Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De week van Marieke – week vijf van thuis lesgeven en ziek zijn 16-2020

De week begon heel hoopvol, want week vier was tenslotte ook een goede week geweest. Helaas was dit een week met ups en downs in het lesgeven. Het thuisblijven komt ons allemaal wel ons neus uit geloof ik en tot overmaat van ramp werd ik ook nog eens ziek. Tijd voor de nieuwe week van Marieke dus.

Maandag

Tweede paasdag beginnen we goed met een lekker ontbijtje.

Ik freubel nog wat in mijn invulboek van 2019.

‘s Middags doen we nog even een rondje in de achtertuin. De kinderen op de fiets en wij wandelend. Het is heerlijk weer om een frisse neus te halen.

Voor het avondeten hebben we geen uitgebreide maaltijd, maar gewoon een lekker prakkie.

Dinsdag

Hebben we niet zo’n hele fijne dag. Kinderen zijn slecht te motiveren om huiswerk te maken en het lesgeven gaat me tussen het werken door ook slecht af. Gelukkig ben ik al op tijd klaar en dus moeten we eventjes stoeien om alles van de hele dag even van ons af te gooien.

Woensdag

Tijdens onze middagwandeling kom ik deze mooie bloesem tegen! <3

Als de kinderen een voetbaldoel tegenkomen gaan ze er achter staan en vragen of ik een foto wil maken. Het legt meteen een beetje vast hoe we ons voelen na al die tijd thuis en een soort van opgesloten zitten.

Na werktijd doe ik een HIIT15 workout, maar mijn olijke duo doet gezellig met me mee.

Donderdag

De post komt langs en we krijgen Minecraft van Ravensburger binnen. Zodra ik beter ben en me verdiept heb in het spel, kun je de review op mijn blog lezen.

Oude Oma (84) heeft ontdekt hoe ze hangouts moest installeren en dus kunnen we voor het eerst in weken Oma weer zien. Dat is toch wel heel erg fijn en ook best bijzonder.

Vrijdag

Vandaag zouden de kinderen Koningsspelen hebben op school. Maar omdat ze nu niet naar school kunnen, heb ik zelf iets bedacht. Zo maken we eerst een grote vlag, zodat we de spelen kunnen openen. Daarna maak ik een parcours voor ze, waarbij ze moeten voetballen, springen, zaklopen en nog meer. Ze vinden het geweldig en als ik ook nog mee doe, dan zijn voor de kinderen de Koningsspelen helemaal geslaagd.

Zaterdag

Zijn de kinderen al op tijd wakker, gelukkig kan ik ze allebei nog terug naar bed sturen. En als ik even bij mijn tuttebel ga kijken zit ze heerlijk te spelen op haar bed.

Tijdens het ontbijt maakt mijn olijke duo weer grapjes. Waardoor ze echt een supergrappige opmerking maken.

Helaas ga ik me in de loop van de dag steeds slechter voelen en tegen de tijd dat ik naar bed ga, heb ik koorts en voel ik me echt beroerd.

Zondag

Helaas voel ik me nog steeds beroerd. Ik ga wel ontbijten, maar halverwege besluit ik terug mijn bed in te gaan, waar ik de rest van de dag blijf.

De man gaat nog wel met de kinderen een frisse neus halen op een plek waar niemand komt en even voelen ze zich the king and the queen of the world.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   22 april 2020 / 1:34 pm

   Dank je wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.