De week van Marieke 24-2020 – echte post, me-time en op visite

We hadden weer een lekkere volle week. De kinderen gingen voor het eerst weer de hele week naar school. Daardoor had ik naast werktijd en op mijn parttime dag, ook eindelijk weer wat me-time. En we gingen op visite bij vrienden in het noorden van het land. Het begint bijna weer een beetje op een normaal leven te lijken.

Maandag

Vandaag mogen de kinderen weer naar school toe. Ze hebben er allebei enorm veel zin in, want eindelijk worden ze weer herenigd met al hun vriendjes en vriendinnetjes.

Ik maak een leuk stickerpakket voor iemand die het heel erg goed kan gebruiken. Omdat ik alleen maar saaie enveloppen heb, versier ik de envelop met washitape. Alleen van de envelop zou ik al enorm blij worden.

Om vier uur ben ik klaar met werken en trek ik lekker mijn hardloopkleding aan. Al de hele dag kijk ik uit naar dit momentje van me-time, het moet toch echt niet gekker worden. Maar ik liep een lekker rondje en het opbouwen is weer echt begonnen.

Dinsdag

Tussen de middag maak ik mijn wandelingetje door de achtertuin. Nu de kinderen weer naar school gaan, vind ik het best ongezellig om die rondjes alleen te lopen. Ook al had ik anders ook niet veel aanspraak, omdat ze dan al ver voor me uit fietsten. Het gaat toch om het idee.

Woensdag

Vandaag krijg ik van Blossom & Oil mijn eerste flesjes met etherische olieën binnen. Eentje is tegen vermoeidheid en de ander werkt goed bij spierpijn. Ik ben erg benieuwd wat het met me gaat doen.

De kinderen mogen voor dat ze gaan slapen nog even knutselen voor één van de bso-juffen die weggaat. Ze zijn er in ieder geval weer even zoet mee en ik kan hier en daar bijspringen met stickers of washitape.

Dan is het toch echt tijd voor mijn wekelijkse uurtje de bachelorette met Gaby Blaaser. Wat vind ik dat toch een ontzettend leuke meid. Ik hoop oprecht dat ze tussen al die mannen, de ware vindt.

Donderdag

De man brengt de kinderen naar de bso, maar dan krijg ik ineens dit appje. In plaats van dat hij naar de bso rijdt, rijdt hij richting zijn werk en neemt de kinderen mee. Gelukkig zei mijn bink er nog op tijd iets van. Ik ging helemaal stuk toen ik het las. Oh en dat pannenkoek, dat is wel lief bedoeld hoor.

De vermoeidheid van de afgelopen weken slaat toe en dus besluit ik om de middag vrij te nemen, te genieten van de rust en gewoon een beetje extra me-time. Aangezien ik al om half acht ben begonnen, kan ik om half twaalf stoppen. En loop ik, nadat ik het thuiswerkkantoor heb opgeruimd, al om kwart over twaalf buiten in mijn hardloopkloffie door de regen. Ik ben supertrots op mezelf, ik loop namelijk twee keer een kilometer onder de acht en dat is me nog nooit gebeurd in al die jaren.

Who needs a Canon Selphy printer, when you have Smartphoto en de Canon Selphy app. Ideaal dat ik nu zonder die printer, wel op dezelfde manier de foto’s uit kan laten printen voor mijn invulboeken. Nu weer even de puf vinden om te gaan beginnen in de invulboeken.

Nu ik toch genoeg tijd heb, ga ik nog even naar de Action toe. Ik koop daar nog een shortama en dit keer een maatje kleiner, dan degene die ik al heb. Maar hij past perfect, is al dat sporten en afvallen toch niet voor niks.

Na werktijd bouwt de man met mijn binkie nog even aan de zelfverzonnen pizzeria van Lego. Zo heerlijk om die twee dit samen te zien doen en zo jammer dat dat dan toch maar weinig gebeurt.

Vrijdag

Eindelijk is het vrijdag en is de dag waar ik zo enorm lang naar uit heb gekeken aangebroken. Even geen werk, geen kinderen, geen man, maar vooral heel veel ik. Na wat verplichtingen, maak ik mijn plekje op het balkon helemaal in orde en geniet ik echt van my happy place. Ik ben echt zo enorm blij met dit plekje, dat ik echt nog steeds niet begrijp waarom we dit niet jaren eerder hebben gedaan.

Na haar speeldate haal ik mijn tuttebel op bij haar vriendinnetje en samen gaan we nog even naar de Turkse supermarkt aan de overkant om een Turks brood te halen. Mijn tuttebel wil hem graag dragen, maar loopt er ondertussen ook van te snoepen en daar moet ik natuurlijk wel een foto van maken. Hey brood waar ga je met het meisje heen?

Als mijn olijke duo na deze dag elkaar weer ziet, zijn ze alleen maar aan het kroelen. Het kan dus wel.

Omdat de zwemles van mijn bink langer duurt dan die van mijn tuttebel, moeten wij samen in de auto even wachten. Waar ze ineens een opmerking maakt, waar ik echt heel hard om moet lachen en die ook nog wel enige uitleg aan haar nodig heeft.

Zaterdag

Mijn bink mag voetballen en eindelijk mogen de ouders buiten de voetbalvereniging achter de hekken blijven kijken. Omdat ik nog het een en ander moet doen, gaat de man samen met de bink op de fiets en gaan mijn tuttebel en ik samen op pad. Als we terugkomen lunchen we nog en daarna rijden we naar vrienden toe in het noorden van het land. Waar we ons echt prima vermaken. De bink zwemt in het kanaal met zijn vriendje en vriendinnetje. We pikken gezellig een terrasje en gaan met zijn allen lekker barbecuen.

Zondag

De dag begint goed met een rondje skaten door de Elzen. Daar waar we besloten hadden de blauwe route te doen, werd dit ineens de rode route. Gelukkig zijn we het wel gewend dat we nooit in één keer ergens goed naar toe rijden. Maar het was wel echt een heerlijk rondje en konden het toch afsluiten met 9,6 kilometer.

’s Middags gaan we even snel de stad in naar Mediamarkt, maar als die gesloten blijkt te zijn, gaan we weer rechtsomkeert. Eenmaal thuis maak ik nog even een foto van mijn tuttebel in haar nieuwe jurkje.

Eigenlijk had mijn bink 17 maart zijn boekenbeurt, maar ja een zeker virus gooide roet in het eten en daarom oefenen we samen zijn boekenbeurt van aanstaande dinsdag.

Mijn tuttebel wordt over een aantal weken alweer zes, maar omdat dat in de zomervakantie valt, mag ze over twee weken al haar kinderfeestje geven. Daar moeten natuurlijk wel uitnodigingen voor geschreven worden. Deze leukerds kocht ik ooit op Flavourites, in de veronderstelling dat het gewoon leuke kaartjes waren. Nu komen ze mooi van pas, want ze vindt ze echt geweldig.

Dan is het nog even tijd om de laatste puntjes op de i te zetten voor de extra blog die ik maandag ga publiceren. Stiekem vier ik al vast een klein feestje, maar wel met een Koeckie natuurlijk.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen