Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vakantie Italië 2018 – Gardameer deel 1 – Mariekes Weekly 32

De afgelopen weken moesten jullie Mariekes Weekly missen, maar de komende dagen zal ik jullie mee terug nemen naar onze vakantie aan het Gardameer.

Dag 1 De heenreis

Vanmorgen zijn we om half zes vertrokken richting het Gardameer. Aangezien we om half één al bij ons overnachtingshotel zouden zijn, hebben we besloten om een ander hotel te zoeken en verder door te rijden richting Oostenrijk, zodat we de grote drukte rondom München voor zijn morgenochtend. We overnachten in een hotel bij Irschenberg, een halfuur van de Oostenrijkse grens.

Dag 2 Camping Lido

Vanmorgen vervolgen wij onze reis naar onze eindbestemming Camping Lido. Als we aan komen is het er echt bizar warm gewoon. Het opzetten van de vouwwagen verloopt gelukkig wel voorspoedig, mede dankzij vrienden die ons helpen.

Dag 3 Het zwembad

Vanmorgen deden we boodschappen en koelden we af in het zwembad. Vanmiddag childen we lekker bij de vouwwagen en gingen we daarna nog even een poosje zwemmen. Aansluitend lekker virgin mojito’s gedronken bij de poolbar. En we aten er ook maar meteen een hapje. Koken doen we later wel weer 😉

Dag 4 Eriks verjaardag

Vandaag staat in het teken van Eriks verjaardag. En bij een verjaardag horen natuurlijk slingers. We gingen weer twee keer zwemmen. En sloten de avond af in het prachtige Lazise, waar we uiteraard een heerlijk ijsje aten.

Dag 5 Peschiera del Garda

Vandaag begin ik de dag heerlijk alleen. Terwijl iedereen nog slaapt, ga ik lekker een stuk lezen in mijn boek.

Na het ontbijt gaan we richting Peschiera del Garda. Voor het mooie is het eigenlijk te warm, maar we koelen daarom af tijdens een rondvaart op een boot. Helaas kozen we wel de verkeerde rondvaart, want het was binnen de stadsmuren en zagen achteraf pas, dat we ook het Gardameer op gekund hadden.

Als we weer terug zijn op de camping, gaan we chillen bij de tent en uiteraard nog verkoeling zoeken in het zwembad.

Vanavond staat de kinderdisco op de planning, maar helaas gooit het weer roet in het eten en moeten we zelfs binnen zitten.

Dag 6 Het Gardameer

Vanmorgen brachten we een bezoek aan het Gardameer. Waar onze eigen Freek Vonk genoot van het schelpjes zoeken en het water. En ook Giulia wilde het water in, iets wat ik echt niet had verwacht, maar ze vond het eerlijk.

Vanmiddag ook nog even gaan zwemmen in het zwembad en vanavond afgesloten met de kinderdisco en het circus van het animatieteam.

Dag 7 Opblaaskrokodil

We beginnen de dag met uitslapen en kwartetten. Na het ontbijt gaan we richting Castelnuova voor de speelgoedwinkel, om luchtbedjes te scoren voor de kinderen. De grote Playmobil ridder was het meest interessant van de hele speelgoedwinkel. Uiteindelijk bij La Grande Mela in Sona twee opblaaskrokodillen gescoord. En wat doe je dan als je terugkomt op de camping? Precies even een spelletje op de ipad, maar wel chillend op je nieuwe krokodil.

Uiteraard wordt er ook weer gezwommen. En gaan we met zijn allen uit eten bij het restaurant op de camping met uitzicht over het meer.

Dag 8 Never not swimming

Vandaag begonnen de kinderen met donuts als ontbijt. Daarna gaan we lekker een hele poos zwemmen, glijden en gek doen in het zwembad. Vanmiddag gaan we nog even op de buurcamping kijken, omdat we nieuwsgierig zijn en omdat ik iemand op wil zoeken, die er helaas op dat moment niet is. Uiteraard is het ook weer cocktailtijd rond een uur of zes. Daarna gaan we heerlijk eten en sluiten we de avond af bij de kinderdisco, waar Luca en Giulia zich prima vermaken met hun nieuwe vriendinnetje Joolz!

Tot zover de eerste week van onze vakantie, waarin we vooral al heel veel genoten en echt bijkwamen. Voor het eerst had ik niet het gevoel dat ik moest onthaasten en dat was echt heerlijk.

Volg me ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.