaging. En die start ik dus deze maand. De maand januari ga ik geen geld uitgeven aan onnodige dingen, want soms is het gewoon kopen om het kopen en dat moet dan nu maar eens klaar zijn. Geen bezoekjes meer aan de Action dus en online ook maar een aantal webshops vermijden die schadelijk zijn voor mijn bankrekening. En ja nu staat het zwart op wit en moet ik me er dus ook aan houden, wel blij dat ik dan in 2019 nog even een bestelling plaatste bij Studio Ins & Outs haha.

Telefoongebruik verminderen

Ook dit wordt best pittig, want bloggers doen nu eenmaal veel met hun telefoon. Toch wil ik het gaan proberen. Het wordt geen algehele detox, want dat vind ik wel meteen het andere uiterste. Maar hele avonden alleen maar met mijn telefoon bezig zijn is vanaf nu gewoon not done. En dit is dan één van die challenges die ik aan ga voor een langere periode en het hele jaar zal doorlopen.

Invulboeken bijwerken en bijhouden

Omdat ik vaak goed kan ontspannen als ik creatief bezig ben, wil ik vaker mijn invulboeken bij gaan werken en daarna bijhouden. Het leuke aan die invulboeken is dat ik het niet altijd alleen hoef te doen, maar dat ik op die manier ook kan afspreken met mijn vriendin. Zo hebben we meteen ook een avondje qualitytime samen.

Evalueren

Na het afronden van de tijdelijke challenges zal ik steeds voor mezelf de boel gaan evalueren en dit ook met jullie gaan delen uiteraard. Zodat jullie kunnen zien hoe de challenges verlopen en of het ook goed vol te houden is.

Doen jullie aan voornemens of dagen jullie jezelf net als ik uit in bepaalde challenges? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 3 januari 2020 / 12:02 pm

  Goed bezig!!! Ik heb mij ook voorgenomen om meer te gaan lezen! Heerlijk vind ik dat. Ben benieuwd naar al je challenges.

  • Marieke
   Auteur
   3 januari 2020 / 2:02 pm

   Lezen is ook heerlijk, maar ben vaak te druk in mijn hoofd daarvoor, helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.