Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 23-2021 – tandarts, picknick en zomerbarbecue

Wauw, wat betreft weer en gezelschap mag er om afgelopen week echt een hele grote strik. Wat was het heerlijk, ondanks dat we met de man wat tegenslag hadden door de morfine. In deze week van Marieke kun je onder andere lezen dat we bij de tandarts waren, dat we gingen picknicken en dat we ook nog een zomerbarbecue hadden. Maar er was nog meer, lees snel verder.

Maandag

Het is weer een nieuwe werkweek en sinds deze week voor het eerst weer met een pauze. Ik maak van tevoren alvast een salade met forelfilet voor tussen de middag, zodat ik in het halfuurtje pauze lekker een rondje kan wandelen. Stiekem lijkt het net een beetje of ik op kantoor ben.

Vandaag mogen we ook weer op de halfjaarlijkse controle bij de tandarts en we worden alle vier goedgekeurd.

Aangezien het alweer twee weken geleden is dat we een gekookte aardappel aten, eten we die vanavond. Lekker met een runderbraadworst en snijbonen met witte bonen, of zoals ze van opa en oma Vrachtwagen hebben geleerd, blote billetjes in het gras.

Dinsdag

Mijn bink begint zijn dag met het oefenen van zijn boekenbeurt voor volgende week. Het zit er al best goed in, maar toch moet hij nog wel een paar keer oefenen.

Ik breng de kinderen op de fiets naar de bso toe en ik geniet van ons ritje zo vroeg in de ochtend. Ook al lijk ik soms echt alleen maar een boze moeder, omdat ik ze steeds corrigeer tijdens het fietsen. Ze moeten het toch leren.

Weer terug thuis, heb ik nog twintig minuten voordat ik weer mag werken en duik ik nog even lekker in een boek.

Vanavond proberen we een nieuw gerecht uit, shakshuka uit een pakje. Hoewel de saus erg lekker is, mogen ze de couscous van mij de volgende keer houden. Gelukkig heeft Albert Heijn ook een verspakket, dus die nemen we de volgende keer wel, daar zitten pitabroodjes bij.

Het is dinsdag en lekker weer, dus gaan mijn vriendin en ik lekker een rondje skaten. We doen meteen een rondje van bijna elf kilometer. Het is echt heerlijk om te doen. Wel jammer dat ik op het laatste moment nog net even kennis maak met de grond. Wel fijn dat het in de tuin is van mijn vriendin.

Woensdag

Mijn tuttebel wil ondanks het bewolkte weer graag haar jumpsuit aan en er ook even mee op de foto.

Hoewel ik gestopt ben met woensdag wasdag op Instagram, kon ik het niet laten om toch een foto te maken van mijn goed vallende krullen.

‘s Middags gaan mijn tuttebel en ik, geheel onverwacht, lekker even chillen bij mijn vriendin en haar meiden in de tuin.

Donderdag

De kinderen zijn weer op tijd op de bso en zo heb ik nog even lekker de tijd om op mijn gemak te ontbijten en te lezen.

Ik maak in mijn pauze weer een heerlijke wandeling, waarbij ik ook nog eens een hele gave foto maak van een klaproos.

Voordat ik de kinderen op mag gaan halen, mag ik nog naar de POH GGZ toe. In tegenstelling tot twee weken geleden heb ik haar nu niet veel te vertellen en ik ben dan ook met vijf minuten weer weg.

Vrijdag

Op school word gevraagd of ik zin heb om mee naar de Action te gaan. Uiteraard zeg ik daar geen nee tegen, ondanks mijn redelijk drukke dag vandaag. Ik koop er onder andere spulletjes voor de verjaardag van mijn tuttebel, flatlays en de vakantie. Ik ben erg goed geslaagd al zeg ik het zelf.

Doordat ik ook nog boodschappen moest doen, zit ik uiteindelijk pas om tien over elf te ontbijten. Wel met mijn guilty pleasure krentenbollen met roomboter en kaas.

We gaan na school lekker picknicken in de speeltuin en doordat het best wel bewolkt is, hebben de kinderen de speeltuin de eerste tweeënhalf uur voor zichzelf alleen.

‘s Avonds ga ik na de zwemles van mijn tuttebel gezellig met mijn vriendinnen een terrasje pakken in de stad. Het is erg gezellig en met name de terugweg zal ik niet snel vergeten. Blijkbaar hadden we dit zo gemist, dat we wel op een stel pubers lijken.

Zaterdag

Het is weer een heerlijke drukke ochtend. Zo gaan we eerst naar voetbal, heeft mijn tuttebel een gesprek met de kindercoach en moeten we ook nog even een boodschapje doen. Uiteindelijk plof ik pas om twee uur even neer op het balkon om een boek te lezen.

Om kwart voor vier gaan we richting Brabant, waar we een heerlijke zomerbarbecue hebben met al onze voetbalvrienden. Het is echt een hele gezellige avond, de kinderen vermaken zich er super en dit is dus absoluut voor herhaling vatbaar.

Zondag

Mijn tuttebel slaapt lekker tot half acht, wat fijn is, want ze ging gisteren pas tegen elven slapen. Ze is meteen helemaal aan en wil even lekker knutselen.

Ondertussen geniet ik van de rust buiten op het balkon met een boek en een bakkie thee. Dit is voor mij wel ultiem genieten en geeft me echt een vakantiegevoel wat ik graag vast zou willen houden.

De man is door de morfine nog steeds niet helemaal lekker helaas en daarom ontbijten we met zijn drietjes op het balkon met kaas- en chocoladecroissants en een gekookt eitje. Het is echt heerlijk.

Mijn bink heeft bedacht dat hij met waterballonnen een watergevecht wil houden, dus gaan we naar de winkels toe voor waterballonnen en nog wat boodschapjes. Helaas zijn waterballonnen nergens meer te krijgen. Schijnt dat ze niet meer verkocht mogen worden. Hoewel ik het natuur technisch heel erg goed begrijp, vind ik het wel sneu voor de kinderen. Helaas is het niet anders, maar hebben we wel lekker een stukje kunnen fietsen.

Gisteren dronk ik voor het eerst Jillz Raspberry 0.0 en dat was zo lekker dat ik het voor vandaag ook in huis wilde halen. Helaas voor mij was dat niet mogelijk, want zowel Albert Heijn als de slijterij op ons winkelcentrum hebben het niet. Beetje jammer weer, maar gelukkig komt grenadine met aardbeitjes, limoen en munt ook aardig in de buurt.

Ik ben benieuwd wat komende week ons weer gaat brengen en of de man zich wat lekkerder gaat voelen dan de afgelopen dagen. Hoe was jullie week? Ik lees het graag in de reacties.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Wendy
  15 juni 2021 / 4:39 am

  Trouwens goed op de stoelgang letten bij morfine. Die kan moeizaam gaan doordat morfine de darmwerking kan vertragen. Hopelijk heeft hij het niet lang nodig.

  • Marieke
   Auteur
   15 juni 2021 / 7:40 am

   Thnx voor het meedenken, hij heeft idd zakjes laxeermiddel gekregen 🙂

 2. Wendy
  15 juni 2021 / 4:36 am

  Ik zie op internet waterballonnen nog volop te koop staan. En anders zijn waterpistolen misschien een mooi alternatief. Hopelijk gaat het vlug beter met de man. Heeft hij zoveel pijn dan dat hij morfine nodig heeft?

  • Marieke
   Auteur
   15 juni 2021 / 7:40 am

   Ja de pijn was echt ondraaglijk en uiteindelijk zat hij vorige week op 50mg. Maar hij is alweer aan het afbouwen. Omslagpunt was het weekend en dat is wel echt heel erg fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.