Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Week van Marieke 48-2020 – kroelmomentjes, nieuwe liefde en weekend weg

Afgelopen week stond in het teken van heel veel liefde. Ik had veel kroelmomentjes met de kinderen, ik ontmoette eindelijk mijn nieuwe liefde en ik ging een weekend weg naar Zuid-Limburg. Je leest het allemaal weer in een nieuwe week van Marieke.

Maandag

Zodra man en kinderen de deur uit zijn, ga ik lekker ontbijten en begin ik in een nieuw boek, De kleine kapitein van Paul Biegel. Maar al snel besluit ik om het boek voor te lezen aan de kinderen, omdat dat gewoon veel leuker is dan wanneer ik het zelf zou lezen.

’s Middags mogen we gezellig met zijn vieren naar de tandarts. Om de tijd wat te doden, maken we een selfie en speelt mijn bink voor photobomber.

Dinsdag

Ik ga weer samen met de rest van het gezin de deur uit. Zij gaan naar het werk en de bso en ik loop lekker een rondje. Dit keer loop ik ruim vier kilometer. Het gaat echt lekker.

Vandaag komt eindelijk mijn nieuwe liefde binnen, mijn iPhone 12 pro en uiteraard moet ik de camera even uittesten. Ondanks het niet zo beste licht vind ik wel dat de foto goed gelukt is.

Woensdag

Het is weer woensdag, dat betekent wasdag. Vandaag heeft mijn haar minder volume en is meer wavy. Dit keer gebruikte ik Petal Fresh tea tree scalp treatment shampoo, amandelmelk conditioner van Loving Blends, Direct leave-in weightless moisture conditioner van Giovanni en Maximum hold styling SNOT van Creme of Nature. En ik föhn het voor tachtig procent droog.

Ik trakteer mezelf ’s middags op een bakkie thee met een Kinder Bueno dark en die is echt superlekker.

Donderdag

’s Ochtends doe ik wat dingetjes in huis, haal wat boodschappen en cadeautjes voor Sinterklaas. Als ik terugkom ga ik lunchen en weer een aflevering kijken van The Crown.

Het is donderdagavond en dus hangen de kinderen lekker bij me om te kroelen. We kijken met zijn drietjes het Sinterklaasjournaal en uiteraard naar Freek Vonk.

Vrijdag

Normaal is het laatste weekend van november alleen van mij. Ik ga dan helemaal alleen een heel weekend weg. Zo kan ik op adem komen en hoef ik even niet te zorgen voor de rest van mijn gezin. Omdat dit jaar alles anders is, gaat de man met me mee. Mede door mijn burn-out, maar ook door corona is het gewoon fijner als hij er bij is, zodat ik niet helemaal op mezelf ben aangewezen. Daarnaast is het al dusdanig lang geleden dat we echt samen zijn weggeweest, dat het ook wel echt nodig is om er even samen tussenuit te gaan. De kinderen mogen gezellig logeren bij de buren.

Eenmaal voorbij het bord Zuid-Limburg voelt het weer als thuiskomen. We hebben een early check-in bij Fletcher hotel restaurant Parkstad in Kerkrade. Ideaal, want nu kunnen we meteen al de kamer in om onze spullen weg te zetten. Aansluitend gaan we door naar Heerlen. In de zomervakantie hebben we de streetart route hier gedaan, maar we hebben nog niet alles gezien en willen dat nu afmaken.

Na ons rondje rijden we nog even naar de supermarkt voor wat lekkers en drinken op de kamer.

De kinderen vermaken zich ondertussen prima. Ze spelen spelletjes en ze gaan lekker naar zwemles toe.

Aangezien we in een hotel zitten, kunnen we toch gezellig uiteten samen. We besluiten dan ook dat dit gewoon het weekend is waarin we onze trouwdag van 9 december alvast vieren. Het eten is lekker, de bediening wat minder, maar dat mag de pret niet drukken.

Op de hotelkamer eten we nog lekker een stukje vlaai, die we vanmiddag meenamen bij bakkerij Voncken in Heerlen.

Zaterdag

We slapen tot acht uur, wat voor ons doen echt uitslapen is. Het is echt heerlijk, maar aangezien we verwacht hadden dat we vroeg wakker zouden zijn, moeten we wel even haasten voor het ontbijt. Nadeel van corona, want nu moet je dat allemaal reserveren van tevoren.

Na het ontbijt kopen we bij Toychamp nog even twee Sinterklaascadeautjes en daarna rijden we meteen door naar Maastricht. Het is hier nog heerlijk rustig en we kunnen een lekker rondje wandelen. Ik krijg voor onze trouwdag nieuwe oorbelletjes van de man. En hij koopt nog twee sweaters voor zichzelf.

Als we wel klaar zijn in het centrum, rijden we naar Bregje van Bregblogt en haar gezin. Hier gaan we een doos met menstruatieproducten afgeven en doen we gezellig nog even een bakkie.

Ook nu vermaken de kinderen zich weer prima. Ze zijn glow midgetgolfen en laat daar nou ook net een Sinterklaas drive-thru zijn. Superleuk.

Wij gaan na Maastricht terug naar het hotel en genieten daar van een borrelplank. Eigenlijk doen we verder niet zoveel meer. We hangen lekker op bed, kijken televisie, eten sushi en netflixen. Hier kan ik oprecht van genieten.

Zondag

Helaas ben ik al vroeg wakker, maar gelukkig heb ik mijn e-reader naast me liggen en ben ik begonnen in een boek van Sanne van Ooijen.

Na het ontbijt gaan we de koffer inpakken en drinken we nog een bakkie op de hotelkamer. Dan is het toch echt tijd om te gaan. Al heb ik daar, net als altijd nog helemaal geen zin in.

Met vrienden gaan we nog een heerlijke wandeling maken met hun hond en daarna is het tijd om afscheid te nemen van het mooie Limburgse heuvellandschap, waar ik snel weer hoop terug te komen.

Thuis vinden we twee brieven van de kinderen in de brievenbus en die zijn echt te lief! We gaan ze snel ophalen bij de buren, want hoewel ik geniet van de tijd zonder, mis ik ze toch altijd meer dan ik denk.

We sluiten dit heerlijke weekend af met pizza, gewoon omdat het kan. Morgen gaan we weer in het gareel, want ik voel aan alles dat dat heel erg nodig is.

Dat geldt andersom trouwens net zo. Zij hebben ons ook gemist en ze kruipen bijna in me als we ’s avonds na het eten nog even op de bank zitten.

Volg me ook op Facebook, Instagram en Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.