Anticonceptie

Na mijn bevalling moest ik ook meteen weer over anticonceptie nadenken. Alsof je daar op zit te wachten, maar goed het hoort er nu eenmaal bij. En wij hebben de keus uit anticonceptie, dus mag ik niet klagen.
Ik kreeg van de verloskundige een foldertje met alle anticonceptiemethodes.

IMG_7010.JPG

Nu hoefde ik niet echt na te denken over anticonceptie. Eigenlijk wist ik drie dingen heel zeker. Eén: ik wilde sowieso de pil niet meer slikken. Twee: ik wilde zo min mogelijk rompslomp voor wat betreft hormonen en zo. Drie: voor sterilisatie vind ik mezelf te jong.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat het spiraaltje voor mij de beste oplossing zou zijn. Op die manier krijg ik zo min mogelijk hormonen binnen en ik hoef niet meer iedere dag na te denken of ik mijn pil al heb geslikt.

Toen ik dit had besloten, kwam er ineens een stukje over het spiraaltje voorbij in een blog van www.Love2bemama.com
Er stonden naast positieve ook negatieve punten op. Waarvan er met name eentje is blijven hangen. Het inbrengen kan pijnlijk zijn. Uiteraard viel mijn oog op pijnlijk. En na een assistent gynaecoloog die me behoorlijk veel pijn heeft gedaan nog voor dat ik werd ingeleid, begin ik toch weer te twijfelen.
Gelukkig had ik nog even, zodat ik er op mijn gemak over na kon denken.

Deze week is het zo ver. Mijn menstruatie is weer begonnen en ik moet echt een keus gaan maken. Ga ik voor de pijn en daarna minder ongemakken of ga ik gewoon voor de pil en iedere maand de ongemakken?

Op het moment dat ik de dokterassistente aan de telefoon heb ben ik ervan overtuigd dat het een spiraaltje gaat worden. Totdat ze de prijs noemt. Ik ben blij dat ik op de bank zit, want anders was ik gevallen denk ik. 150 euro!!! Voor zo’n ieniemienie dingetje! En dan mag ik al blij zijn dat het bij de huisarts kan, want een afspraak bij de gynaecoloog kost me mijn eigen risico, want dan is het een medische ingreep.
Gelukkig krijg ik die 150 euro wel vergoedt van de zorgverzekering, maar toch ik moet het wel even voorschieten.
Toch besluit ik het wel te doen (heel hard hopen dat het geld weer is teruggestort voor de vakantie ;))

Vandaag is het zover. Vanmorgen moest ik bij de apotheek het spiraaltje ophalen en daarna kon ik meteen door naar de huisarts. Ik moest nog wel even wachten, maar na vijf minuten mag ik binnen komen.
Ik ben eigenlijk best een beetje zenuwachtig. Wat niet handig is als je je moet ontspannen.
Maar zodra ik lig, laat ik het maar op me af komen. Dan maar pijn, het moet toch een keer gebeuren. Van tevoren had ik trouwens wel naproxen geslikt, op aanraden van de assistente, dat zou de scherpe randjes er van af halen.
De huisarts doet zijn ding. En eigenlijk valt het me allemaal reuze mee. Ik voel wel iets en het is ook niet geheel ongevoelig, maar het voelt als menstruatiepijn. En daar ben ik wel heel blij om. Na tien minuten ben ik klaar.

Inmiddels zijn we een aantal uur verder en voel ik zo nu en dan wel iets, maar dat is niet heel storend.

Al met al ben ik blij dat ik het gedaan heb. Over een maand terug voor controle om te kijken of het allemaal nog goed zit. Maar dat komt vast goed.

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. Esther
  29 augustus 2014 / 8:44 pm

  Ik zit er ook over te denken puur om van die stomme menstruatie af te zijn. Maar vind het eng.

  • Marieke
   29 augustus 2014 / 8:46 pm

   Ik snap wel wat je bedoelt. Maar heb nu ook nergens last van en hoop dat dit verhaal toch mensen over de streep trekt om het wel te doen.

 2. Mafwief Petra
  28 augustus 2014 / 9:25 pm

  topper dat ge er is! X

  • Marieke
   28 augustus 2014 / 9:51 pm

   Thnx laiverd! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen