De week van Marieke 33-2020 – vakantiedagboek deel 1 -staycation 2020

Anders dan dat je van me gewend bent, kwamen er de afgelopen weken even geen weekoverzichten en andere blogs online in verband met onze vakantie. Om zoveel mogelijk tijd met mijn gezin door te brengen, besloot ik net als vorig jaar, om een blogvakantie in te lassen. Uiteraard halen we nog wel even alles in van de afgelopen weken en kunnen jullie de komende dagen alles lezen over onze gedeeltelijke staycation en de vakantie in Zuid-Limburg.

Maandag

De ochtend van onze eerste officiële vakantiedag begint al vroeg. Samen met mijn tuttebel ga ik gezellig buiten op het balkon zitten, zodat we toch een beetje het Italië-gevoel kunnen creëren. Al zit ik daar meestal wel alleen buiten met mijn boek.

’s Middags gaan we gezellig nog even bij mijn schoonmoeder langs. Daar wordt heerlijk gespeeld en mijn tuttebel trekt zich even terug op de logeerkamer om een puzzeltje te maken.

Dinsdag

Vandaag gaan we gezellig met zijn viertjes naar Futureland op de Maasvlakte. Hier gaan we een rondvaart doen over Maasvlakte I en II. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in de haven, dan is dit wel echt een aanrader. De kinderen hebben hun ogen uitgekeken. We komen zelfs zeehonden tegen, daar is gewoon een speciaal eiland voor gemaakt op de Maasvlakte. Mooi om te zien dat natuur en haven op die manier wel samen gaan. Uiteraard mag na de rondvaart een bezoekje aan de Smickel-Inn niet ontbreken, hier hebben ze namelijk hele lekkere frietjes.

Woensdag

Vandaag heb ik een zelfzorgdag. Die ik begin met een bezoek aan de pedicure. Zij zorgt ervoor dat ik weer lekkere zachte voeten heb en mooi gelakte teennagels.

Aansluitend mag ik door naar de nagelstyliste, waar ik een mooie set nagels krijg met oudroze en panterprint. Iets wat ik al heel lang wilde, maar speciaal voor de vakantie heb bewaard.

En tot slot mag ik ook nog naar de kapper toe, waar slechts puntjes geknipt worden, maar dit was wel weer even nodig.

Donderdag

Zijn mijn bink en ik tegelijkertijd wakker. Dit keer gaan wij samen buiten zitten, waar het nu nog heerlijk aangenaam is.

Tussen het inpakken van de vakantiespullen door, maak ik voor mezelf een heerlijk roerei met garnalen voor de lunch.

En de man maakt nog even een foto van mij in mijn jumpsuit, die ik nog nodig heb voor mijn shoplog.

Vrijdag

Eindelijk is het zover, we gaan op vakantie. We pakken de laatste spullen nog in, ruimen nog wat op in huis en dan is het tijd om te vertrekken. Een halfuur eerder dan gepland.

Rond kwart voor één komen we aan in, het door mij oh zo geliefde, Zuid-Limburg. Aangezien we toch nog niet het huisje in mogen, rijden we meteen door naar de DM, waar ik alvast alles van mijn lijstje koop (alles op de foto is minimaal keer twee gekocht).

’s Avonds gaan we heerlijk eten met vrienden bij Windraak 31. Het eten is er heerlijk, de ambiance is echt heel fijn en de kinderen vermaken zich prima in de speeltuin van het restaurant. Ze houden het zelfs tot kwart voor elf vol, zonder zeuren.

Zaterdag

Ik ben als eerste wakker en sneak lekker naar beneden toe, om buiten in de tuin wakker te worden met de Zomer Flair/Viva.

De kinderen vermaken zich heerlijk in de speeltuin van het park en hebben al meteen een vriendinnetje. De komende weken is ze ons buurmeisje, dus dat is echt superleuk.

’s Middags gaan we ook nog even een kijkje nemen in het zwembad van het park. De kinderen vinden de glijbaan helemaal geweldig.

Als de kinderen op bed liggen is het me-time en ga ik met thee, een boek en een bath bomb van Lush heerlijk genieten van het bad.

Zondag

Aangezien we zo gewend zijn aan het campingleven vergelijken we nog alles met Italië. Gelukkig kunnen we sommige dingen hier ook doen, zoals buiten ontbijten.

Na het ontbijt stappen we in de auto, want we gaan vandaag mee met de Miljoenenlijn. In de bucketlist voor Zuid-Limburg kon je al lezen wat dit precies is. In de trein moeten we (iedereen vanaf 13 jaar) verplicht een mondkapje op, logisch, maar echt vreselijk benauwd, omdat het in de trein ook benauwd is. Maar het is wel echt een unieke ervaring. Ook al doen we de korte versie en niet de lange versie in verband met corona.

Terug in het huisje gaan we lekker een poosje chillen. De kinderen spelen spelletjes en wij kijken de Formule 1.

Na het eten lopen we nog een rondje door Vaals en sluiten af met een ijsje op het park.

En dan zit de eerste, beetje onwennige vakantieweek inclusief staycation er al weer op. Op naar de tweede week, waar je morgen alles over kunt lezen.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen