Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

World letter writing day – 1 september

Wie schrijft, die blijft! Een welbekende uitspraak van vroeger, toen handgeschreven brieven nog de normaalste zaak van de wereld waren. Op 1 september is het world letter writing day. Dus pak je pen en schrijf een brief naar wie je maar wilt.

World letter writing day

Een wat voor dag? Ja je leest het goed world letter writing day. Een dag waarop wereldwijd iedereen zijn of haar pen zou moeten pakken en een handgeschreven brief zou moeten sturen naar iemand. Gewoon zodat je weer weet hoe het voelt als je een geschreven brief in de bus krijgt.

Uitgenodigd

Door Viking werd ik enige tijd geleden benaderd met de vraag of ik interesse heb in een internationale penpal. Aangezien ik gek ben op het versturen van echte post, kon ik hier natuurlijk geen nee op zeggen.

Doos vol goodies

Viking stuurde al heel snel een doos vol met goodies op. En ik keek mijn ogen uit met alles wat er in de doos zat. Een heuse kalligrafeerpen met veer, gekleurde pennen, fineliner, letterstempels en inkt, briefpapier met mijn eigen logo en enveloppen, washitape en een set met wax en stempel met initiaal om de envelop te sealen. Hier kan ik dus wel mee vooruit.

International penpal

Uit diverse landen worden er penpals gekoppeld. Ik gaf de voorkeur aan Italië, aangezien ik gek ben op dit land en omdat ik hoop nog iets van de taal op te kunnen steken tijdens het schrijven van de brieven. Tot mijn grote vreugde ben ik ook gekoppeld aan een Italiaanse blogster, Sara van Pina La Peppina. En als ik haar Instagram account mag geloven is ze ook nog eens een vrij grote blogster in Italië.

Brief schrijven

In onze vakantie heb ik al een kaartje gestuurd naar Sara, zodat ze weet dat ik haar niet ben vergeten, omdat ik pas daarna kon gaan schrijven. Inmiddels is de brief al even onderweg en hoop ik dat zij hem eerdaags ontvangt. Hoewel ik het nog best lastig vond om naar een vreemde iets te schrijven, is het me gelukt om anderhalve A4 vol te schrijven. Vol met vragen aan Sara, waarvan de antwoorden waarschijnlijk ook op haar blog staan, maar ja die is helemaal in het Italiaans. Uiteraard sloot ik de envelop met een mooie waxzegel.

In afwachting

En now we wait…. ik ben enorm nieuwsgierig naar wanneer ik een brief terug ga ontvangen. Wie weet houd ik er een penpal for life aan over, zou niet gek zijn, aangezien ze in één van mijn favoriete steden, Milaan, woont.

Aan wie zou jij nog graag een brief willen schrijven? Ik lees het graag hieronder.

Volg me ook op Instagram, Pinterest en Facebook.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.