Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 18-2021 – onverwachte wending, slechte week en heerlijke moederdag

We beginnen deze week met mijn eerste vakantiedag. Ondanks dat ik maar halve dagen werk, ben ik hier zo ontzettend aan toe. Ik ben moe en weer snel overprikkeld. Vorige week was dan ook echt een slechte week. Kreeg de week ook nog eens een onverwachte wending, maar had ik ondanks alles een heerlijke moederdag. In de nieuwe week van Marieke lees je er weer alles over.

Maandag

De man wordt vandaag al op tijd opgehaald door de taxi voor zijn behandeling bij PTC en de chemo van deze week. Ik breng de kinderen naar de bso en mag daarna gaan werken. Maar ik heb echt een blegh dag. Door slecht slapen en niet goed tot rust kunnen komen door de ziekenhuismiddag met Luca. Met een hoofd vol gedachten teveel druk voelen tijdens het werken ben ik ook nog eens te snel afgeleid. Geen goede combinatie dus.

‘s Middags krijg ik een telefoontje van de man. De chemokuur die hij krijgt heeft als bijwerking oorsuizen. Aangezien de man al last heeft van oorsuizen moesten we dit al in de gaten houden. Helaas is het oorsuizen wat heftiger geworden na de tweede chemokuur. Dus is er voorgesteld om te stoppen met de kuur. Best een heftige beslissing, maar blijvende gehoorschade, waar je moeilijk mee kunt leren leven is vele malen erger. Daarnaast zijn de kuren bij elkaar maar zeven tot negen procent effectief, dus daarmee is de keus snel gemaakt. De man stopt met de chemokuren, wat betekent dat ik hem weer op kan halen in het ziekenhuis.

Dinsdag

Vorig jaar 4 mei begon ik met Weight Watchers, binnen vijf maanden verloor ik 15 kilo, maar door mijn burn-out raakte ik de mindset volledig kwijt en daardoor zijn er van die 15 kilo nog maar 10 over. Tijd om er iets aan te doen, dus begin ik vandaag, op 4 mei, weer opnieuw. Ik doe vandaag meteen mee met de #meidancechallenge georganiseerd door Natasjaonline.nl op Instagram. Omdat ik achterloop doe ik twee workouts en het is echt heerlijk om te doen.

Woensdag

Na wederom een dramatische werkdag, vol paniek en zelfs een huilbui, ben ik wel klaar met de dag en eigenlijk ook wel met deze week. Gelukkig zit mijn haar ondertussen wel al een stukje beter, nadat ik gisteren bij mijn eigen kapster ben geweest, dat maakt de dag nog iets goed.

De kinderen zijn vandaag thuis en vermaken zich prima samen. Ik maak ‘s middags lekker een monkeyplatter voor ze, terwijl ik zelf een bak fruit eet.

Ik won vorige week een bakpakket van Dr. Oetker op Instagram en dat pakket is vandaag binnengekomen. Het bevat twee pakken van de nieuwe vegan bakmixen, thee en een taartplateau. De brownies zijn trouwens erg lekker, want die hebben we natuurlijk al wel uitgeprobeerd.

Donderdag

Gisteren mocht ik even op mijn baby buurjongetje passen en omdat hij nog niet naar de opvang gaat, maakte ik een kleinigheidje voor zijn moeder voor haar eerste moederdag.

Via Mamasmind won ik op Instagram een Bloomemory van Bloompost. Een houten kaartenhouder met daarbij kleine vaasjes met droogbloemen. Echt heel erg leuk.

Op verzoek van de kinderen eten we vandaag frietjes. Ondanks dat ik met Weight Watchers bezig ben, is dit wel echt mijn guilty pleasure en dus eet ik lekker mee. Wel maak ik er pittige kip bij in plaats van dat ik een snack neem.

Ook nu is het weer tijd voor een workout, dit keer doen de kinderen, voor zover dat mogelijk is, ook mee. We dansen gezellig op Billie Eilish en Queen.

Vrijdag

Toen ik enkele weken geleden een brief voor het bevolkingsonderzoek ontving, twijfelde ik geen moment en maakte ik een afspraak. Vandaag is het zover en mag ik me melden bij de huisarts. Over een paar weken krijg ik de uitslag thuis gestuurd.

Ook mijn bink mag vandaag weer terug naar het ziekenhuis voor zijn arm. Helaas moeten we heel erg lang wachten, maar als hij aan de beurt is, horen we dat de breuk nog steeds goed staat na het zetten en krijgt hij een nieuwe bovenlaag om zijn gips.

Ter compensatie van de frietjes van gisteren, eet ik vandaag een heerlijke salade met nog een restantje hete kip van gisteren.

Zaterdag

Mijn bink en ik beginnen onze ochtend lekker sportief met wandelen naar de voetbal. Het is gezellig en hij kletst de oren van mijn hoofd.

Na het voetballen wil mijn tuttebel graag met me twinnen, aangezien ze een zelfde soort jurk in de kast heeft hangen, als die ik nu aan heb.

Omdat ik onrustig ben, wil ik graag iets doen met mijn handen. Ik besluit om lekker even te ontspannen met een van punt naar punt tekenpuzzel, uit het boek Mindfulness Dot-to-Dot van Uitgeverij Deltas. Op Instagram geef ik een exemplaar van het boek weg. Zodra de kinderen zien dat ik hiermee bezig ben, pakken zij hun boeken er ook bij en doen gezellig mee.

Zondag

Moederdag, ik word wakker van twee stemmen op de gang, als ik even ga kijken, zie ik dat ze wat spulletjes uit hun slaapkamers hebben versleept en met een stapel Donald Ducks in de gang liggen te lezen. Ondanks dat ze niet voor half acht uit bed mogen komen, moet ik hier wel stiekem om lachen.

Ik word echt enorm verwend door mijn olijke duo en de man. Het lijkt wel of ik jarig ben. Van mijn tuttebel krijg ik een mooie pot vol met complimenten, die ze allemaal zelf heeft bedacht en geschreven. Zo lief. Ook kocht ze douchegel van Therme voor me. Mijn bink maakt de komende twee weken lekker een ontbijtje voor me en kocht vier grote kaarsen voor me. Daarnaast heeft de man mijn Blond Amsterdam collectie weer uitgebreid met een taartplateau en twee gebaksbordjes. En ik kreeg ook nog een mooie bedel voor aan mijn Pandora armband. Iets met beter verwend dan verwaarloosd.

Coffeelicious komt nog een heerlijke brunchbox brengen. Het ziet er fantastisch uit en het smaakt weer geweldig. Ik kan ook meteen mijn nieuwe taartplateau gebruiken.

De kinderen zijn behoorlijk druk, maar ja mijn bink kan met zijn arm niet zoveel, dus buiten spelen is niet echt een optie. We besluiten daarom om lekker naar de Biesbosch te gaan en daar een flink stuk te wandelen. Het is echt heerlijk, ondanks dat we een buitje krijgen en het in de verte rommelt. Of de kinderen minder druk zijn als we thuis zijn, dat was wishful thinking van mijn kant 😉

Aangezien de man al een heel eind zijn smaak kwijt is, maak ik de pastasalade anders dan anders. Vanavond mogen ze de pastasalade helemaal zelf samenstellen. Zo kan de man eten wat wel smaakt. Ik maak voor mezelf een salade met garnalen.

Dit was me het weekje wel en heel eerlijk ben ik blij dat de kinderen morgen naar de bso gaan, de man een ochtend weg is en ik mag genieten van mijn eerste vakantiedag. Gewoon even niets doen is echt nodig, ik merk het weer aan alles.

Hoe was jullie week? Mogen de kinderen weer naar school of hebben ze nog een week vakantie? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. Wendy
  10 mei 2021 / 6:38 am

  Jullie hebben wel weer een pittige week achter de rug zeg. Heeft de man nu een andere nabehandeling nu de chansonnier meer doorgaat?
  Let je wel een beetje op jezelf. Je krijgt nu toch een boel te verwerken zo vlak na je burn out. Zoek op tijd weer hulp als het de verkeerde kant op gaat. Hoop dat de komende week beter voor jullie uitpakt. Sterkte en geniet een beetje van je vakantie als het gaat.

  • Marieke
   Auteur
   10 mei 2021 / 7:06 am

   Dank je wel voor je reactie. De man krijgt inderdaad een iets andere behandeling. Hij moet nu 6x in de week bestraald worden ipv 5x. De bestraling is uiteindelijk de hoofdbehandeling en die is nu al heel erg effectief.
   Ik trek inderdaad aan de bel als het niet meer lukt. Daarom ook blij dat de kinderen toch lekker naar de bso gaan deze week. Heb ik even een paar dagen niets. Lief dat je zo meedenkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.