Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kinderen uit blijven dagen met de Bijlesmeester – winactie

Met twee kleuters in huis vind ik het weleens lastig om ze wat meer uitdaging te geven. Vooral mijn oudste kleuter heeft wel echt uitdaging nodig en daar is waar de Bijlesmeester om de hoek komt kijken. Ook een kindje in huis wat uitdaging nodig heeft? Lees dan vooral verder, want ik heb ook nog een leuke winactie voor je.

De Bijlesmeester

De Bijlesmeester is vooral bedoeld voor, zoals de naam het al zegt, bijles en huiswerkbegeleiding. Kinderen met plezier naar school laten gaan, is wat ze nastreven. Je kunt zowel bijles thuis als online krijgen. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat en naar wat er nodig is aan bijles. Deze bijles is voor kinderen op zowel basis- als middelbaar onderwijs. Aan de Bijlesmeester zijn docenten gekoppeld die hun vak verstaan en er voldoening uithalen om kinderen dusdanig bij te staan, dat ze weer lol krijgen in het leren.

Uitdaging

Al van kleins af aan heeft mijn binkie uitdaging nodig. Zo werd hij op het kdv in zijn tweede jaar bij de baby’s al uitgedaagd met speelgoed van de peuters. En bij de peuters bedachten ze spelletjes voor hem die qua niveau net wat anders lagen. Ook op school werd al meteen in het begin van groep twee door de juffen gezegd dat hij meer uitdaging nodig heeft. Op school hebben ze hiervoor speciale oranjedagen, waarbij kinderen die beter kunnen leren dan gemiddeld extra uitgedaagd worden.

Niet hoogbegaafd

Dat wil niet zeggen dat mijn binkie hoogbegaafd zou zijn, want voor zover ik weet is hij dat namelijk niet. Ook al scoorde hij tijdens de citotoets voor kleuters wel bovengemiddeld met bepaalde onderdelen. Het is en blijft een momentopname. Dezelfde onderdelen zijn namelijk op andere momenten wel gemiddeld en dan zijn andere dingen weer bovengemiddeld. Wil je trouwens meer weten over hoogbegaafdheid? Ilse van Hoogbegaan schrijft er veel over.

Rekenen en taal

Niet hoogbegaafd dus, maar wel een enorme interesse voor taal, rekenen en natuur. Wat goed uitkomt, want van de Bijlesmeester kreeg ik voor mijn binkie het eerste deel van taal en rekenen voor groep 3, zodat we hem thuis meer uit kunnen dagen. Ook voor mijn tuttebel kreeg ik twee boeken, taal en rekenen voor groep 1/2. Belangrijk om te weten, zowel de boeken als de flitskaartjes zijn ontwikkeld volgens de richtlijnen van de Cito en Nio eindtoetsen.

Deel 1 Taal Groep 1/2

In de inleiding van het boek staat precies beschreven wat het doel is van dit boek en wat ze kunnen als je dit deel hebt behandeld. Al bladerend door het boek, besef ik me dat ze ook in groep 1/2 al heel veel moeten weten tegenwoordig. Tuurlijk wist ik dit al wel, maar als je het dan zo duidelijk ziet staan is het toch best al veel. Mijn tuttebel is ook heel erg bezig met letters, dus dit boek zal haar ook zeker meer uitdaging geven, ook al zullen sommige onderdelen misschien nog best wel wat lastig zijn.

Deel 1 Rekenen Groep 1/2

Ook in dit boek staat een inleiding, waardoor je precies weet wat ze leren tot eind groep 2. Hoewel rekenen niet mijn sterkste vak was (lees: ik was er echt heel erg slecht in), vind ik het wel belangrijk dat mijn kinderen goed leren rekenen. En dat ze er meer plezier aan beleven dan dat ik deed. In dit boek worden de moeilijke en makkelijke oefeningen afgewisseld. Mijn tuttebel vind het in ieder geval heel erg leuk om te doen.

Deel 1 Taal Groep 3

Het boek bevat een inleiding voor zowel de leerlingen als de docenten. Leerlingen kunnen aangeven wat ze willen leren en aan docenten worden pittige vragen gesteld waarom ze bijvoorbeeld willen onderwijzen.

Waar het in groep 1/2 nog vooral gaat om schrijfoefeningen, is het boek voor groep 3 echt meer gebaseerd op kinderen die al wel kunnen lezen. Maar nog steeds zijn de oefeningen in het boek vooral om samen te doen. Bij vragen heeft je kind wellicht toch hulp nodig met extra uitleg. Zelf vind ik dat het nog best lastige stof is voor een groep 3 kind. Maar buiten mijn eigen ervaring in groep 3, wat echt al superlang geleden is, weet ik niet hoe het er nu aan toe gaat. Wel vind ik het spellingsonderdeel al vrij pittig, zo wordt bijvoorbeeld de spelling gevraagd van het woord muziek. Eén ding is zeker, uitdaging krijgt mijn binkie met dit boek wel.

Deel 1 Rekenen Groep 3

In dit boek vind je dezelfde inleiding als in het taalboek. Wat ik persoonlijk een mooi stukje vind in de inleiding bij leerlingen.

Uit veel onderzoeken blijkt dat je gelukkig wordt als je elke dag leert. Als je vandaag iets hebt geleerd wat je gisteren nog niet wist, dan ben je dus vooruitgegaan. Daar worden mensen blij en gelukkig van.

In het rekenboek staan oefeningen van leren klok kijken tot aan getallenreeksen. En van vraagstukjes, goed moment voor mezelf om opnieuw te leren, want ik vond het de hel, tot aan vormen herkennen. Ook hier is het de bedoeling dat je het samen doet met je kind. Jij leest voor en je laat je kind het rekenwerk doen. En waar nodig help je uiteraard.

Antwoorden

Omdat je als ouder natuurlijk geen leraar bent of omdat je als leraar ook niet altijd alles weet, staan in alle boeken de antwoorden achterin vermeld. Superhandig dus, voor als je zelf even hulp nodig hebt. Wat ik wel mis, een eventuele uitleg met waarom een antwoord zo is. Zo leer je daar als ouder ook weer wat van en worden we weer gelukkiger 😉

Flitskaartjes

In het pakket wat we ontvingen, zaten ook nog flitskaartjes. De flitskaartjes die wij kregen zijn gebaseerd op spelling voor groep 3. Deze kaartjes zijn makkelijk mee te nemen voor bijvoorbeeld op vakantie. Zo blijven de kinderen spelenderwijs op vakantie ook nog bezig met leren en school. Daarnaast ontvingen we ook alfabetflitskaartjes, die we kunnen gebruiken om de letters goed te leren, maar ook om bijvoorbeeld woordjes mee te laten maken.

Winactie

Van de Bijlesmeester mag ik een pakket van drie boekjes weggeven. Jij geeft de groep naar keuze door, je voorkeur voor boekjes dit kan alleen taal of rekenen zijn, maar mag ook een combinatie van beide zijn.

Wat moet je doen?

 • Laat hieronder in de comments weten dat je meedoet, voor welke groep en je voorkeur qua boekjes.
 • Volg me op FacebookPinterest en Instagram. Dit is niet verplicht, maar zou ik wel superleuk vinden.
 • Het bericht delen op Instagram via Instastories of via Facebook zou ik echt te gek vinden. Vergeet me niet te taggen dan.
 • Laat een geldig emailadres achter als je reageert in de comments, anders kan ik je geen mail sturen. Voor de privacygegevens verwijs ik je graag naar de privacyverklaring.
 • Beantwoord de mail binnen 72 uur, anders zal ik een andere winnaar kiezen. Voor meer informatie, lees de disclaimer.
 • De winactie loopt tot en met zaterdag 18 mei.
 • Zondag 19 mei zal ik de winnaar een mailtje sturen en zet ik ook de winnaar op mijn blog.

En de winnaar is

Linda, gefeliciteerd! Je hebt inmiddels een mailtje ontvangen.

Note: ik ben geen juf, bovengenoemde is puur gebaseerd op mijn eigen ervaring. Overigens wel ooit de ambitie gehad om PABO te gaan doen, maar gelukkig dat nooit doorgezet. Werken met (jonge) kinderen is een roeping, maar vooral niet de mijne.

Deze blog is tot stand gekomen middels een samenwerking.

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. Will
  14 mei 2019 / 11:00 pm

  Ik ga graag voor rekenen voor groep 3.
  IK heb geen Social Media, maar volg op Bloglovin en doe graag mee.

 2. Linda Smeets
  14 mei 2019 / 2:13 am

  Wat interessant! Ik doe heel graag mee voor onze dochter.
  Groep: 3, combinatie van taal en rekenen. .

 3. Marian B
  10 mei 2019 / 9:29 am

  Ik hoor hier goede verhalen over, daarom ben ik er wel erg nieuwsgierig naar. Mijn zoontje gaat naar groep 3 volgend jaar. Een belangrijk jaar waarin hij veel zal leren. Daarom doe ik graag mee voor rekenen en taal (combinatie dus) voor groep 3.

 4. Femke
  8 mei 2019 / 1:38 pm

  Oei wat lastig kiezen,
  Ik zou gaan voor groep 6 deel 2 rekenen voor de oudste.
  Voor de middelste analoog klokkijken of als het voor rekenen of taal moet zijn taal deel 2 groep 3.
  Voor de jongste graag taal groep 1/2.

 5. Marlies
  8 mei 2019 / 9:08 am

  Wat zou dit ideaal zijn voor Julian (groep 6) en Emma (groep 3). Julian heeft moeite met rekenen en Emma met lezen.
  Dit zou voor hen ideaal zijn

 6. Anna wienen
  8 mei 2019 / 9:05 am

  Ik doe mee voor deel 1 Taal groep 1/2

 7. Kristel Gubbels-daemen
  8 mei 2019 / 8:56 am

  Wat handig dit kende ik nog niet. Lijkt me erg fijn voor onze leergierige dochter. Taal en rekenen groep 1/2 lijkt me erg leuk voor haar

 8. Marije
  8 mei 2019 / 7:40 am

  Dat kli kt goed voor onze jongens. 1 Jongen die niet gemotiveerd is voor school en we het vooral leuk willen maken en 1 die is als een spons.
  Taal voor groep 2 en 3 zal wel onze voorkeur hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.