Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Grote Dag 09-12-2011

Na een redelijke nacht is het dan zover. Het is onze trouwdag.Iets voor achten ga ik met mijn eigen auto richting mijn ouders, want om half negen moet ik bij de kapper zijn. Bij mijn ouders aangekomen krijg ik een knuffel van mijn moeder en de eerste zenuwtraantjes moet ik weg pinken. Nadat we wat spulletjes bij elkaar zoeken gaan we richting de kapper. Daar aangekomen word mijn haar gewassen en in de krullers gezet. Terwijl mijn haar droogt wordt er bij mijn moeder ook een feestelijk kapsel aangemeten. Als mijn haar droog is wordt mijn haar in model gebracht. Rond tien uur zijn we klaar en gaan we weer richting mijn ouderlijk huis. Daar aangekomen staan er pilaren met ballonnen voor de deur en ligt er een rode loper voor de deur. Binnen zijn mijn broers samen met mijn schoonzusje bezig met de versiering. Snel even een cracker eten (omdat het moet) en daarna naar boven toe om mijn jurk aan te trekken. 

Beneden horen we nog geroezemoes en Denise, onze fotografe is inmiddels ook gearriveerd. 

Mijn moeder hijst mij samen met Denise in mijn jurk. 


Eenmaal mijn jurk aan beginnen de zenuwen toch aardig toe te nemen. Erik kan nu ieder moment op de stoep staan. Mijn moeder en Denise zijn beneden als de bel gaat. Ik zit te wachten op de trap tot Erik aan het begin van het halletje staat. Langzaam loop ik de trap af en zie hoe Erik meer en meer begint te glunderen als hij me ziet. Eenmaal beneden krijg ik een kus van Erik en zegt hij dat hij me adembenemend mooi vindt.


 Vervolgens is het tijd om foto’s te gaan maken. Mijn vader is in zijn auto onze chauffeur. We gaan foto’s maken op de Lange ijzerenbrug en de Damiatebrug in de binnenstad van Dordt. Na een heleboel foto’s krijgen we het toch wel koud en besluiten we richting Hotel Bellevue te gaan. Als we bij Groothoofdspoort zijn vallen er vier druppels, maar daar blijft het ook bij. Denise krijgt het briljante idee om naar het torentje te gaan van hotel Bellevue.


 Daar maakt ze ook een aantal foto’s en daarna besluiten we terug te gaan naar de auto’s. Mijn vader heeft al die tijd in de auto zitten wachten op ons. Eenmaal bij de auto wil ik toch wel heel graag naar huis om op te warmen voor we naar het stadhuis gaan. Bij mijn ouders zitten al onze daggasten te wachten op ons. Zodra we binnen zijn, moet mijn jurk nog een keer uit om me helemaal opnieuw in te rijgen. Uiteraard maak ik hiervan gebruik en ga nog even naar de wc. 

Maar dan is het toch echt tijd om naar het stadhuis te gaan. Erik helpt me weer in de auto en daar gaan we. Spanning en zenuwen dat is het enige wat er gevoeld wordt op dit moment in de auto. Dan zijn we bij het stadhuis. En mag iedereen ons zien. Wauw wat een gaaf moment is dat zeg.

De ambtenaar staat ons in de hal op te wachten samen met zijn assistent. Iedereen die de ceremonie bijwoont wordt verzocht naar binnen te gaan. Als iedereen zit gaat Erik met de ambtenaar naar binnen. Zodra zij binnen zijn krijgen mijn vader en ik een seintje om ook naar binnen te komen. De muziek bezorgt me kippevel. Als we net de zaal in lopen verlies ik mijn kousenband. Ik heb op dat moment twee keuzes. Ik kan doorlopen en hem laten liggen of gewoon zeggen dat ik iets verlies. Ik besluit dat laatste te doen en uiteraard is de toon gezet.


 Mijn vader geeft me weg aan Erik. En we mogen zitten. De ambtenaar verwelkomt iedereen en gaat beginnen met de toespraak. Welke echt geweldig is. Rake opmerkingen worden afgewisseld met humor. En ik voel me net Jantje huil Jantje lach. Maar dat mag de pret niet drukken het is ons moment. En dan mogen we eindelijk het JAwoord zeggen. En ben ik niet meer de vriendin, maar de vrouw van Erik. Na de ceremonie worden wij door iedereen gefeliciteerd. Worden er nog groepsfoto’s gemaakt en is het tijd om naar het Develpaviljoen te gaan. Daar aangekomen zien we dat de zaal supermooi versierd is door familie en vrienden. 

We snijden samen onze taart aan en geven elkaar een hapje. Daarna is het tijd om cadeautjes uit te pakken. Het bedachte thema is tijd/snelheid. En we krijgen dan ook van iedereen cadeautjes die met tijd te maken heeft. Van klokjes tot een kalender van mijn werk. Na de cadeautjes en de taart wordt er nog even geborreld, gepoederd en gerookt. En dan is het tijd voor het diner. Een uitgebreid drie gangendiner waar iedereen heerlijk van smult, behalve ik omdat ik na vier happen vol zit. Geen beter afslankmiddel dan een trouwjurk en torselet met baleinen. Ik zou het bijna dagelijks aantrekken. 

Na het diner is er tijd voor iedereen om even iets voor zichzelf te doen. De dj is inmiddels gearriveerd en is de boel aan het opbouwen. 

Om tien over half acht worden mijn schoonouders opgehaald en kort daarna komen de eerste gasten al binnen. Het feest kan beginnen en een feest wordt het. Mijn man en ik hebben een openingsdans gedaan en daarna is hij gaan socializen en ben ik gaan dansen. En dan is het half één en moeten wij afscheid nemen van de gasten en gaan wij naar huis. 


Al met al hebben wij een TOPdag gehad en dat was ook precies de bedoeling.

Foto: denise fotografie

Ps houd mijn blog in de gaten, binnenkort komt er een winactie online 😉

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 10 december 2016 / 7:35 am

  Wauw echt super mooie foto’s en wat een geweldige momenten.
  Ik vind het altijd zo mooi om dat moment op de foto te zien dat de bruidegom zijn bruid voor het eerst ziet, echt zo lief!
  Heel grappig van je kousenband trouwens haha!

 2. 9 december 2016 / 3:13 pm

  Wat zag je er prachtig uit! Gefeliciteerd. Was je ook zo gespannen voor de ceremonie? Als ik foto’s van mijzelf terug zie denk ik echt ik ben mijzelf niet. Toen eenmaal het formele achter de rug was..wat een opluchting! Kon ik pas echt genieten.

  • Marieke
   9 december 2016 / 12:22 pm

   Dank je wel 🙂

  • Marieke
   9 december 2016 / 12:22 pm

   Dank je wel! Ja daar ben ik ook echt heel erg blij mee. Hangt ook in de woonkamer 🙂

 3. 9 december 2016 / 11:44 am

  Heel erg mooi verhaal maar ik zie geen foto’s! En ik ben zo nieuwsgierig!

  • Marieke
   9 december 2016 / 12:11 pm

   Open je de blog nog een keertje 😉

  • Marieke
   9 december 2016 / 10:42 am

   Dank je wel! 🙂 Haha ik ben ook dol op trouwjurken kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.