Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Weekmenu – als de kinderen ook mogen kiezen

Wekelijks maak ik een weekmenu, zodat het bestellen van boodschappen bij Albert Heijn een stuk makkelijker wordt en iedereen weet waar hij aan toe is. Meestal bedenk ik wat er gegeten wordt. Maar dit keer is het anders, de kinderen mochten namelijk ook kiezen en dat leverde best verrassende antwoorden op.

Als de kinderen mee mogen beslissen

Tijdens het maken van het weekmenu, staat mijn tuttebel naast me mee te lezen. Zo nieuwsgierig als ze is, wil ze weten wat ik aan het doen ben. Als ik haar vertel dat ik ons weekmenu samenstel, roept ze meteen dat ze macaroni wil eten. Goed idee, want éénpansgerechten zijn op drukke dagen ideaal. Aangezien ik wat inspiratieloos ben, vraag ik of er nog meer dingen zijn die ze graag wil eten en die schudt ze zo uit haar mouw. Omdat ze het niet voor alle dagen weet, vraag ik het ook aan mijn bink en zie onderstaand ons weekmenu grotendeels bedacht door mijn olijke duo.

Zaterdag

Broodje Hamburger met alles er op en eraan, geïnspireerd door Merel van Lotus Writings.

Zondag

Zondag vind ik altijd een lastige dag, want ik wil dan vaak iets eten wat we doordeweeks weinig tot nooit eten. Meestal draait het dan uit op gebakken aardappels met vlees of kip en groenten. Maar mijn bink wil wel weer die lekkere risotto eten oftewel risotto met broccoli (het is een gerecht van Knorr wereldgerechten).

Maandag

Aangezien mijn bink op maandag traint is een éénpansgerecht gewenst. Mijn tuttebel kiest dan ook voor bami, maar alleen als er een gebakken eitje bij zit.

Dinsdag

Eén keer in de week eten we aardappels, groenten en vlees. Dit kan zowel stamppot zijn als losse gekookte aardappels. Mijn tuttebel vraagt of we weer eens rode kool kunnen eten. Goed idee, al denkt haar broer er anders over. En als enige uitzondering in het avondeten, maak ik voor hem snijbonen, omdat hij rode kool echt niet lekker vindt. Al probeert hij wel iedere keer een hapje. Verder eten we er dan gekookte aardappels en gehaktballetjes bij.

Woensdag

Macaroni werd dus al genoemd door mijn tuttebel. Het wordt hier altijd heel erg graag gegeten, dus dat is een zeer fijne bijkomstigheid. Dan weet ik in ieder geval dat ze goed eten.

Donderdag

Voorheen onze kliekjesdag, maar tegenwoordig eten we eigenlijk altijd frietjes op donderdag. Gewoon omdat het lekker makkelijk is en we vaak ook best moe zijn alle vier.

Vrijdag

Op vrijdag moet mijn olijke duo zwemmen en eten we dus altijd makkelijk. Soms zijn dat broodjes of gewoon een boterham, maar soms ook pizza. In beide gevallen eet mijn tuttebel liever een boterham, omdat ze dat lekkerder vindt dan broodjes en pizza. Zij eet meestal ook al in het zwembad, zodat ze bij thuiskomst meteen naar bed kan.

Maken jullie ook een weekmenu? Zo ja, deel hieronder in de reacties dan je laatste weekmenu, zodat we elkaar misschien kunnen inspireren.

Volg me ook op PinterestFacebook en Instagram.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 16 februari 2020 / 12:37 pm

  Klinkt lekker! Fijn dat ze mee wilden denken, want soms weet je het ff niet he? Ik bedenk het sinds kort ook altijd op zondag, want dan scheelt dat de rest van de week weer nadenken. En soms bestel ik dan meteen op Picnic.

  Ik maak graag wraps met kip of gehakt en dan met een flinke lading bonen, tomaten, mais, paprika en ui met een zakje mexicaanse kruiden erdoor zoals taco of fajitamix. Hier gaat het meestal in de slowcooker 🙂

  Verder vaak macaroni, nasi of inderdaad zo’n maaltijdpakket.

  • Marieke
   Auteur
   16 februari 2020 / 4:45 pm

   Nee soms is het zo vaak van hetzelfde, dat ik ook weleens iets anders wil. De kinderen hebben vaak ook net even andere ideeën dan dat ik in mijn hoofd heb.
   Ja zo’n slowcooker lijkt me ook wel ideaal voor bepaalde gerechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.