Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hamburg, sterrenwacht en plastische chirurgie – Mariekes Weekly 10-2019

Zo dat was me het weekje wel zeg. Het was heerlijk druk met aardig wat afspraken. Zo ging ik met mijn binkie mee naar de sterrenwacht, maar bracht ik ook een bezoek aan de plastische chirurgie en werd er ook nog even een weekend weg geboekt naar Hamburg. Maar uiteraard was dit niet het enige wat we deden.

Maandag

Na een lekkere werkdag kom ik thuis en zie ik dat mijn tulpen goed in bloei staan. Wat heerlijk is om te zien, want buiten is het echt herfstweer.

Dinsdag

Op mijn werk laat ik vallen dat ik wel een keertje naar Hamburg zou willen om collega’a te ontmoeten, maar ook om de stad eens te zien. Voor ik het weet is er samen met drie collegaatjes een weekend Hamburg gepland. Superleuk en nu al zin in.

Giulia vraagt me ‘s avonds om op haar bed te komen zitten, want ze wil me graag voorlezen. Te schattig gewoon!

Woensdag

Hebben de kinderen de opening van een nieuw project op school. De man kan een gedeelte zien van de opening en maakt foto’s. Helaas staan er teveel andere kinderen op, zodat ik er niets van kan laten zien.

Donderdag

Werk ik een halve dag en daarna mag ik met de klas van mijn binkie naar de sterrenwacht toe. Het is erg leerzaam en ik verbaas me vooral over wat ze allemaal al weten over de ruimte. Ook mogen ze allemaal nog door een grote telescoop kijken.

Hoewel ik vrij ben, gaan de kinderen toch naar de bso toe na school. Ik mag namelijk nog naar het ziekenhuis toe, waar ik een afspraak heb met de plastisch chirurg. En nee ik ben daar niet om iets aan mijn uiterlijk te doen, daar valt geen eer meer aan te behalen :p, maar om medische redenen in verband met het litteken van de keizersnede waarmee ik ben bevallen van mijn binkie. Helaas kan de plastisch chirurg niks voor me betekenen en word ik doorverwezen naar de gynaecoloog. Het duurt helaas nog even voordat ik daar naartoe kan. Wordt vervolg dus.

‘s Avonds worden de boodschappen bezorgd door Picnic. Het is de eerste keer dat we er hebben besteld en ik vind het eigenlijk best fijn. Wil je het ook uitproberen? Laat het me dan weten, want ik heb een leuke kortingscode voor je (no spon).

Vrijdag

Nadat ik de kinderen heb weg gebracht naar school, ga ik weer lekker een rondje lopen. Hoewel het in eerste instantie helemaal niet lekker gaat, loop ik blijkbaar een supergoed rondje. Want zowel qua afstand als tijd is dit het snelste en langste rondje ooit. Voor het eerst heb ik zin om zondag al te gaan hardlopen.

Omdat ik lekker tijd over heb, schrijf ik wat kaartjes. Het is al weer veel te lang geleden dat ik echte post verstuurde. En het is heerlijk om mensen blij te maken met een kaartje.

Na school wordt er lekker gechild en doen we even helemaal niks. Al wordt er uiteraard wel gekroeld.

Mijn binkie mag ‘s avonds weer zwemmen en dit keer wat langer dan normaal, omdat ze willen zien of het hem lukt in het diepe te zwemmen. Dat gaat supergoed en hij mag volgende week door naar het volgende badje. Als het zo doorgaat heeft hij met een beetje mazzel voor de zomervakantie zijn zwemdiploma.

Zaterdag

Vandaag hebben we een drukke dag voor de boeg. We mogen voor het eerst sinds tijden ons weer melden op het voetbalveld om kwart over acht. Dit keer speelt mijn binkie bij Manchester United samen met zijn beste vriendje.

Daarna mag mijn tuttebel gaan dansen en ze heeft er zin in. Jammer genoeg lukt het nooit om foto’s te maken, omdat ze totaal niet stil staat.

Zodra we klaar zijn met lunchen, rijden we naar het noorden, waar we op bezoek gaan bij vrienden, die pas een supergaaf huis hebben gekocht. Ook gaan we nog even mee naar de handbal, waar één van de dochters nog een wedstrijd mag spelen. Als we terug zijn bij onze vrienden, wordt er door de kinderen even heerlijk gechild.

Zondag

Hoewel ik echt wel heel graag wil hardlopen, doe ik het nu toch maar niet. Het komt echt met bakken uit de hemel en in tegenstelling tot vorige week, is dit niet zo maar even een buitje. Ik baal wel en besluit daarom dan maar om wat oefeningen te doen in de woonkamer. Tot grote hilariteit van de kinderen, want die vinden het maar gek.

Er wordt heerlijk gerelaxt vandaag. De kinderen spelen heerlijk op hun kamers, samen, zonder ruzie. En ik heb sinds lange tijd weer eens de rust om een stuk te haken en Riverdale te kijken. En nee het is geen onderbroek, zoals mijn tuttebel dacht.

Aan de eettafel heeft mijn binkie ook weer een heerlijke uitspraak.

Week tien zit er weer op. Komende week wordt ook weer een lekker druk weekje met de lerarenstaking en het weekend alleen weg van de man.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 11 maart 2019 / 11:04 am

  Lekker vol en druk weekje dus. Wel een heerlijk vooruitzicht hoor, weekendje Hamburg. Lekker!

  • Marieke
   Auteur
   11 maart 2019 / 11:52 am

   Dat was het zeker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.