Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Persoonlijke update – hoe gaat het nu met me?

Vorige week vroeg iemand aan me hoe het nu met me gaat. Nu we volop in de tweede lockdown zitten wordt het wellicht weer tijd voor een persoonlijke update, want hoe gaat het nu met mij, het herstel en de therapie.

Hoe gaat het nu met mij?

In de laatste persoonlijke update ging het vooral over mijn therapie. Wat ik zelf fijner vond en hoe het toen met me ging. Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden verder. Na een behoorlijke terugval in november, ik dacht dat ik klaar was om weer te gaan werken, gaat het nu stap voor stap steeds beter. Ik heb sindsdien geen terugval meer gehad en dat is voor mij wel echt goed nieuws.

Lockdown

Na het aankondigen van de lockdown voelde ik me even somber en heb ik wel wat zware dagen gehad, omdat de kinderen meteen volle bak thuisonderwijs kregen zonder begeleiding. Gelukkig was kort daarna al meteen de kerstvakantie, dat scheelde wel een heleboel, al merkte ik tegen het einde van de vakantie wel dat het fijner was om samen met de man thuis te zijn met de kinderen.

Werken

Vanaf begin januari ben ik officieel begonnen met reïntegreren, daarvoor deed ik alleen drie keer in de week mee met het eindedaggesprek, zodat ik mijn collega’s zag en langzaam weer het reilen en zeilen op kon pikken. Daarnaast heeft de man nu geregeld dat hij tijdens deze lockdown en het thuisonderwijs, twee ochtenden in de week thuis werkt, zodat ik ongestoord mijn werk kan doen. Mijn lieve vriendin heeft hiervoor ruimte gemaakt op haar zolder, waar ik een heerlijk werkplekje heb voor die paar uurtjes in de week. Tot nu toe bevalt het weer werken prima en dat is echt fijn, maar ik merk wel dat dit echt stap voor stap moet gaan zoals ik het nu doe. Dit om terugvallen te voorkomen.

Therapie

Na een periode van live therapie werd dit aangepast naar therapie in zoom. Ik vond dit wel een dingetje, minder persoonlijk en voor mijn gevoel kon ik er ook wat minder mee. De online therapie ging wel gewoon goed en daar heb ik dan ook echt wel profijt van gehad. Inmiddels is de therapie met de therapeut sinds vorige week beëindigd, omdat het echt wel een stuk beter met me gaat dan in september. Mocht het wel ineens weer een stuk slechter gaan, ben ik altijd welkom om te bellen voor een nieuwe afspraak. De online modules die nog niet zijn afgerond, maak ik wel gewoon af, want ik heb daar nog steeds baat bij en de therapie helemaal loslaten vind ik nog wel echt een dingetje.

Over het algemeen gaat het dus echt wel de goede kant op. Het wordt ook gezien door mensen die me alleen van foto’s kennen, wat ik wederom heel bijzonder vind. Wat ik vooral moet blijven doen is mijn grenzen aan blijven geven, maar zelfs dat lukt me al steeds beter. Zowel privé als zakelijk durf ik dat nu ook en ik denk dat als die stap eenmaal is overwonnen, het alleen maar meer de goede kant op zal gaan. De tijd zal het uiteindelijk leren.

Volg me ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

4 Reacties

  • Marieke
   Auteur
   22 januari 2021 / 10:12 am

   Ja he, vind ik zelf ook wel!

  • Marieke
   Auteur
   22 januari 2021 / 8:57 am

   Aaaah wat lief van je! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.