Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Zomervakantie, mijn tuttebel vijf jaar en veel Lego – Mariekes Weekly 29-2019

De dagen vliegen voorbij en inmiddels zijn we alweer ruim over de helft van juli heen. Niet erg als je de dagen aan het aftellen bent voor de vakantie. Afgelopen week was in ieder geval een heerlijke week met het begin van de zomervakantie voor de kinderen, mijn tuttebel die vijf werd, wat we vierden in Julianatoren en met haar grote mensenfeest. En we bouwden heel veel van Lego. Verder had ik best een creatieve week. Je leest het in een nieuwe Mariekes Weekly.

Maandag

Begin ik pas laat, waardoor ik zelf de kinderen naar school kan brengen. Wat goed uitkomt, want nu kan ik zelf al vast de juffencadeaus, taart in een potje, aan de juffen van mijn tuttebel geven.

‘s Avonds begin ik met het maken van wat pagina’s in mijn vakantie bullet journal.

Dinsdag

Ga ik weer verder in mijn bullet journal. Ik heb echt weer de smaak te pakken en dat is zo ontzettend fijn. En dat dankzij mijn vriendinnetje, die er tijdens ons weekend weg weer mee begon.

Woensdag

Omdat mijn tuttebel vrijdag jarig is, mag ze morgen trakteren. Hiervoor moet natuurlijk wel het een en ander worden gedaan. Maar het resultaat is best leuk geworden.

Donderdag

Brengt de man de kinderen naar de bso, zodat ik even wat tijd voor mezelf heb. Zo ga ik ook nog even een rondje rennen, want na acht weken niet lopen, heb ik groen licht gekregen van de bekkenfysiotherapeut, dat ik weer mag of nou ja moet gaan rennen. Ondanks dat het maar twee keer 500 meter is, voelt het echt zo ontzettend fijn, dat ik niet kan wachten tot ik weer mag.

We brengen daarna samen de traktatie naar school toe, waar mijn tuttebel trots rondloopt met een mooie verjaardagshoed.

I love it when a plan comes together. Voor het blondiesontourweekend kwam ik ‘s ochtends een kaart tegen met een mooie toepasselijke tekst, die me enorm raakte. De tekst zou mooi passen bij de kaart die ik heb van mijn broer. Het moest alleen nog in een fotolijst, die ik tegen kwam in Zuid-Limburg bij de Action. Vandaag voegde ik mijn broer en de tekst samen en werd het één geheel, zoals ik in mijn hoofd had zitten.

Na schooltijd haal ik de kinderen op en gaan we geheel volgens traditie een ijsje eten bij Verhage om de zomervakantie in te luiden.

Vrijdag

Mijn tuttebel is vandaag vijf geworden, wat betekent dat ik alweer vijf jaar moeder ben van twee kinderen. Ze krijgt van ons en van mijn binkie Lego&Friends. En we gaan gezellig een dagje naar Julianatoren, wat voor allebei de kinderen echt een enorme verrassing is. Van de week kun je meer lezen over Julianatoren en de zomerweken.

Zaterdag

Vandaag is het “grote mensenfeest” van mijn tuttebel. Het is druk, maar ontzettend gezellig. En mijn tuttebel wordt echt enorm verwend. Ik zou natuurlijk een blog kunnen schrijven over de cadeautjes die ze kreeg, maar dan kom ik niet verder dan Lego Friends, dat zou wel een hele eentonige blog worden. Overigens kunnen wij de komende weken nog wel even bouwen met Lego. Iets met beter verwend dan verwaarloosd.

Zondag

Mijn dag begint goed met een heerlijk rondje park, wat heb ik dit gemist zeg. De stilte om me heen en alleen maar mijn eigen voetstappen en ademhaling die ik hoor. Het is zo fijn dat ik weer mag. Vandaag loop ik 250 meter verder dan afgelopen donderdag.

‘s Middags probeer ik alvast het campinggevoel te krijgen op het balkon en dat lukt redelijk met een boek, wat drinken en wat lekkers. Terwijl de kinderen volop met Lego aan het bouwen zijn.

Vandaag zouden mijn ouders mosselen komen eten, maar mijn vader voelt zich niet goed. Dus vraag ik aan de man van mijn vriendin of hij ons wil komen helpen met het opeten van vier kilo mosselen. Uiteraard komen mijn vriendin en de kinderen ook mee. En voor mijn binkie weer een zelfstandig moment, want hij mag alleen naar de snackbar aan de overkant toe om frietjes te halen. Uiteraard ook een loslaat momentje voor deze moeder, maar hij doet het supergoed.

Wat hebben jullie afgelopen week gedaan? Ik lees het graag hieronder of op Facebook of Instagram.

Deze blog bevat een affiliate link, meer informatie hierover vind je in de disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.