Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Melktanden bewaren – 6 x de leukste melktanden bewaardoosjes

Vroeger had ik een mooi melktanden bewaardoosje. Het was een stenen potje met een dekseltje en het stond bij mijn ouders in de kast. Nu ik zelf een kleuter heb, die aan het wisselen is, ben ik op zoek gegaan naar de leukste melktanden bewaardoosjes.

Tandendoosje met naam

Dit schattige tandendoosje met naam van Joehoee.nl kun je blanco kopen, maar ook zelf ontwerpen op de website is mogelijk. Zo kun je zelf bepalen wat er op het schroefdekseltje komt te staan. Je kunt zelf iets verzinnen, maar ook gebruik maken van de ontwerpen, die Joehoee voor je op de website heeft staan. Het doosje is drie centimeter hoog en vier centimeter in doorsnede.

Houten tandendoosje

Als je googelt vind je dit leuke houten tandendoosje. Naast het bewaren van de tanden kun je hier ook wat meer informatie kwijt over je kindje zelf, zoals naam, geboortedatum en geboortegewicht. Daarnaast is het superhandig dat je de datum er bij kunt schrijven van wanneer de tanden er uit zijn gevallen. Het doosje is er in zowel een meisjes- als jongensvariant.

Tandenbewaardoosje

Dit leuke doosje is er in vier verschillende kleuren, voor zowel jongens als meisjes. Voordeel van deze doosjes is, dat er een speciale pasta bij zit zodat je de tanden kunt bewaren zoals ze ook in de mond zitten. En drogen de tanden niet uit. Ook kun je er een foto van je kind in doen, wat leuk is voor later. Net als bij het vorige doosje kun je het wisselen bijhouden, maar nu in een speciaal logboekje.

Tanden cq haarlok bewaardoosje

Vind je het teveel gedoe om bij te houden wanneer welke tand gewisseld is, dan kun je natuurlijk ook gewoon een bewaardoosje nemen in de vorm van bijvoorbeeld een eenhoorn. Staat ook meteen leuk als accessoire op de slaapkamer.

Tandenbeestje

Als laatste kwam ik het tandenbeestje tegen en wauw wat ziet die er gaaf uit zeg. Deze met de handgemaakte vilten tandendoosjes zijn echt superleuk voor kinderen. Het tandenbeestje heeft een boven- en ondergebit, die je helemaal kunt vullen op dezelfde manier als het melkgebit van je kind. Het enige wat je hoeft te doen is de kies of tand op de juiste plek in de mond duwen. Het tandenbeestje is er in elf varianten, van aap tot draak en van eenhoorn tot tijger. Voor ieder kind zit er dus wel een geschikt tandenbeest bij.

Metalen tandendoosje

Wil je compleet iets anders en niet van hout. Dan is dit leuke metalen tandendoosje misschien echt iets voor jou. Dit doosje is verkrijgbaar met onder andere een vlinder, hartje, dolfijn of hond. En ook nog eens voor een mooi prijsje.

Waar bewaar jij de tanden van je kind in? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Deze blog bevat affiliate links. Wil je hier meer over weten, lees dan de disclaimer.

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. Judith
  11 mei 2019 / 2:12 pm

  Ik heb een macaron bewaardoosje met naam. Erg blij mee.

  • Marieke
   Auteur
   11 mei 2019 / 3:23 pm

   Oh wat onzettend origineel.

 2. 10 mei 2019 / 5:54 pm

  Mijn Sophie heeft een Tandenbeestje, echt zó gaaf! Ze koos, uiteraard, voor de eenhoorn! Er zitten ondertussen alweer 6 tanden in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.