Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuw schooljaar, me-time en voetbalwedstrijd – Mariekes Weekly 36-2019

Na de vakantie is het weer tijd voor een normale Mariekes Weekly, die wel een hele week bevat en gewoon gedeeld wordt op de maandag. De eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar is alweer voorbij, alle sportverenigingen zijn ook weer begonnen en mijn binkie speelt zijn eerste voetbalwedstrijd. Tijd om nog eens terug te kijken op afgelopen week.

Maandag

Ook in Zuid-Holland beginnen vandaag de scholen weer. Samen met de man breng ik de kinderen naar school. En waar mijn bink zijn plek vindt tussen zijn vrienden, gaat mijn tuttebel op haar oude vertrouwde plek van vorig jaar zitten, naast haar beste vriendin.

Ook de man mag weer beginnen met werken. De enige die echt nog een dag mag genieten, ben ik. Even heerlijk in alle rust even helemaal niks, gewoon alleen maar me-time. Ik bereid alvast wat blogs voor, beantwoord mailtjes voor samenwerkingen en kijk heerlijk, een voor mij nieuwe Netflixserie, gewoon omdat het kan.

‘s Avonds heeft mijn bink zijn allereerste voetbaltraining bij jongens onder de acht. En voor de eerste keer was het een beetje een zooitje, maar dat zal komen doordat het het begin van het seizoen is. Maar hij heeft lekker mee gedaan en vond het erg leuk.

Dinsdag

As ik de kinderen ophaal, komen we de leidster van de peuters tegen en ze moet uitkijken dat ze niet valt, want de kinderen vliegen haar om haar nek. Ze blijf één van de favoriete juffen van de kinderen. De foto valt onder de categorie blurry but perfect.

Woensdag

Het is 4 september en dat betekent dat ik vandaag twee jaar in dienst ben bij mijn werkgever. Of nou ja niet helemaal, maar door een fusie van drie bedrijven in 2018 toch weer wel. De beslissing die ik in 2017 bij mijn toenmalige werkgever nam, was echt de beste ooit. Nog niet eerder had ik een baan die zo goed bij me past. En inmiddels ben ik ook alweer een jaar gevestigd in het pand op de Blaak.

Aangezien de bink nu bij jongens onder de acht zit, mag hij twee keer in de week trainen. En omdat de voetbalwedstrijd van afgelopen zaterdag niet doorging, wordt deze vanavond ingehaald. Hij was helemaal trots dat hij eindelijk zijn eigen tenue aan mag. De voetbalwedstrijd gaat, ondanks dat ze elkaar niet goed kennen, nog best goed en er wordt dan ook met 7-4 gewonnen.

Donderdag

Omdat ik deze week eigenlijk te weinig heb bewogen, besluit ik om mijn auto een keer bij het centraal station neer te zetten, zodat ik lekker door het park kan wandelen. Wat vooral na werktijd heel erg lekker is, omdat ik dan kan genieten van de rust en het gekletter van het water van de fontein. I love it!

Vrijdag

Ga ik gezellig een bakkie doen bij mijn vriendin en haar jongste, daarna gaan we nog even samen shoppen.

We halen samen de kinderen van school. Bij ons komt een vriendje van mijn bink spelen en mijn tuttebel mag met de oudste van mijn vriendin mee. Wat voor de jongens wel echt heel erg lekker is. Ze vermaken zich prima met Lego en gamen.

Ook de meiden of beter gezegd diva’s vermaken zich prima met Playmobil en mooi zijn bij mijn vriendin thuis. Ik ga alvast een hekwerk bestellen voor over een jaar of tien.

Wederom staat er een sport op het programma voor vanavond, zwemmen. Mijn bink mag eindelijk weer en hij heeft er zin in. Hij doet ook goed zijn best, alleen borst- en rugcrawl is nog wat lastig, maar er is goede hoop dat hij volgende week door mag naar het laatste bad. Overigens ben ik wel echt een loedermoeder, want ik vergat gewoon een handdoek mee te nemen. Gelukkig kennen we de badjuf ook van de voetbal en die had wel even een handdoek voor hem.

Zaterdag

Mogen we ons om acht uur al weer melden op het voetbalveld voor de tweede voetbalwedstrijd van deze week. En de jongens doen het ondanks de stromende regen echt heel erg goed. Mijn bink scoort zelfs het tweede doelpunt en er wordt gewonnen met 9-2.

Na de voetbalwedstrijd gaan we snel naar huis om droge kleren aan toen doen. Nadat we thuis even zijn bijgekomen, gaan we nog even, zonder regen, shoppen en ik koop twee nieuwe brillen bij Eyewish, want het is wel weer tijd voor iets nieuws. Het ging allemaal zo snel dat ik gewoon een foto ben vergeten te laten maken door de man. Dus die houden jullie nog te goed van me, over een week of twee.

Verder doen we vrij weinig en genieten we van een heerlijk relaxte middag, waarin de kinderen een spelletje Toren van Pisa spelen en nog even gamen op de Ipad.

‘s Avonds gaat het chillen door, al pak ik er dan wel mijn nieuwe haakproject bij en kijk ik een serie op Netflix.

Zondag

Doen we ‘s morgens het huishouden en ook de kinderen helpen mee. Ze ruimen hun kamers op en mijn tuttebel wil graag haar eigen kamer stofzuigen (nu nog wel). Iets met jong geleerd, dus laten we haar dat doen.

Aan het begin van de middag gaan we een bakkie doen bij mijn ouders en verder doen we rustig aan. Kijken de Formule 1, terwijl de kinderen nog lekker buiten spelen.

Voor het avondeten maak ik voor het eerst pastataart en dat smaakt best goed, al zijn er hier en daar nog wel wat verbeterpuntjes voor de volgende keer. Als ik hem nog een keer heb gemaakt en het een en ander heb aangepast, zal ik het recept wat ik aanhoud met jullie delen.

Hoe was jouw week? Ik lees het graag in de reacties hieronder.

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.