Terug naar Villa Rosa – Nicky Pellegrino

Dat mijn kinderen gek zijn op lezen dat wisten jullie al wel. Maar ook ik ben gek op lezen, al gun ik mezelf daar niet zo heel veel tijd voor. Daarom heb ik mezelf uitgedaagd met een challenge om dit jaar minimaal tien boeken te lezen. Terug naar Villa Rosa van Nicky Pellegrino is het eerste boek wat ik af kan vinken voor dit jaar. In deze blog deel ik de recensie van dit boek. 

Boek cadeau

Met kerst kreeg ik van mijn ouders het boek Terug naar Villa Rosa cadeau van Nicky Pellegrino. Omdat ik nog niet eerder een boek heb gelezen van deze schrijfster of sterker nog, niet eerder van haar had gehoord, kon ik niet wachten om te gaan beginnen in dit boek.

Nicky Pellegrino

Is een Engelse schrijfster met Italiaanse roots die woont in Auckland, Nieuw Zeeland. Ze groeide op in Engeland, maar bracht in haar jeugd de zomers door in Italië. Naast terug naar Villa Rosa schreef ze al meerdere boeken, waaronder Caffé amore en Bella Italië. Momenteel werkt Nicky als freelance journalist en dateert het laatste boek alweer van 2018.

Terug naar Villa Rosa

Stella heeft vijfentwintig jaar bij een modeontwerper gewerkt. Als haar werkgeefster, na een kort ziektebed, komt te overlijden, weet ze niet meer zo goed wat ze met zichzelf aan moet en blijft een beetje hangen in het verdriet. Haar beste vriendin Birdie geeft haar uiteindelijk een schop onder haar kont en stelt een huizenruil voor in het buitenland. Hierdoor ontmoet Stella online de Italiaanse Leo, die een prachtig huis heeft in het Italiaanse Triento. Stella waagt de gok en hoewel ze erg moet wennen aan het kleine dorp en de Italianen, bouwt ze al snel een vriendschap op met Rafaella en Tosca. Ondertussen wordt Stella alsmaar nieuwsgieriger naar Leo en hij naar haar. Via de mail bouwen ze een heuse vriendschap op, maar gaan ze elkaar ooit in het echt zien of blijft het bij mailen.

Verrassend

Ik moet zeggen dat ik niet zo goed wist wat ik van het boek moest vinden. Ik hang wat dat betreft heel erg aan mijn vaste schrijfsters Jill Mansell en Sophie Kinsella. Maar ik moet zeggen, Terug naar Villa Rosa leest lekker weg. En dat blijkt wel, want ik heb er nog geen week over gedaan om het boek uit te lezen. En ze schrijft eigenlijk net zo leuk als de twee eerdergenoemde schrijfsters. Hoewel Stella, de hoofdpersoon in het boek, een vrouw van tegen de vijftig is en dus voor wat oudere vrouwen, dan ik zelf ben, geschreven is, maakt me dat niet eens zoveel uit. Ik ben eigenlijk wel heel erg nieuwsgierig naar alle andere boeken van Nicky Pellegrino.

Welke boeken lees jij graag? Laat hieronder in de reacties jouw favorieten achter, wie weet doe ik nog ideeën op voor mijn boek lees challenge. En kan ik ze ook eens delen in een recensie.

Deze blog bevat een affiliate link, meer hierover lees je in de disclaimer.

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 8 januari 2020 / 3:52 pm

  Wat leuk dat jij ook van Sophie kinsella en Jill Mansell houdt. Zijn ook favorieten van mij. Ik ben ook op zoek naar leuke leestips. Een van mijn voornemens is meer lezen haha!

  • Marieke
   Auteur
   8 januari 2020 / 5:17 pm

   Ja heb van die twee echt alle boeken in de kast staan.
   Maar dit is ook echt een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen