Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Running tag – alle feitjes over mijn hardloopskills

Op zoek naar inspiratie kwam ik de running tag tegen van Martina van Today’s life. Aangezien ik ook weer volop aan het hardlopen ben, leek het me wel leuk om deze tag in te vullen en je alles te laten weten over mijn hardloopskills.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

In 2013 ging er een knop om, ik wilde afvallen en de enige optie was meer bewegen. Aangezien de sportschool niet mijn ding is, besloot ik om te gaan hardlopen. Met diverse onderbrekingen loop ik sinds 2018 weer regelmatig hard en dan voornamelijk op zondag.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Ik liep te veel met Evi. Nu kun je je afvragen hoezo teveel. Maar ik gebruikte Evi vooral als motivatie. Niet omdat ik het zelf graag wilde. Zo vond ik de hardloopmomenten echt verschrikkelijk en keek ik uit naar de momenten waarop ik mocht wandelen. Lekkere gedachten dus, not! Maar Evi hebben we de deur uit gedaan en het lopen gaat nu toch een stuk lekkerder.

Heb je wel eens last gehad van blessures?

Geen blessures door het hardlopen. Maar vorig jaar moest ik tijdelijk stoppen in verband met een val in Keulen, waardoor ik niks meer met mijn voet kon.

Wat is jouw sportoutfit?

In de winter draag ik het liefste een lange (winter)broek en mijn roze hardloophoodie. In de zomer loop ik graag in een korte broek en een shirtje zonder mouwen.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?

Ik draag New Balance schoenen. Andere schoenen zoals Asics zijn helaas te smal voor mijn voeten. Maar mijn schoenen lopen heerlijk, dus mijn volgende paar zouden weer New Balance worden.

Toen ik pas begon, kocht ik goedkope hardloopschoenen bij de Lidl. Inmiddels weet ik, dat dat echt niet slim was en je beter voor een duurdere schoen kan gaan, voor het behoud van enkels en knieën.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Ja ik luister sowieso altijd muziek als ik loop, dus Deezer staat altijd aan. En ik loop met Runkeeper, om de afstand en tijd bij te houden. Het liefst zou ik een smartwatch willen, maar daar moet nog even voor gespaard worden.

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Beide, alhoewel dat best gek is, voor iemand die altijd ‘s ochtends loopt. Maar het is meer dat ik van alles en nog wat de revue laat passeren, waardoor het een plekje krijgt en mijn hoofd rustiger wordt. Zo kom ik dus een stuk relaxter en ontspannender weer terug.

Wat staat er nog op je wishlisht?

Voor dit jaar is dat de harbourrun. Voor sommige lopers een peanuts run, maar met mijn fibromyalgie zou ik echt al heel blij zijn als ik dat zou halen. Daarnaast is het in de haven, dus dat past wel echt bij me.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Twee kleine dingetjes, maar of dat echt irritaties zijn. Hardlopers die me snel voorbij komen vind ik vaak irritant. Maar meer omdat ik mezelf dan langzaam vind. En honden die loslopen, maar tegen je aan springen als je ze passeert.

Het lijkt me enorm leuk om ook de antwoorden van Essma, Saskia en Nathalie te lezen.

Wil je deze tag ook overnemen? Vermeld dan eventjes Todayslife.nl

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Anna
  8 maart 2019 / 10:59 pm

  Leuk! Alleen op Instagram en hier kijk je op je fotos bijna altijd “schuin” naar de camera. Misschien niet bewust of juist wel een keuze….ziet er beetje “apart” uit.

  • Marieke
   Auteur
   8 maart 2019 / 11:26 pm

   Dank je wel!! Klopt, doe ik bewust.

 2. 8 maart 2019 / 10:05 am

  Veel herkenbare dingetjes, maar die lees je binnenkort wel op mijn blog, ik neem ‘m namelijk graag over! 😀

  • Marieke
   Auteur
   8 maart 2019 / 10:23 am

   Superleuk! Ik ben erg benieuwd! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.