Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuw jaar, nieuwe kansen – Op weg naar minder Marieke #1

Ja hoor voornemens, heb je de mijne gelezen? Ik heb ze echt en normaal gesproken doe ik er daarna niet zoveel mee of nou ja ik doe wel pogingen tot, die dan uiteindelijk niet zo serieus blijken te zijn. Maar deze keer is het anders, echt waar. Een nieuw jaar dus nieuwe kansen. Ik ben weer vol goede moed begonnen aan Op weg naar minder Marieke. In deze blogs ga ik jullie op de hoogte houden van mijn poging tot minder Marieke.

Hardloopschoenen

Om een voornemen te laten slagen, moet je actie ondernemen. En dus kocht ik, eindelijk,hardloopschoenen. Missie één is dus geslaagd. En zondagochtend liep ik voor het eerst sinds anderhalf jaar weer een rondje. Wat was het fijn, ondanks de verkoudheid, om weer lekker te lopen. Voor de eerste keer ging het ook nog best lekker. Nu dus maar weer opbouwen, al zal dat voorlopig één keer in de week zijn. Maar beter één keer dan helemaal niet, denk ik dan maar.

Startgewicht

Heel flauw, maar vooralsnog ga ik mijn startgewicht niet met jullie delen. Vind ik ook eigenlijk niet belangrijk voor nu. Laten we het er maar op houden dat mijn BMI verre van gezond is en dat ik daar wel klaar mee ben. Daarbij komt dat we alleen nog maar snaaiden de laatste paar maanden, vooral ‘s avonds. Dus ja iets met eigen schuld, zullen we maar zeggen. Maar dat is vanaf afgelopen week weer over en uit.

Doel komende weken

De komende weken wil ik graag proberen vijf kilo af te vallen. Zodra ik deze eerste mijlpaal heb gehaald, zal ik dit uiteraard met jullie delen door middel van een nieuwe update.

Streefgewicht

Mijn streven is om minstens tien kilo minder te wegen dan dat ik nu doe. En het liefst nog meer, maar ik wil niet meteen te hard van stapel lopen, dus beginnen we klein. Sowieso eerst met de eerder genoemde vijf kilo.

Doe jij aan de lijn? Zo ja, wat doe je dan zoal? Wellicht heb ik nog iets aan je tips. Ik lees het graag in de comments, op Facebook of Instagram.

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. Patricia
  1 februari 2018 / 5:00 pm

  Hey meis,

  zoals je weet doe ik ook aan koolhydraatarm.
  Ik ben twee en half jaar 15 kilo afgevallen en dat wil ik nu weer. Ook ik sta in het rood met mijn gezonde gewicht.
  Gelukkig is er al wat af vanaf 3 jan.
  Ik neem vitaminen in voor eventuele te kort komingen en ik heb hulp van een vriendin die hier veel van af weet ivm haar werk.
  Dus mocht je nog vragen hebben weet je mij te vinden.
  En als je alles pakt van de schijf van 5 komt het zeker goed.
  En ook ik ben een pasta liefhebben en chocola. Maar ik moet echt streng zijn anders gaat het nog trager. Straks met Pasen ga ik het heeel moeilijk krijgen.
  Wij hebben contact en stimuleren elkaar

  • Marieke
   2 februari 2018 / 8:52 am

   Lief dank je wel! Ik probeer inderdaad ook niet alles te skippen hoor. Zo kan ik sowieso al niet zonder brood ‘s ochtends als ik moet werken.
   En ook al gaat het langzamer, het komt heus wel goed met ons 😉

 2. 15 januari 2018 / 5:23 pm

  goed bezig! En wat een toffe hardloopschoenen heb je! Ik wil rond de vijf kilo kwijt. Eigenlijk wil ik niet extreem lijnen, maar gewoon door sporten en minder snoepen. LEES: Tony Choco laten staan en de koekjes. En sinds vorige week eet ik koolhydraatarm, dat is goed vol te houden.

  • Marieke
   16 januari 2018 / 9:28 pm

   Dank je wel! Ik vind ze ook erg gaaf en gelukkig zitten ze ook echt heerlijk.
   Dat doe ik ook hoor, nauwelijks snoepen, meer bewegen en gezonder eten.
   Ik wil ook koolhydraatarm eten, maar ben zo gek op pasta haha

 3. 15 januari 2018 / 5:59 am

  Wat goed van je! Ik heb na de eerste zwangerschap BenFit gedaan en ben in 12 weken 8 kg afgevallen. Als diëtist zou ik je dat programma echt aanraden, omdat het koolhydraatarm is maar wel met het oog op alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Zo kun je beter niet je brood helemaal skippen, omdat je het gejodeerde zout wat erin zit nodig hebt om je schildklier aan de gang te houden. Ook letten ze veel op vezels en vitamines/mineralen en delen ze lekkere receptideeën! Succes!

  • Marieke
   16 januari 2018 / 9:24 pm

   Ik ga er eens naar kijken. Dank je wel voor de tips.
   Ik zou nooit zonder brood kunnen, zonder kan ik echt niet opstarten op werkdagen 😉

 4. 14 januari 2018 / 4:11 pm

  Goed bezig zeg. Op een streefgewicht zitten en blijven hangen, is een andere mindset aanmeten en een leefstijl. Ik was 20 kg aangekomen tijdens mijn zwangerschap en bleef erna ook snaaien. Eerlijk gezegd dat ik niet dat ik dat nog kon omzetten. Maar het is wel gelukt. En met uitzondering van een paar rot jaren, lukt dit mij al jaren. En dat is zo heerlijk! Succes hoor. Xxx

  • Marieke
   14 januari 2018 / 6:20 pm

   Ja precies! En vooralsnog heb jk die mindset aardig te pakken. Gewoon omdat het moet van mezelf. De eerste anderhalve kilo is er af. Dus op naar de volgende kilo’s.

 5. Wendy
  14 januari 2018 / 2:50 pm

  Ik ben 2 jaar geleden 20 kg afgevallen. En het is er nog steeds af. Ik heb toendertijd mijn levensstijl verandert en de eetmeter van het voedingscentrum op mijn telefoon geïnstalleerd. Ik hield me aan ongeveer 1600 cal per dag. Dat klinkt misschien weinig maar viel reuze mee. Ik at vrij normaal. Ontbijt yoghurt met muesli en fruit. Om 10 uur stuk fruit of bakje magere kwark. Lunch 2 volkorenbrood met kaas of vlees wat tomaatjes of komkommer erbij. Om 15.00 uur weer iets van fruit of rauwkost of yoghurt. Dan rond 18.00 warme maaltijd. Maar dan maar een half stukje vlees. Aardappelen of rijst met veel groente. En een bakje magere yoghurt. ‘ avonds voor tv nog een sinasappel. Als drinken pak ik thee of water. Bij werkt het om heen regelmatig te eten dan krijg je ook geen honger. En om te plannen wat je gaat eten en in de eetmeter in te vullen. Dan ben je er bewust mee bezig. Verder ga ik een keer per week zwemmen en pak ik regelmatig de fiets naar de winkel me probeer dan ook een flink tempo aan te houden. Dat is dan ook weer automatisch bewegen. Of wandel een flink stuk oper een flink tempo. En het is niet zo dat je nooit iets lekkers mag. Op een verjaardag eet ik ook gebak. Anders houd je het niet vol.en in het weekend eens een bakje chips mag ook. Maar het belangrijkste is dat je je dan inhoud en niet een zak leeg eet.

  Misschien heb je iets aan mijn tips…. Veel succes ermee. Het gaat vast lukken. Het begin is al gemaakt.

  • Marieke
   14 januari 2018 / 6:18 pm

   Dank je wel voor je tips! Doordeweeks doe ik inderdaad niet heel veel anders dan jij wat eten betreft. Al eet ik geen yoghurt ‘s ochtends, maar dat wil ik wel gaan doen, iig twee ochtenden jn de week met muesli. Niet mijn favoriet maar wel noodzakelijk.
   Het weekend vind ik het moeilijkste. Maar dit weekend gaat het al best goed eigenlijk

 6. Susan
  14 januari 2018 / 2:18 pm

  Goed bezig Marieke! En t gaat je lukken!! Als ik het kan, kan iedereen het, echt! Ik doe geen dieet maar volg een koolhydraatarme leefwijze. Bevalt me prima!

  • Marieke
   14 januari 2018 / 6:15 pm

   Wil je mij eens wat koolhydraatarme gerechten appen? Ik vind dat namelijk wel lastig, omdat ik vooral pasta heel erg lekker vind.

 7. 14 januari 2018 / 10:24 am

  Nou ja hier twee jaar geleden begonnen met anders eten, gewoon andere keuzes en sinds juni 2017 gaan wandelen en later lopen…

  Inmiddels geeft de weegschaal ruim 12 kg minder aan, zelfs nu moet er nog zeker 10 kg af. We gaan “gewoon” door!

  Net als bij jou lukt het me momenteel slechts één (heel soms twee keer per week) om te lopem, wel ben ik ook een les gaan volgen op de dansschool.

  Veel succes!!

  • Marieke
   14 januari 2018 / 6:13 pm

   Wat ontzettend knap. En wat eet je dan zoal? Of kan ik gewoon in je yumbox kijken 😉
   Maar beter één keer lopen dan helemaal niet toch?
   Oh leuk, wat voor dansles?

 8. 14 januari 2018 / 10:12 am

  Gaat je lukken! Goed bezig! Ik ben ook begonnen (half zeg maar…) Maar ben inmiddels supergemotiveerd om af te vallen en gezonder te gaan eten!

  • Marieke
   14 januari 2018 / 6:12 pm

   Dank je wel! Het begin is er in ieder geval.
   Wat goed!! You go girl!

 9. 14 januari 2018 / 9:37 am

  Een goed begin is heel belangrijk! Heel veel succes toegewenst!

  • Marieke
   14 januari 2018 / 6:11 pm

   Dank je wel 🙂

  • Marieke
   14 januari 2018 / 9:32 am

   Dat hoop ik wel inderdaad 🙂

 10. 14 januari 2018 / 8:08 am

  Goed bezig!! Hier moet ik ook weer aan de bak en overdag gaat het vaak wel maar in de avonden gaat het nog wel eens mis.. Maar ik blijf proberen! Succes jij ook..

  • Marieke
   14 januari 2018 / 9:32 am

   Dank je wel! Dat is wel herkenbaar hoor.
   Komt vast goed met je! Succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.