Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 05-2021 – aftellen, slecht nieuws en sneeuwpret

We konden eindelijk aftellen voor het thuisonderwijs, want de kinderen gaan vanaf vandaag weer naar school. Helaas kregen we ontzettend slecht nieuws, maar konden we onze gedachten een beetje verzetten met de sneeuwpret van zondag. Je leest er weer alles over in de week van Marieke.

Maandag

Vandaag begint de laatste week van het thuisonderwijs. De kinderen gaan er met frisse moed tegenaan, maar ik ben heel erg blij dat we af kunnen gaan tellen.

Mijn bink krijgt tijdens de teams meeting gymles en mijn tuttebel doet gezellig mee.

‘s Middags heb ik lekker even tijd voor mezelf en ga verder met de puzzel van Bloompost die ik van mijn vriendin voor mijn verjaardag kreeg.

Als de mannen naar de voetbal zijn, lopen mijn tuttebel en ik nog een rondje.

Dinsdag

Vandaag mag ik weer lekker een dagje naar mijn zolderkantoor bij mijn vriendin. Overigens vind ik deze mok van Blond dus echt helemaal bij mij passen he, mocht je die toevallig hebben staan en er niks mee doe, let me know!

Omdat het slecht weer is maken de kinderen en ik een lekkere stroopwafelcake van Boet9.nl.

Zodra het weer opknapt gaan we toch nog lekker naar buiten toe. We doen de buiten bingo van de bso en zo lopen we onverwachts toch nog best een lekker stuk.

Woensdag

Het is weer woensdag wasdag en mijn haar zit echt weer super. Alleen kom ik er ineens wel achter dat de achterkant lang niet zo lekker krult als de rest. Gelukkig zie ik dat zelf niet, maar volgende keer toch even wat aanpassen.

De kinderen hebben beide een speeldate en daardoor heb ik ook weer even wat tijd voor mezelf. Dus ga ik lekker bankhangen met Suits en mijn haakwerk.

Ik heb bedacht dat we vanaf vandaag bij het avondeten even een moment stil staan bij waar we dankbaar voor zijn. Hoe rot je dag ook is, er zijn altijd lichtpuntjes die er voor zorgen dat je je dag met een goed gevoel afsluit.

We eten vandaag een heerlijke kip tandoori.

Donderdag

Het is mijn laatste dag op mijn zolderkantoortje en als ik daar aan kom, zie ik dat mijn vriendin een bosje tulpen voor me heeft gekocht. Te lief!

Met mijn olijke duo ga ik na het thuisonderwijs een stuk lopen. We zijn wel een uur onderweg en het is echt heerlijk, we kunnen zelfs met onze jas open lopen.

Als we thuiskomen ligt er ook nog een kaartje van mijn vriendin in de brievenbus.

‘s Middags krijgen we een telefoontje van de huisarts met de uitslag van een echo en punctie van de man. Helaas voor ons heeft ze geen goed nieuws. Hij heeft een uitzaaiing in zijn hals en we moeten morgen meteen langskomen. De grond wordt keihard onder onze voeten vandaan gehaald.

Vrijdag

De kinderen hebben vandaag hun laatste dag thuisonderwijs, maar niet thuis. Mijn vriendin neemt het vandaag op zich.

Na het telefoontje van gisteren mogen wij vandaag naar de huisarts toe, om te kijken hoe het nu verder moet. Gelukkig is ze van het doorpakken en pleegt ze meteen een aantal telefoontjes, waardoor we ‘s middags al naar het ziekenhuis toe mogen voor de eerste onderzoeken. Helaas kunnen ze ons hier niet verder helpen en worden we doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Hier kunnen we volgende week al terecht, wat wel echt heel fijn is.

Hoe lastig ook, maar ook de kinderen moeten ingelicht worden dat hun vader ziek is, dus zorgen we voor vlaai om het op die manier een beetje luchtig te kunnen brengen. Ze horen ons aan, maar kletsen er al snel over heen. Binnenkort komen er ongetwijfeld nog meer vragen, maar voor nu is het goed zo.

Zaterdag

Ik heb vandaag weer een prima krullendagje en een foto kan dan natuurlijk niet ontbreken.

De kinderen mogen vandaag weer naar mijn vriendin en haar gezin toe, zodat wij naar mijn schoonmoeder kunnen. De kinderen vinden dit natuurlijk helemaal geweldig.

Zondag

Om kwart over acht lopen we al buiten, want het heeft gesneeuwd en er is natuurlijk niks leukers dan in verse sneeuw lopen waar nog niemand in heeft gelopen.

Dit is ook meteen een goede manier om leuke herinneringen te maken en veel foto’s te maken.

Na ruim een uur buiten, gaan we thuis lekker ontbijten met een stevig ontbijt.

Vandaag maken we tikka masala in de slowcooker.

We spelen ook nog gezellig een spelletje memory en kwartet.

Na het spelletjes spelen gaan we weer een poosje naar buiten toe om te genieten van de sneeuw. De kinderen mogen lekker van de dijk naar beneden sleeën en ze genieten zichtbaar.

Ondanks dat het best koud is, vermaak ik me prima en is dit een goede manier om even afgeleid te zijn van wat ons nu allemaal bezighoudt.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Wendy
  8 februari 2021 / 6:54 am

  Oh…. heel veel sterkte. Wel fijn dat jullie gelijk verder geholpen worden. En deze week al terecht kunnen in het juiste ziekenhuis. Maar je had het over uitzaaiing. Betekend dit dat je man al eens iets kwaadaardigs heeft gehad?

  • Marieke
   Auteur
   8 februari 2021 / 1:02 pm

   Dank je wel! Ja dat is zeker fijn, hopelijk wordt daar ook snel alles in gang gezet.
   Nee mijn man heeft niet eerder iets gehad. Maar soms ontstaan uitzaaiingen zonder dat ze weten waar de primaire tumor zit. En dat is nu aan de orde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.