Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Brief aan mijn binkie – 7 jaar

Zeven jaar geleden alweer dat ze mijn bink, na een hel van een bevalling, over het scherm lieten zien en meenamen voor onderzoeken. Gelukkig kreeg ik hem na de onderzoeken wel meteen weer even bij me terug. Ieder jaar denk ik aan dit moment en nu werd het tijd om eens een brief aan mijn bink te schrijven.

Lieve bink

Wat ben jij het afgelopen jaar veel veranderd zeg. Van een kleuter werd je ineens een jongen in groep drie. Je wilt alles weten en slaat alles op. Om er dan later nog eens op terug te komen en nog meer vragen te stellen. Je groeide niet alleen mentaal, maar ook nog eens fysiek een centimeter of acht in een korte periode. Daarnaast ben je ook nog eens ontzettend sociaal en heb je een hele schare met vrienden en vriendinnen om je heen.

Je zit jezelf soms zo enorm in de weg, dat je even helemaal niet leuk bent voor je omgeving. Gelukkig zijn die momenten er niet veel. Als ze er wel zijn weten we inmiddels dat we je uit de situatie kunnen halen door je uit te laten razen op je slaapkamer. Daar waar jij tussen al je Lego weer tot rust komt, zodat we daarna kunnen praten.

Afgelopen jaar hebben we ook veel herinneringen gemaakt. Je mocht op mijn werk kijken, in een echte reachstacker zitten tijdens ons weekend weg in Limburg en je ging in een rap tempo van badje naar badje tijdens zwemles. Waar je tijdens onze vakantie aan het Gardameer veel profijt van had. Daar leerde je ook hoe vervelend het is als je afscheid moet nemen van een vriendje. De halve vakantie trok je op met de elfjarige Jordi en samen waren jullie, ondanks het leeftijdsverschil, vier handen op één buik. De eerste dagen dat hij er niet meer was, was je dan ook enorm verdrietig.

Na de vakantie ben je in groep drie begonnen. Waar je geen uitdaging uit de weg gaat. Je bent naast spelen met Lego, veel bezig met lezen, schrijven en rekenen en geniet daar zichtbaar van. Waar wij dan weer enorm van kunnen genieten.

In november mocht je eindelijk afzwemmen voor A en wat was je ontzettend trots. En ook het afzwemmen voor B komt al in zicht. Je wilt zelfs door gaan voor C, want dan kan je, zoals je zelf zegt, nog met je vriendinnetje verder zwemmen. Het is zo fijn dat je zo kunt genieten van het zwemmen.

Ook met voetballen heb je je draai gevonden en je voelt je helemaal thuis tussen je voetbalmaatjes van JO8-5 en 6. Hoewel we dachten dat je echt een keeper zou worden, heb je ondertussen wel laten zien dat je liever een middenvelder bent en het doel graag een stuk achter je laat.

Lieve bink in je achtste levensjaar gaan we nog meer van je genieten. En ben ik zo ontzettend benieuwd hoe jij je verder gaat ontwikkelen, zowel mentaal als fysiek. We houden van jou!

Dikke kus, Mama

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.