Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vriendinnen tag – mijn vriendschappen met de leukste en liefste meiden

De vriendinnen tag is bedacht door Merel, om eens te laten zien hoe belangrijk vriendinnen zijn in ons leven. Ik werd getagd door Lisette. En uiteraard vul ik de tag in, want hoewel ik niet heel veel vriendinnen heb, zijn ze wel heel erg belangrijk voor me. Zonder deze leuke en lieve meiden zou ik me dus echt geen raad weten. Eigenlijk is deze tag dus ook een beetje een ode aan de meiden die het al zolang met me uithouden.

Welke vriendin ken je het langst?

Mijn lieve vriendin Irma ken ik het allerlangste, al vanaf de middelbare school. Chantal heb ik leren kennen toen we op vakantie waren in Duitsland in 2013 en Henriette ken ik ook sinds 2013, maar zijn pas echt vriendinnen sinds 2015, haar heb ik leren kennen via het kinderopvangcentrum waar de kinderen zitten.

Heb je een beste vriendin? (Zo ja: wie is dat en hoe hebben jullie elkaar leren kennen?)

Ja Irma is wel echt mijn beste vriendin. Zoals ik al zei kennen we elkaar al sinds de middelbare school, wat nu zo ongeveer een jaar of 22 is. Al zijn we elkaar daarvan zo’n drie jaar uit het oog verloren, maar dat was eens maar nooit weer.

Welke vriendin spreek je het vaakst?

Ik spreek Irma en Henriette het vaakst, maar dat heeft meer te maken met het feit dat ik ze wekelijks/dagelijks zie als ik de kinderen naar de bso breng of als ik ze ophaal. Chantal woont een stuk verder weg, maar als we appen en elkaar zien is het altijd goed!

Welke vriendinnen kennen je het best van iedereen?

Ze kennen me alle drie heel erg goed, ik deel ook heel veel met ze. En er is eigenlijk niets wat ze niet weten. Wel heb ik met Irma vaak dat we hetzelfde zeggen op hetzelfde moment en ondanks dat we dat weten, blijft dat ontzettend grappig, vooral voor buitenstaanders.

Met wie heb je iets heel bijzonders meegemaakt?

Met Irma heb ik lief en leed gedeeld van voordat ik de man leerde kennen. Daarnaast was ze ceremoniemeester op onze bruiloft en was ze de eerste vriendin die de kinderen zag nadat ze geboren waren.

Chantal en haar man leerden we kennen op vakantie en de klik die er toen was, is er nog altijd en dat vind ik extra bijzonder. Zeker omdat het op vakantie vaak toch anders is. Maar bij en met hun voelt zo vertrouwd al vanaf dag één.

Henriette was echt mijn vriendin, tot we vonden dat onze mannen elkaar ook moesten leren kennen. En die hebben een klik samen, dat is echt zo bizar. Ondanks dat ze aardig in leeftijd verschillen zijn ze echt vier handen op één buik. Dat vind ik echt wel heel erg bijzonder, want wie had dat ooit verwacht. Het maakt onze vriendschap enorm bijzonder.

Zijn jouw vriendinnen allemaal dezelfde types of juist heel uiteenlopend?

Jeetje, wat een lastige vraag. Eigenlijk zijn ze allemaal hetzelfde, moet ook wel, anders kun je nooit vriendinnen zijn met mij natuurlijk. Gekkigheid natuurlijk. Maar toch denk ik dat onze karakters allemaal wel op elkaar lijken. Alhoewel de een wat extroverter is dan de ander. Ze zijn alle drie gewoon superlief, spontaan en sociaal. En staan altijd voor me klaar.

Wat is het bijzonderst dat een vriendin ooit voor je heeft gedaan?

Wat ik het bijzonderste vind? Misschien best cliché. Maar dat ze er altijd onvoorwaardelijk voor me zijn, vind ik het meest bijzonder in de vriendschappen met deze meiden. Het is niet alleen maar leuk en gezellig, maar ook verdriet en ander leed mag er zijn.

Ben je weleens met vriendinnen op vakantie gegaan en hoe was dat?

Niet alleen met vriendinnen, maar wel met onze mannen en/of kinderen er bij. Het is altijd supergezellig als we op vakantie zijn. En ook al gaan we niet altijd met elkaar, dan gebeurt het toch wel dat we dezelfde camping boeken en we gezellig op dezelfde camping staan.

Hoe ben jij zelf als vriendin?

Ik vind dat moeilijk om zelf te zeggen, maar ik ben eerlijk, recht voor zijn raap (de woorden van Irma). Niet altijd even leuk, maar wordt wel gewaardeerd. Vooral enorm loyaal en sta zelf ook altijd klaar voor deze lieve meiden.

Waarom zijn vriendinnen voor jou onmisbaar?

Omdat het heerlijk is om met mijn vriendinnen te sparren over het moederschap, onze mannen en alles wat er verder op ons pad komt. Maar ook om heerlijke uitstapjes mee te maken of te shoppen. Of gewoon lekker samen op de bank te kruipen met een haakwerkje of een filmpje!

Ik zou dus echt niet zonder mijn lieve meiden kunnen. Zonder mijn vriendinnen wordt mijn leven wel heel erg saai en dat van hen trouwens ook.

Ben je blogger en wil je de tag overnemen? Vergeet dan vooral niet om Merel te noemen en mij te laten weten dat je hem ook hebt ingevuld, dan kom ik bij je lezen.

bron foto pixabay

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.