Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mijn geluidenprentenboek Bij ons thuis – Tip Toi – review

Eerder mochten we van Ravensburger al Mijn wereldatlas van Tip Toi reviewen. Aangezien er weer een nieuwe variant is uitgebracht, kregen we wederom de mogelijkheid om de starterset met het mijn geluidenprentenboek “Bij ons thuis” te reviewen.

Starterset

De starterset bestaat uit het mijn geluidenprentenboek “Bij ons thuis” en de speciale Tip Toi stift, waardoor de plaatjes in het boek interactief worden. Daarnaast is er een usb kabel bijgevoegd voor het installeren van de Tip Toi stift op de computer.

Installeren

Aangezien ik de vorige keer het installeren nog al lastig vond in verband met het veranderen van de instellingen, zag ik er nu wel een beetje tegenop. Maar mijn macbook had alles onthouden van het andere stift, waardoor de installatie zo gepiept was. Overigens is het installeren op een niet-Apple product hartstikke simpel. Als je de stift aansluit aan de computer wijst het zich van zelf. Heb je een Apple, lees dan goed hoe je de instellingen moet aanpassen.

Het prentenboek

In eerste instantie dacht ik dat het prentenboek wellicht wat te makkelijk zou zijn voor Giulia, omdat het voor 3-4 jaar is. En de meeste geluiden kent ze inmiddels wel. Maar er worden ook vragen gesteld, waardoor Giulia echt interactief bezig moet zijn in het boek zelf.

Het boek wordt geactiveerd met de Tip Toi stift. En vervolgens volgt er een uitleg van hoe het boek werkt. De tekens rechtsonder in het boek geven weer wat er gedaan kan worden in het boek. Het teken met het oog staat voor ontdekken, de dobbelsteen staat voor spelen en de I voor meer informatie voor de ouders.

Wat vind Giulia van het boek?

Giulia is blij dat ze nu eindelijk zelf ook Tip Toi heeft, die makkelijker is dan Mijn wereldatlas die Luca heeft. Ze heeft er al vol enthousiasme mee gespeeld. Dus dit is ook zeker een geslaagde editie.

Hebben jullie ook al een Tip Toi set in huis? Zo ja, welke variant hebben jullie? Ik lees het graag hieronder in de reacties.

Volg me ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

Deze blog kwam tot stand middels een samenwerking. Daarnaast is er een affiliate link gebruikt, wil je hier meer over weten, lees dan de disclaimer.
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.