Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

tiptoi® mijn geluidenprentenboek – De avonturen van Nijntje

Ravensburger heeft weer een nieuwe starterset van tiptoi® uitgebracht. Mijn geluidenprentenboek – de avonturen van Nijntje. In deze blog kun je alles lezen over deze versie van het interactieve leersysteem.

tiptoi®

Wij zijn inmiddels al enige jaren groot fan van het interactieve leersysteem tiptoi®. Het leersysteem zorgt er voor dat kinderen hun woordenschat kunnen verbreden, maar ook algemene kennis op kunnen doen. Hier in huis hebben we de grote wereldatlas en het mijn geluidenprentenboek bij ons thuis. Deze twee boeken worden nog regelmatig uit de la gehaald, waarna ze er rustig een uur mee op schoot gaan zitten en zoveel mogelijk weetjes en woordjes proberen op te doen.

Starterset

In de starter set van de avonturen van Nijntje vind je een interactieve stift en het boek. De stift is voor kinderen makkelijk te gebruiken. Let op de stift schakelt vanzelf uit als er niet mee gespeeld wordt en uit ervaring weet ik dat je daarvan kunt schrikken als je het niet verwacht. Daarnaast zit er ook nog een usb-kabel bij, hiermee kun je op de computer de tiptoi®-pruducten downloaden uit de tiptoi®-manager en op de stift zetten. Dit is handig voor als je al een starter set of losse stift hebt en alleen de boeken wilt kopen. Ook zit er een houder bij waar de stift kan worden in gezet als deze even niet wordt gebruikt. En natuurlijk een uitgebreide handleiding waar alles goed in wordt uitgelegd. Na installatie kan je kindje meteen aan de slag met het geluidenprentenboek.

De avonturen van Nijntje

In het mijn geluidenprentenboek maken we kennis met Nijntje. We nemen een kijkje bij haar thuis en we zien wat voor avonturen ze nog meer beleefd samen met haar vriendjes. In het boek staan zes verhaaltjes, zo gaat ze bijvoorbeeld naar de dierentuin, viert ze haar verjaardag en brengt ze een bezoekje aan zee. Kinderen kunnen de verhalen activeren door met de stift op Nijntje en haar vrienden te drukken. Door op de tekens te drukken op de rechterbladzijde kunnen kinderen de wereld van Nijntje ontdekken, liedjes luisteren en spelletjes spelen.

Spelenderwijs leren

Door gebruik te maken van het geluidenprentenboek leren kinderen spelenderwijs veel meer woordjes. Hierdoor kunnen zij hun woordenschat verbreden, maar ook kennis maken met grammatica. Wat dan weer handig is als ze naar school gaan. Het boek is voor kinderen in de leeftijd van 3-4 jaar. Dit is natuurlijk ook wel afhankelijk van de ontwikkeling van je kind. Mijn kinderen zijn er wel al te groot voor, maar mijn neefje vindt Nijntje geweldig en kan dit samen met mijn bink al wel heel goed doen.

Volg Marieke Blogt ook op FacebookInstagram & Pinterest

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 18 juli 2020 / 11:22 am

  Dank voor de tip! Noa is nu nog wat jong maar ik heb hem opgeslagen.

  • Marieke
   Auteur
   18 juli 2020 / 9:08 pm

   Graag gedaan, het is echt een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.