Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke – week 2 van thuiswerken en thuisonderwijs 13-2020

Net als velen met mij, was de week niet zo spannend. Het meeste vond vooral plaats binnen vier muren. En ik merk nu dat ik het daar wel steeds een beetje moeilijker mee krijg. Het thuiswerken gaat op zich nog wel, maar om daarnaast ook nog het thuisonderwijs te doen, dat is gewoon echt pittig. Gelukkig hebben we ook enorm veel lol en zien we ook nog het geluk in kleine dingetjes. Je leest het allemaal weer in een nieuwe De week van Marieke.

Maandag

Vandaag hoef ik pas lekker om half negen te beginnen, dus ik kan op mijn gemak opstarten samen met de kinderen. Om toch een beetje in het ritme te blijven, zijn we wel gewoon allemaal op tijd gepoetst en gepotlood voor ik moet gaan beginnen. Terwijl de kinderen nog even televisie kijken, zorg ik ervoor dat alles klaar staat, zodat we met zijn drietjes tegelijk kunnen beginnen. De kinderen aan hun taakjes voor school en ik aan mijn werk.

Als ik om vijf uur klaar ben met werken, kleed ik me meteen om, om een workout te doen. Voordat ik daar aan begin zorg ik in ieder geval dat het eten is voorbereid en de man daar meteen mee aan de slag kan als hij thuiskomt. Hoewel het een pittig halfuurtje is en ik helemaal stuk ga, is het wel heerlijk om te doen.

Dinsdag

Na het maken van de schooltaakjes is het tijd voor wat ontspanning. Op de site van Studio Ins & Outs staan kleurplaten, waar kinderen zelf ook nog een tekening op kunnen maken. De kleurplaat wordt met veel enthousiasme ontvangen en ze zijn er dan ook best een poosje zoet mee.

De buurvrouw pikt de kinderen even op, zodat ik in alle rust even kan knallen voor mijn werk. Buiten maken ze met stoepkrijt een tekening op de stoep, die voor het hele gebouw wel duidelijk moet zijn.

‘s Middags krijg ik met de post het invulboek binnen voor de tijd waarin we nu zitten met het coronavirus. En een hele lieve kaart van een lieve vriendin, de kaart maakt me wat emotioneel. Niet alleen de kaart raakt me, het feit dat ik de hele dag politieagentje heb moeten spelen, heeft er voor gezorgd dat ik echt een heftige migraineaanval krijg en daardoor ben ik ook goed van de leg.

Woensdag

Mijn kinderen waren altijd al groot fan van Freek Vonk, maar nu ze veel thuis zijn, speuren ze samen, onder mijn toeziend oog, Youtube af, voor nog veel meer filmpjes van Freek. Krijgen ze ook nog wat biologielessen.

Naast het feit dat ik geen reistijd heb, is er nog een voordeel aan thuiswerken. Ik kan namelijk onbeperkt knuffelen en geknuffeld worden door de kinderen. Iets wat ik nog ga missen als alles achter de rug is.

Donderdag

Zoals iedere middag, gaan we nu ook weer even een luchtje scheppen. De kinderen op de step en de fiets en ik lekker wandelend. Zo blij dat dat dus nog gewoon kan en mag. Het feit dat het weer mee werkt is ook wel fijn.

Voor iedereen die er een beetje door heen zit, maakte ik een speciale foto met een handkus. Gewoon om te laten weten dat ik aan jullie denk en dit vast wel even kunnen gebruiken in een tijd waarin knuffelen en kussen met vrienden en familie verboden is.

Vrijdag

Begin ik de dag met een workout van Studio C Online, dat dat al meteen om kwart over zeven is, mag de pret niet drukken. Het is pittig, maar geeft me weer even lekker een energyboost.

Vandaag geen werk, maar nog wel thuisonderwijs. Mijn bink maakt zijn taken voor school en ik kijk het na.

Wel maak ik de blog voor vandaag nog af. Hebben jullie de Hubelino winactie al gezien?

Al de hele week kijk ik uit naar dit moment. De kleurplaten riepen steeds mijn naam, maar toch kon ik de verleiding weerstaan om ‘s avonds niet alvast te gaan kleuren. Dat is namelijk iets wat ik liever met mijn olijke duo doe op ons knutselmiddagje, die ik sinds we aan thuisonderwijs doen, in het leven heb geroepen.

Zaterdag

Ga ik na een week binnen zitten en alleen het park te hebben gezien even boodschappen doen. Het is fijn om er even alleen uit te zijn. Ik koop de dingen die ik nodig heb en ga daarna weer terug naar huis toe.

Na de lunch gaan de man en de kinderen met zijn drieën naar de Elzen toe, waar de kinderen weer even heerlijk kunnen klauteren, bouwen en rennen. Ook maken ze hun huiswerk van Freek Vonk, doe een luiaard na. Geloof dat dat aardig gelukt is.

Zo heb ik de tijd om even lekker wat voor mezelf te doen. Ik maak twee pagina’s in mijn jaarboek 2019. Wat weer heerlijk is om te doen en ik ben dan ook weer helemaal in mijn nopjes van het resultaat.

Op de website van Miljuschka kwam ik van de week al een recept tegen voor bananenbrood. Aangezien de bananen hier in huis niet aan te slepen zijn, maak ik dus een bananenbrood. En ik moet zeggen, voor iemand die bananen alleen zo lekker vindt, is dit brood wel echt heerlijk. Komt wellicht ook omdat je de smaak van banaan gewoon helemaal niet proeft. Ook de rest van het gezin vindt dit zeker voor herhaling vatbaar.

Zondag

We starten rustig op. Doen ons ding tot aan het ontbijt. Ik verwen mezelf met een heerlijke ciabattina met filet americain en ei.

Daarna nemen we een hele moeilijke beslissing, waar we al een paar dagen over aan het denken zijn. We besluiten om onze vakantie naar Italië te cancelen. Enerzijds vanwege het virus, anderzijds om andere niet nader te noemen redenen. Hopelijk kunnen we tegen de tijd dat het zo ver is toch nog een paar weekjes weg, maar dan in eigen land.

De rest van de zondag doen we het huishouden, ruimen op, lezen een boek, spelen politieagentje en proberen zoveel mogelijk te genieten van de dag. Al vind ik dit lastig na de beslissing van vanmorgen en het feit dat we gewoonweg niks mogen. Dit zorgt er even voor dat ik niet zo lekker in mijn vel zit. En enorm op zie tegen een nieuwe week van thuiswerken en thuisonderwijs.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.