Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Evaluatie challenges 2020

Begin 2020 schreef ik een blog over challenges voor 2020, omdat ik eens geen goede voornemens wilde hebben. In deze blog kijk ik nog eens terug op die blog en vertel ik je welke challenges er gelukt zijn en welke totaal niet.

Sporten en beter eten

Waar ik goed begon met sporten via Studio C Online, stopte ik daar ook al vrij snel weer mee. Het afvallen lukte uiteindelijk maar half en ik vond dat ik vooral voor niks aan het sporten was. Toen corona kwam en ik in korte tijd een aantal kilo aankwam, was de maat vol. Ik verdiepte me in Weight Watchers, ging twee tot drie keer per week skaten met mijn vriendin en bij minder weer gingen we wandelen of fietsen. Uiteindelijk ga ik dit jaar 15 kilo lichter uit en daar ben ik wel echt heel erg blij mee. Ondanks dat december voor mij wat eten betreft echt een drama is, geef ik de moed niet op en ga ik in 2021 de draad weer oppakken. Voor de zomer wil ik er nog minstens 10 kilo af hebben.

Selfcare

Ook dat begon echt heel erg goed. Maar naarmate corona vorderde en mijn burn-out uiteindelijk aan het licht kwam raakte dat toch een beetje in de vergetelheid. Laatste tijd lukt het me al weer wat vaker om gewoon even lekker te tutten. Maar die schoonheidsspecialiste zie ik eigenlijk nog steeds alleen maar voor het harsen van mijn wenkbrauwen en bovenlip.

Boeken lezen

Als er één challenge goed gelukt is, dan is het wel boeken lezen. Niet eerder las ik zoveel boeken in een jaar. Ik zit inmiddels op 67 boeken. Mooi streven om er volgend jaar in ieder geval net zoveel te lezen. Het is zo heerlijk dat het lukt om me terug te trekken en te lezen. Daarnaast gaat de telefoon eigenlijk niet meer aan als ik naar bed ga. In plaats daarvan pak ik nu mijn e-reader. Ik kom er beter door tot rust, waardoor ik beter ontspan en uiteindelijk een stuk lekkerder slaap.

Minder geld uitgeven

Helaas ook een challenge die niet gelukt is. Mede dankzij corona, want door het vele thuis zitten gaat online bestellen bij mij toch echt wel sneller. Daarentegen kocht ik wel echt minder onnodige dingen en kocht ik vooral kleding voor mezelf en de kinderen uiteraard. Deze challenge ga ik me in 2021 zeker nog een keertje opleggen. Het moet toch lukken om gewoon veel minder geld uit te geven.

Telefoongebruik verminderen

Volgens mij is dat wel aardig gelukt, ook al waren er heus wel avonden bij dat dat ding met mijn hand vergroeit was. Toch legde ik redelijk vaak de telefoon weg en pakte ik er een boek bij of mijn haakwerk. Hoewel het aardig lukte, wil ik in 2021 nog vaker mijn telefoon wegleggen.

Invulboeken bijwerken en bijhouden

Aan het begin van het jaar lukte dit nog best goed. Sprak ik regelmatig af met mijn vriendin om een avondje te plakken. Ik loop nu hopeloos achter met mijn jaarboek, ik ben nog met de maand mei bezig. Daarnaast heb ik ook nog een coronaboek, waar ik maar niet doorheen kom. Of ik die ooit afmaak? Geen idee, vooralsnog voelt dat gewoon echt als een last. Mijn jaarboek wil ik eigenlijk voor juni 2021 wel echt af hebben. Toch maar weer plakavondjes gaan regelen zodra het mag en kan.

Het evalueren wat ik tussentijds zou doen is overigens ook goed mislukt, maar met deze blog heb ik dat weer helemaal goed gemaakt. Had jij voornemens of challenges? En heb je die allemaal waargemaakt voor jezelf? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.